logo-deltamoms
Search
Close this search box.

Φτιάχνουμε Τρισδιάστατα Μαγικά Χριστούγεννα!

Φτιάχνουμε Τρισδιάστατα Μαγικά Χριστούγεννα!

Της Σοφίας Μεϊμάρογλου sofia_meimaroglou_profile.jpg

 

 

Την ταινία Πολικό Εξπρές την έχουμε δει με τα παιδιά αμέτρητες φορές. Ειδικά, ο Στέφανος μετράει τριψήφιο αριθμό! Δεν θα ξεχάσω ποτέ, που κάθε Ιούλιο και Αύγουστο σηκωνόταν όρθιος στο κρεβάτι, για να μιμηθεί τα λόγια και τις κινήσεις των πρωταγωνιστών. Εκτύπωνα τα μαγικά εισιτήρια με τη λέξη believe, σε άσχετες εποχές του χρόνου και τις “κέρδιζε”… μαγικά, μόνο και μόνο για να δω εκείνα τα λαμπερά ματάκια και την έκφραση απορίας και ευφορίας που τον κυρίευε. Ομολογώ, ότι παρ’ όλο που και η Δωροθέα αγαπάει τα Χριστούγεννα και την ταινία αυτή, οι περισσότερες αναμνήσεις μου γύρω από αυτή, είναι με τον γιο μου.

 

Εδώ και καιρό, ήθελα να φτιάξω κάτι με τρισδιάστατα γράμματα. Αρκετά πριν από την εορταστική περίοδο προμηθεύτηκα σε papier mache τη λέξη Believe. Είχα ένα δίλημμα, αν είναι καλύτερη ιδέα να το φτιάξω χριστουγεννιάτικο ή κάτι ουδέτερο. Τελικά, αποφάσισα να το “παίξω” λίγο πιο έξυπνα. Δηλαδή λίγο και από τα δύο.

 

homemade christmas magic 1

Η πλειοψηφία των γραμμάτων, μπορούν να διακοσμηθούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, οπότε μετά τις γιορτές θα αντικαταστήσω μόνο 2 γράμματα.

 

Είναι μια ιδέα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως centerpiece στην τραπεζαρία, να στολίσει το τζάκι ή ένα ράφι, τον μπουφέ ή να μπει πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Ακόμη και στον τοίχο θα μπορούσαν να κρεμαστούν! Σίγουρα υπάρχει και στο δικό σου σπίτι χώρος για κάτι τέτοιο.

 

Πάμε να σου δείξω, πώς μπορείς να το φτιάξεις κι εσύ;

 

Μάζεψέ τα:

  • 3D χάρτινα γράμματα (τα δικά μου είναι ύψους 20,5 cm, αν θες κυκλοφορούν και μικρότερα)
  • Χαρτιά περιτυλίγματος. Τα ειδικά χαρτιά για ντεκουπάζ και οι χαρτοπετσέτες είναι ιδανικά, αλλά όχι απαραίτητα
  • Κόλλα για decoupage
  • Πινέλο
  • Ψαλίδι
  • Κοπίδι
  • Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στοιχεία
  • Προαιρετικά, λευκό ακρυλικό χρώμα για τα πιθανά κενά
  • Μικρά παιδικά χεράκια… ή και όχι 🙂

 

homemade christmas magic 2

 

Ξεκινάμε; Βήμα βήμα:

 

1. Αρχικά, σκεφτόμαστε ποιο είναι το μοτίβο με το οποίο θέλουμε να σχηματιστεί αισθητικά η λέξη μας. Τον συνδυασμό δηλαδή και τη σειρά των χαρτιών που θα βάλουμε σε κάθε γράμμα, ώστε να δείξει αρμονικό και ισορροπημένο.

 

2. Ξεκινάμε με το πρώτο γράμμα και κόβουμε λωρίδες χαρτιού αντίστοιχες σε μέγεθος με την επιφάνεια που θα καλύψουν.

 

homemade christmas magic 3

 

Σε περιπτώσεις όπως εδώ, που έχουμε το γράμμα Β, εγώ προτιμώ να καλύπτω με ένα μεγάλο κομμάτι, που καλύπτει όλη την επιφάνεια δηλαδή και μετά να δημιουργήσω ανοίγματα, όπου χρειάζεται. Γυρνώντας από πίσω το γράμμα και με τη βοήθεια ενός κοπιδιού. Αν δεν το προτιμάς, κάλυψε την επιφάνεια με μικρά κομμάτια.

 

homemade christmas magic 4

 

3. Με το πινέλο, απλώνουμε ένα στρώμα κόλλας στο χαρτόνι και προσεκτικά τοποθετούμε τη λωρίδα χαρτιού. Επιδιώκουμε να απλωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφύγουμε τα τσαλακώματα, αλλά να σου πω κάτι; Είναι χαριτωμένο να υπάρχουν και τέτοια σημεία. Προδίδεται ο χειροποίητος χαρακτήρας και εμένα αυτό μου αρέσει.

 

homemade christmas magic 5

 

Αμέσως μετά την εφαρμογή, ξαναπερνάμε ένα στρώμα κόλλας, αυτή τη φορά πάνω από το χαρτί περιτυλίγματος.

 

homemade christmas magic 6

 

Αν υπάρχουν δύσκολα μικρά σημεία, μπορείς προαιρετικά, αντί ντεκουπάζ να βάψεις με λευκό χρώμα. Δεν θα φαίνεται πολύ και παράλληλα θα ταιριάζει.

 

4. Αφήνουμε να στεγνώσει και προχωράμε στο επόμενο γράμμα μας.

 

5. Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να ολοκληρωθεί η λέξη.

 

Ως γνωστόν, όταν δημιουργούμε με την τεχνική ντεκουπάζ, στην αρχή, φαίνεται ένα βρεγμένο και κατεστραμμένο πράγμα. Υπομονή, γιατί στο τέλος το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο. 🙂

 

homemade christmas magic 7

 

Περιττό να πω, ότι τα παιδιά ευχαριστιούνται όλη αυτή τη διαδικασία με τις κόλλες και τα χαρτιά. Ας τα αφήσουμε να παίξουν κι ας μείνουν μικρολεπτομέρειες που δεν είναι τόσο τέλειες! Στην πραγματικότητα, δεν φαίνονται κι αν φαίνονται, δεν ενοχλούν το μάτι. Όταν στεγνώσει και διακοσμηθεί, θα δεις ότι είναι πολύ εντυπωσιακή αυτή η χειροτεχνία! Γεμίζει το μάτι, τον χώρο, γεμίζεις χαρά!

 

6. Αφαιρέθηκα και δεν σου είπα το τελευταίο βήμα. Αφού λοιπόν έχουν στεγνώσει όλα, διακοσμείς τα γράμματα με τα μικρά ή λίγο μεγαλύτερα διακοσμητικά και χριστουγεννιάτικα στοιχεία. Αν χρειάζεται, χρησιμοποίησε κόλλα για να τα στερεώσεις.

 

homemade christmas magic 9

 

Να σου δώσω ένα ακόμη tip. Θα είναι ακόμη πιο σταθερή όλη η κατασκευή σου, αν ενώσεις μεταξύ τους τα γράμματα της λέξης με κόλλα ή ταινία διπλής όψης. Αλλά, δοκίμασέ το πρώτα. Σου αρέσει η λέξη περισσότερο με κενά ή χωρίς;

 

Έτσι ή αλλιώς, εγώ ένα έχω να σου πω. Το ίδιο με αυτό που λέω σε μένα στις δικές μου δύσκολες και σκοτεινές στιγμές, που μοιάζουν να μην έχουν τίποτα… μαγικό!

 

Συγκεντρώσου.

 

Κλείσε τα μάτια και με όλη σου την ψυχή, ψιθύρισε ” Πιστεύω! Εγώ πιστεύω!” Μπορεί τότε να ακούσεις για πρώτη φορά ή μετά από καιρό το… κουδουνάκι, όπως το άκουσε μικρό αγόρι, ο ήρωας της ταινίας. Γιατί για ένα όνειρο ζούμε. Ο καθένας το δικό του. Κι αν έρχονται στιγμές, που η πίστη μοιάζει κι αυτή, μαζί με άλλα, άπιαστο όνειρο, είναι ίσως κοντά η στιγμή που ένα δευτερόλεπτο, ένα μαγικό δευτερόλεπτο μπορεί να την κάνει αδιαμφισβήτητη ξανά!

 

Καλές γιορτές με υγεία, πίστη και αγάπη!

 

homemade christmas magic 10

homemade christmas magic 11

 

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ