logo-deltamoms
Search
Close this search box.

10 ιδέες για τα πιο όμορφα Χριστούγεννα

10 ιδέες για τα πιο όμορφα Χριστούγεννα

 Της Έφης Αργυροπούλου 70χ70.jpg

Σε λίγες μέρες έχουμε Χριστούγεννα! Μικροί και μεγάλοι τα περιμένουμε με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία, ο καθένας για τους δικούς του ξεχωριστούς λόγους. Οι μικροί γιατί δε θα έχουν σχολείο και θα επιδοθούν σε ατελείωτο παιχνίδι. Οι μεγάλοι γιατί θα έχουν λίγες μέρες άδεια από τη δουλειά τους. Οι μαμάδες που δε δουλεύουν, θα χαλαρώσουν από το διάβασμα, τις δραστηριότητες των παιδιών τους αλλά και από το καθημερινό άγχος των δρομολογίων και θα ησυχάσουν από το πρωινό βάρβαρο ξύπνημα.

Θα μοιραστώ μαζί σας τις δικές μου ιδέες για να ζήσετε ακόμα πιο όμορφα τα Χριστούγεννα τ μαζί με τα παιδιά σας, εντός και εκτός σπιτιού.

Επιχείρηση: χριστουγεννιάτικο δέντρο

Παραμερίστε τους ψυχαναγκασμούς και την τελειομανία και αφήστε τα να στολίσουν μόνα τους το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ας μην γίνει τέλειο όπως αυτά που βλέπετε στα μαγαζιά. Στα μάτια της οικογένειάς σας θα είναι το πιο όμορφο δέντρο του κόσμου, τα παιδιά θα έχουν χαρεί με τη διαδικασία, θα καμαρώνουν σε φίλους και συγγενείς ότι κατάφεραν και το στόλισαν μόνα τους. Θα είναι το σπουδαιότερο χριστουγεννιάτικο επίτευγμά τους!

Χριστουγεννιάτικες κάρτες και γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Σε μία εποχή που έχει χαθεί η προσωπική επαφή και οι ευχές στέλνονται κατά κύριο λόγο μέσω των social media, ούτε καν μπαίνουμε στον κόπο να πάρουμε ένα τηλέφωνο για να ευχηθούμε. Για συνάντηση ούτε λόγος. Μάθετε στα παιδιά σας πόσο ωραίο είναι να ετοιμάζουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες. Συζητήστε μαζί τους και εξηγήστε τους πως όταν ήσαστε παιδιά, στέλνατε τις ευχές με κάρτες. Εξάλλου οι κάρτες είναι μία καλή ευκαιρία για χειροτεχνία και δημιουργική απασχόληση. Βοηθήστε τα μικρότερα παιδιά να γράψουν το δικό τους γράμμα στον Άγιο Βασίλη, ζωγραφισμένο από τα χεράκια τους. Ένα τέτοιο γράμμα περικλείει όλη την αγάπη και την παιδικότητα αυτής της τρυφερής ηλικίας που ακόμα πιστεύει στη μαγεία του Άγιου Βασίλη!

Movie time με… στρωματσάδα

Στρώστε κουβερτούλες δίπλα στο τζάκι αν έχετε ή κοντά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, και αγκαλιασμένοι δείτε όλοι μαζί κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες ή και πιο καινούριες. Χουχουλιάστε παρεούλα, ξεφύγετε από το καθημερινό πρόγραμμα, ξεχάστε το καθημερινό άγχος και δημιουργήστε τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, κουλούρια και γλυκά

Είναι Χριστούγεννα! Και το σπίτι είναι υπέροχο να μυρίζει από τα γλυκά που ετοιμάζουμε! Μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά σας, φορέστε τους ποδιές και επιτρέψτε τους να γίνουν επίδοξοι pastry chef. Δημιουργήστε με κουπ πατ τα πιο όμορφα μπισκότα, cupcakes, κουλούρια, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και ό,τι γλυκό λαχταρούν. Αφήστε τα να λερωθούν, έτσι θα το απολαύσουν πιο πολύ! Ξέρετε γιατί θα είναι τα πιο νόστιμα γλυκά; Γιατί θα τα έχουν φτιάξει με αγάπη και ενθουσιασμό, μόνα τους με τα χεράκια τους!

Κρατήστε ημερολόγιο

Καθιερώστε κάθε χρόνο, κάθε Χριστούγεννα, να κρατάτε ένα ημερολόγιο στο οποίο τα παιδιά θα σημειώνουν τι κάνουν και πώς περνάνε τις γιορτινές μέρες, τις σκέψεις τους, πώς νιώθουν, τι αγαπούν πιο πολύ στα Χριστούγεννα. Ιδανικά μπορούν να τα καταγράφουν σε post it και να τα φυλάτε σ’ ένα βάζο. Φανταστείτε τι υπέροχο θα είναι να ανοίξουν το βάζο μετά από χρόνια που θα έχουν μεγαλώσει! Θα θυμηθούν τις ανεκτίμητες στιγμές που έχουν ζήσει και θα πλημμυρίσουν από συγκλονιστικές αναμνήσεις!

Αφηγηθείτε ιστορίες και αναπολήστε τα δικά σας Χριστούγεννα

Τα παιδιά τρελαίνονται να ακούνε ιστορίες από τα παιδικά μας χρόνια. Τα δικά μου παιδιά με κοιτάνε με το στόμα ανοιχτό όταν τους διηγούμαι ιστορίες από το παρελθόν και ενθουσιάζονται όταν συνειδητοποιούν ότι έχω ζήσει και εγώ αντίστοιχες εμπειρίες με τις δικές τους. Δε διανοείστε πόσες ώρες μπορείτε να περάσετε με τα παιδιά σας με ιστορίες από τα Χριστούγεννα της ζωής σας και να τους τονίζετε πόσο διαφορετικά και χωρίς πολλά υλικά αγαθά ήταν οι γιορτές τότε. Να τους μάθετε το πραγματικό νόημα των γιορτών, την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Φτιάξτε Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης Χριστουγέννων

Μπορεί το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο να είναι ένα ξενόφερτο έθιμο αλλά είναι κάτι που έχουμε καθιερώσει και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και μας αρέσει πολύ! Αποτελείται από 24 κουτάκια ή φακελάκια αριθμημένα τα οποία μέσα περιέχουν δωράκια ή δραστηριότητες που θα κάνουν κάθε μέρα. Κάθε πρωί ανοίγουν από ένα κουτάκι έως ότου κορυφωθεί το εορταστικό κλίμα την παραμονή των Χριστουγέννων. Η προσμονή θα γίνει πιο γλυκιά και η αγωνία τους θα κορυφώνεται μέχρι να έρθουν τα Χριστούγεννα.

Βόλτα σε θεματικά πάρκα και σε εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε από το διαδίκτυο για όλα τα θεματικά πάρκα και τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι δήμοι και ξεχυθείτε για ξέφρενο παιχνίδι. Ανεβείτε μαζί τους σε καρουζέλ και τρενάκια! Σίγουρα κάπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα, ειδικά τα μικρά που τρελαίνονται, να γνωρίσουν από κοντά τον Άγιο Βασίλη ο οποίος βρίσκεται παντού τις γιορτινές μέρες.

Βόλτα στο βουνό ή στη θάλασσα

Πηγαίνετε βόλτα στη θάλασσα, εφοδιαστείτε με μια απόχη ώστε να ψαρέψουν τα παιδιά ή βόλτα στο βουνό, πάρτε μαζί μια σακούλα για να μαζέψετε σπαράγγια, ακόμη μπορείτε να συλλέξετε κουκουνάρια και κλαριά για να κάνουν τα παιδιά σας χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Θέατρο και σινεμά

Απολαύστε παρέα με τα παιδιά σας θεατρικές παραστάσεις αλλά και τις νέες Χριστουγεννιάτικες ταινίες που θα προβάλλονται στους κινηματογράφους.

Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο μαγικός μήνας του χρόνου και τα Χριστούγεννα η πιο αγαπημένη γιορτή. Απολαύστε την μαζί με τα παιδάκια σας στο έπακρο τώρα που είναι μικρά… Δημιουργήστε πολύτιμες στιγμές μαζί τους γιατί αυτό που θα θυμούνται όταν μεγαλώσουν, δε θα είναι τα παιχνίδια που τους πήρατε αλλά οι όμορφες στιγμές που περάσατε μαζί τους.

Γιατί μεγαλύτερη αξία στη ζωή έχουν οι στιγμές όχι τα υλικά αγαθά!

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!

Σας φιλώ,

Έφη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ