logo-deltamoms
Search
Close this search box.

Ιδέες για δώρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Ιδέες για δώρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Τα Χριστούγεννα ή τη Πρωτοχρονιά κατά το ημέτερο έθιμο, η ανταλλαγή δώρων είναι η αγαπημένη όλων ιεροτελεστία. Τα παιδιά όμως την ευχαριστιούνται περισσότερο και με πίστη ή όχι στον Άγιο Βασίλη περιμένουν τα δώρα τους. Φορτωθείτε λοιπόν τον κόκκινο σάκο και χωρέστε μέσα τις αμπαλαρισμένες χαρές της βραδιάς. Εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες:

Το «νάνι» του μωρού. Αν δεν έχει «βρει» ακόμη το νάνι του σε μία κουβέρτα ή σε ένα πανάκι, ένα κουκλάκι ή ένα ζωάκι ειδικά σχεδιασμένο για βρέφη θα γίνει το αντικείμενο της παρηγοριάς για τις δύσκολες στιγμές του. Πλύνετέ το καλά, βάλτε το κάτω από το δέντρο ως αγιοβασιλιάτικο δώρο και μόλις αλλάξει η χρονιά «κοιμήστε» το μαζί με το μωρό σας.

Το πρώτο του βιβλίο: Με διάφορους ήχους και υφές τα βρεφικά βιβλία διεγείρουν την φαντασία και γίνονται μία ακόμη αφορμή για να περάσουν χρόνο μαζί οι γονείς και το παιδί. Για εκκολαπτόμενους αναγνώστες.

Το πρώτο του σακ-βουαγιάζ: Για τα πρώτα συνειδητά ταξίδια των νηπίων, που βιάζονται να μεγαλώσουν και να φτιάχνουν τη βαλίτσα των χειμερινών διακοπών.

Το επιτραπέζιο που του ταιριάζει: Αγνοήστε τον καταιγισμό των διαφημίσεων για επιτραπέζια παιγνίδια και αφιερώστε χρόνο για να μελετήσετε μερικά από αυτά, όχι απαραίτητα τα μπεστ-σέλερ. Ανάλογα με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα αλλά και την κοινωνικότητα του παιδιού μπορείτε να βρείτε από εκπαιδευτικά παιγνίδια για τον πιο καλό τον μαθητή μέχρι παιγνίδια δράσης για πολλά-πολλά άτομα αν το παιδί σας είναι η ψυχή της τάξης.

Ένα κουκλοθέατρο: Είναι το παιγνίδι με το οποίο θα περάσει ατέλειωτες ώρες δημιουργίας μόνος ή με φίλους.

Τη στολή της αγαπημένης του ομάδας: Και τη φανέλα με τον αριθμό του αγαπημένου του αθλητή, εννοείται. 

Ένα πιάνο: Αν το παιδί σας έχει ταλέντο στη μουσική και μελετάει στο πιάνο του ωδείου αποφασίστε να του κάνετε το δώρο της ζωής του: Ένα, όχι απαραίτητα ολοκαίνουργιο, πιάνο. Κανονίστε μάλιστα την αγορά του έτσι ώστε να παραδοθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Μία φωτογραφική μηχανή: Για μεγαλύτερα παιδιά που αγαπούν τη φωτογραφία και όχι τις σέλφις.

Κιάλια και πυξίδα: Οι μικροί ή μεγαλύτεροι εξερευνητές/εξερευνήτριες μπορούν να ξεκινήσουν τις περιπέτειες από το πάρκο της γειτονιάς τους. Δώστε τους το έναυσμα.

MP3, MP4, tablet, play station 4…: Συνοδέψτε το δώρο με τους κανόνες ορθής χρήσης και χαρείτε με τη χαρά του. Πόσο θα αντισταθείτε ακόμη στην επέλαση της τεχνολογίας;

Sleepingbag: Από τον υπνόσακο του βρέφους μέχρι το sleeping-bag για την κατασκήνωση. Το πρώτο δεν θα το εκτιμήσει, το δεύτερο θα το θυμάται για πάντα. 

Γυαλιά ηλίου: Αγόρια και κορίτσια που πλησιάζουν στην προεφηβεία δεν μπορούν χωρίς τα γυαλιά τους. Κάντε μία έρευνα αγοράς στα ειδικά καταστήματα οπτικών και επιλέξτε καταρχήν με γνώμονα την ποιότητα.

Το δέντρο της ζωής του: Αν έχετε σπίτι με κήπο ή εξοχικό ή ο κήπος του παππού στο χωριό είναι σαν δικός σας, δωρίστε στο σχολικής ηλικίας παιδί σας μια νεαρή ελιά και βοηθήστε το, όταν πια δεν θα χωράει στη γλάστρα να τη φυτέψει στο χώμα και να τη φροντίζει. Θα μεγαλώσει μαζί της και δεν θα ξεχάσει ποτέ τη χρονιά που την απέκτησε.

Ένα πατίνι: Μπορεί η ψυχή σας να πηγαίνει στην κούλουρη με οτιδήποτε έχει ρόδες και μεταφέρει το βλαστάρι σας, αλλά μη στερήσετε στο παιδί σας τη χαρά του «δίτροχου». Αρκεί να συμπληρώσετε το δώρο με τα απαραίτητα: Κράνος, επιγονατίδες και επιαγκωνίδες.

Το –επιτέλους χωρίς βοηθητικές- ποδήλατο: Για μεγαλύτερα παιδιά ένα «μεγαλίστικο» αγωνιστικό ποδήλατο είναι ό,τι πρέπει αφού πρώτα όμως μπουν οι κανόνες χρήσης και οδήγησης: Όχι μέσα στην πόλη και ποτέ χωρίς κράνος. 

Το αγαπημένο σας μυθιστόρημα: Αν το παιδί σας πλησιάζει στην εφηβεία και είναι φανατικός αναγνώστης λογοτεχνίας –σπάνιο αλλά όχι απίθανο- δωρίστε του το αγαπημένο σας μυθιστόρημα, ενδεχομένως και με τις σημειώσεις ή τα σημάδια από τα δάκρυα που κάπου-κάπου έσταζαν ζεματιστά στις σελίδες. Και φυσικά μην ξεχάσετε την ιδιόχειρη αφιέρωση.

Και μία συμβουλή: Δεν χαρίζουμε ποτέ κατοικίδια ως δώρα στα παιδιά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 1 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 1

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ