logo-deltamoms
Search
Close this search box.

Το βιβλίο του μήνα: Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Κυρίου Γουίλομπι

Το βιβλίο του μήνα: Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Κυρίου Γουίλομπι

 της Πέπης Νικολοπούλου

willobe_1
Ένα μεγάλο, φρέσκο, γυαλιστερό και καταπράσινο δέντρο φθάνει με κούριερ στο σπίτι του κυρίου Γουίλομπι. Το μεγαλύτερο δέντρο που έχεις δει ποτέ τόσο εσύ και εγώ, όσο και ο κύριος Γουίλομπι. Είναι όμως τόσο ψηλό που δεν χωράει στο σαλόνι του. Έτσι ο κύριος Γουίλομπι ζητά από τον μπάτλερ του να κόψει την κορυφή του δέντρου.

Η κορυφή όμως αυτή δεν θα πάει στα σκουπίδια. Γιατί ο Μπάξτερ ο μπάτλερ θα την κάνει δώρο στη δεσποινίδα Αδελαΐδα. Και όταν εκείνη αποφασίζει να τη στολίσει με χριστουγεννιάτικα στολίδια, γρήγορα διαπιστώνει πως δεν χωράει στο μέρος που ήθελε να την τοποθετήσει. Έτσι κάπως και εκείνη με τη σειρά της, θα την κόψει σιγοτραγουδώντας και θα την αφήσει στο κάδο των σκουπιδιών έξω από το σπίτι της. Άραγε, αυτή η κορυφή του δέντρου θα καταλήξει σε κάποια χωματερή ή θα έχει κάποια άλλη, ομορφότερη ιστορία;

willobe_2 willobe_3
Οι μικροί αναγνώστες, παρακολουθούν την κλιμακωτή αυτή ιστορία και με μεγάλο ενδιαφέρον βλέπουν τις ξεχωριστές και συναρπαστικές στάσεις που η κορυφή του δέντρου και κάθε μικρότερη της θα κάνει, προσφέροντας κάθε φορά χαρά και γέλιο. Μέσα στο δάσος, από χέρι σε χέρι, από φωλιά σε φωλιά και από ζωάκι σε ζωάκι, η χαρά της προσφοράς μεταδίδεται, θεριεύει και γιγαντώνεται. Και κάθε φορά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εμφανή διαπίστωση: αυτό που κάποιος είχε να πετάξει, εκείνος που το βρήκε το θεώρησε ευλογία.

Έτσι κάπως παρακολουθούμε τον Μπέντζαμιν το Κουνέλι, μόλις βρίσκει την πεταμένη κορυφή, να σκέφτεται:

«Σίγουρα, ο Άγιος Βασίλης άφησε αυτό το δεντράκι για την οικογένειά μου».

 Ο κύριος Γουίλομπι, καθισμένος αναπαυτικά στη ζεστή γωνιά του σπιτιού του, δίπλα στο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο του, δεν γνωρίζει πόση απρόσμενη χαρά έχει μοιράσει.

willobe_4

Η μαγευτική αυτή και ταυτόχρονα ξεκαρδιστική κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ρόμπερτ Μπάρι, γράφτηκε το 1963 και έκτοτε έχει κερδίσει τις καρδιές των αναγνωστών με το πιο απλό μήνυμα: Του ενός τα σκουπίδια, μπορεί να είναι οι θησαυροί κάποιου άλλου”.  Από τότε, έχει γίνει το 1996 του CBS τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστές τους Robert Downey Jr., Leslie Nielsen, και Stockard Channing συντροφιά με τον Kermit από το Mapet show ως αφηγητή αλλά και θεατρική διασκευή από το Way Off Broadway Dinner Theatre το 2005.

willobe_5

Ένα πραγματικά όμορφο βιβλίο με μεγάλη ιστορία που μπορεί να έχει μια θέση σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη.

Λίγα λόγια για τον Ρόμπερτ Μπάρι

Ο Ρόμπερτ Μπάρι, απόφοιτος της Σχολής Σχεδίου του Ρόουντ Άιλαντ, είναι ο συγγραφέας και ο εικονογράφος μιας σειράς βιβλίων για παιδιά που έχουν κερδίσει πολλά βραβεία. Το βιβλίο του με τίτλο “Faint George” επιλέχτηκε από τους New York Times ως ένα από τα Δέκα Καλύτερα Εικονογραφημένα Βιβλία της Χρονιάς. Έχει ζήσει στη Γερμανία, την Ελβετία και την Καραϊβική κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως συγγραφέας, εικονογράφος και δάσκαλος. Σήμερα ζει στο Νιούπορτ, στο Ρόουντ Άιλαντ. «Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του κυρίου Γουίλομπι» είναι ένα από τα δημοφιλέστερα βιβλία του για παιδιά.

Συγγραφέας: Ρόμπερτ Μπάρι

Εικονογράφος: Ρόμπερτ Μπάρι

Μετάφραση-Απόδοση: Ντίνα Γεωργούλια

Σελίδες: 40

Τίτλος πρωτοτύπου: Mr. Willowbys Christmas Tree

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ