Είμαι έγκυος

Το savoir vivre ενός baby shower

Το savoir vivre ενός baby shower

Το έθιμο του baby shower δηλαδή της γιορτής που γίνεται λίγο πριν τον ερχομό ενός μωρού στον κόσμο είναι πολύ δημοφιλές στην Αμερική και τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται αρκετά και στη χώρα μας. Να τι πρέπει να ξέρετε για να το διοργανώσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Ποιος διοργανώνει το baby shower;

 

Παραδοσιακά, αυτός που οργανώνει το συγκεκριμένο πάρτι δεν είναι οι μέλλοντες γονείς αλλά κάποιος φίλος ή ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειας. Κι αυτό για να μην δίνεται στους καλεσμένους η εντύπωση ότι η γιορτή γίνεται από τους γονείς για να μαζέψουν δώρα για το μωρό!

 

Ποιοι είναι οι καλεσμένοι;

 

Οι στενοί φίλοι και οι κοντινοί συγγενείς της μέλλουσα μητέρας (στις περισσότερες περιπτώσεις κυρίως γυναίκες) αποτελούν το βασικό κορμό της guest list. Επειδή συνήθως το baby shower γίνεται στο σπίτι, προφανώς ο αριθμός των καλεσμένων έχει άμεση σχέση με το διαθέσιμο χώρο.

 

Πότε πραγματοποιείται το baby shower;

 

Συνήθως ένα με ενάμιση μήνα πριν τη γέννηση του μωρού. Ωστόσο, επειδή πολλοί γονείς θεωρούν ότι είναι «γρουσουζιά» να αρχίζουν να ετοιμάζουν το δωμάτιο του μωρού και να αποκτούν τα απαραίτητα πριν αυτό γεννηθεί, σ' αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί το πάρτι να μεταφερθεί τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννηση.

 

Γίνεται μόνο για το πρώτο παιδί της οικογένειας ή μπορεί να γίνει και για επόμενο;

 

Η απόκτηση ενός παιδιού είναι ένα μοναδικό γεγονός και του αξίζει μια γιορτή, ανεξάρτητα από το ένα είναι το πρώτο, το δεύτερο ή το τρίτο παιδί μιας οικογένειας. Ωστόσο, επειδή ο σκοπός του baby shower είναι να προμηθεύσουν τους μελλοντικούς γονείς με τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν τους πρώτους μήνες με το μωρό -με τη μορφή των δώρων- συνήθως δεν θεωρείται απαραίτητο σε μια οικογένεια που έχει ήδη τα απαραίτητα από το πρώτο παιδί. Επιπλέον, μια γυναίκα που είναι στις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης της και επιπλέον έχει να φροντίσει ένα νήπιο ίσως δεν θεωρεί καλή ιδέα να μαζευτεί τόσος κόσμος ένα απόγευμα στο σπίτι της -οπότε καλό είναι να τη ρωτήσετε εάν θέλει να της διοργανώσετε baby shower πριν αρχίσετε τις ετοιμασίες.

 

Εάν κάποιος καλεσμένος δεν καταφέρει να παραστεί, πρέπει να στείλει δώρο;

 

Όχι απαραίτητα. Εάν επιθυμεί μπορεί να στείλει το δώρο του με κάποιο άλλο καλεσμένο-ιδιαίτερα εάν το έχει ήδη πάρει, επειδή δεν γνώριζε ότι δεν θα μπορέσει να πάει στο πάρτι- αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αγένεια να μην στείλει δώρο εφόσον δεν παρίσταται. Εξάλλου, η πρόσκληση για ένα baby shower είναι κυρίως μια πρόσκληση σε πάρτι κι όχι μια υπενθύμιση ότι υπάρχει υποχρέωση για κάποιο δώρο. 

 

Είναι απαραίτητο το πάρτι να έχει κάποιο «θέμα» ή να έχουν οργανωθεί παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες;

 

Όχι. Το στυλ του πάρτι συνήθως ακολουθεί αυτό της μέλλουσας μητέρας και υποτίθεται ότι σχεδιάζεται έτσι ώστε να αρέσει σ' εκείνη. Εάν πιστεύετε ότι η φίλη σας θα διασκεδάσει περισσότερο εάν έχετε προγραμματίσει παιχνίδια, μπορείτε να το κάνετε. Εάν όμως ξέρετε ότι εκείνη θα το ευχαριστηθεί περισσότερο εάν είναι απλά ένας καφές με φίλες, δεν υπάρχει λόγος να ετοιμάσετε κάτι ιδιαίτερο.

 Tags

baby shower, savoir vivre, δώρο, καλεσμένοι, πάρτι


2446


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.

Ιδέες και λύσεις για το παιδικό πάρτι

Ιδέες και λύσεις για το παιδικό πάρτι

Στο σπίτι ή στον παιδότοπο ή μήπως υπάρχουν και άλλες επιλογές; Δείτε προτάσεις για παιδικά πάρτι, κλασικές και μη, για κάθε χαρακτήρα, από το μικρό φυσικό μέχρι τους φυσιολάτρες και τους αθλητές.

Απρίλιος 04,2014

33 Τρόποι Να Κάνεις Ξεχωριστή Την Ημέρα Γενεθλίων Του Παιδιού Σου!

33 Τρόποι Να Κάνεις Ξεχωριστή Την Ημέρα Γενεθλίων Του Παιδιού Σου!

Η πιο ξεχωριστή μέρα για κάθε μαμά είναι η μέρα γενεθλίων του παιδιού της. Είτε ετοιμάζεις πάρτι, είτε σβήσετε κεράκια οικογενειακά, οι 33 ιδέες που σου προτείνω θα κάνουν το μικρό σου να νιώσει υπέροχα αυτή τη μέρα και να του μείνει αξέχαστη!

Οκτώβριος 20,2017

DIY Πινιάτα Για Πάρτι (Πρόσκληση and Δωράκι)!

DIY Πινιάτα Για Πάρτι (Πρόσκληση and Δωράκι)!

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, η άδεια συσκευασία από το γιαουρτάκι, μπορεί να γίνει η πρόσκληση για το παιδικό πάρτι ή το ευχαριστήριο δωράκι στα καλεσμένα παιδάκια. Εύκολο και οικονομικό DIY βήμα βήμα!

Μάιος 24,2016

ΣΥΝΤΑΓΗ: pizza…σοκολάτα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.