Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

10 παιχνίδια one-min it to win it!

10 παιχνίδια one-min it to win it!

Της Κατερίνας Κιγιτζή

 

 

 

 

Οι γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μας, με συγγενείς και με φίλους. Είναι όμως κάποιες στιγμές που σκέφτομαι πως όλα αυτά, από ένα σημείο και μετά, είναι μία… επανάληψη. Μαγείρεμα, τραπέζια, φαγητά, τα παιδιά να παίζουν μεταξύ τους κι εμείς οι μεγάλοι να συζητάμε. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να δώσουμε μια ξεχωριστή νότα σε αυτές τις συναντήσεις μας; Πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε αξέχαστες κάποιες στιγμές για τα παιδιά μας;

 

Μα φυσικά με παιχνίδι! Παιχνίδι όμως, που θα ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι και όχι μόνο τα παιδιά! Και δεν μιλάω για τα κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια αλλά για αυτοσχέδια παιχνίδια χωρίς έξοδα, που δεν θέλουν πολλή προετοιμασία για να τα οργανώσουμε. Είναι τα λεγόμενα One min it το win it Games και προσφέρουν απίστευτη διασκέδαση!

 

Τα παιχνίδια αυτά παίζονται συνήθως σε ομάδες. Συνήθως για κάθε παιχνίδι one min it to win it, έχεις 1 λεπτό, όπως λέει και το όνομά του, για να το ολοκληρώσεις. Τότε παίρνεις και τη νίκη ή τον πόντο. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο. Τους κανόνες τους βάζουμε εμείς, ανάλογα με τον αριθμό και την ηλικία των ατόμων που συμμετέχουν και το είδος των παιχνιδιών που θα επιλέξουμε να παίξουμε. Μπορούμε να παίξουμε ατομικά ή σε ομάδες. Πάμε να δούμε παρέα κάποια από αυτά; 

 

1ο παιχνίδι

 

Υλικά: 4 πλαστικά ποτήρια και 3 τετράγωνα χαρτιά 

 

Ο παίκτης έχει 4 ποτήρια και 3 τετράγωνα χαρτιά. Πρέπει αρχικά να τα στήσει το ένα πάνω στο άλλο και μετά να τραβάει ένα-ένα τα χαρτάκια ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω ώστε το πάνω ποτήρι να πέσει μέσα στο ακριβώς από κάτω του! 

 

A Min It to WIN it games (2)

 

Tip: Προτιμήστε τα πλαστικά ποτήρια που είναι λίγο σκληρά για να μην βαθουλώνουν καθώς τα πιάνετε και σπάνε. 

 

2ο παιχνίδι

 

Υλικά: 10 πλαστικά ποτήρια και ένα μαλακό μπαλάκι

 

Όσο εύκολο κι αν σας ακούγεται, αν παίξετε το συγκεκριμένο παιχνίδι σε ομάδες είναι καταπληκτικό! Ο παίκτης προσπαθεί να στήσει τα ποτήρια του σε πύργο και μετά να τα ρίξει με ένα μαλακό μπαλάκι. Κάθε όροφος έχει ένα ποτήρι λιγότερο. Οπότε ανάλογα με τους κανόνες που θα βάλετε, κερδίζει αυτός που θα φτιάξει τον πύργο μέσα σε ένα λεπτό (ίσως χρειαστεί να χρονομετρήσετε ώστε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα ποτήρια) ή ένας από τους 2 παίκτες που θα ολοκληρώσει πρώτος τον στόχο του. 

 

Αν έχετε μικρά παιδιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερα ποτήρια ώστε να φτάνουν να τοποθετήσουν και το τελευταίο ποτήρι στον πύργο. 

 

A Min It to WIN it games (6)

 

3ο παιχνίδι

 

Υλικά: 2 πλαστικά ποτήρια και 2 καλαμάκια 

 

Το παιχνίδι παίζεται κατά μήκος ενός τραπεζιού. Στη μία άκρη του τραπεζιού τοποθετούνται 2 πλαστικά ποτήρια διαφορετικού χρώματος. Ο παίκτης που θα φυσήξει πρώτος το ποτήρι του ως την άλλη άκρη του τραπεζιού (προσοχή… όχι στο πλάι) ώστε να πέσει, είναι ο νικητής. 

 

A Min It to WIN it games (5)

 

4ο παιχνίδι

 

Υλικά: 2 καλαμάκια- δύο πλαστικά πιάτα -καραμελάκια-2 μπολάκια πλαστικά

 

Κάθε παίκτης έχει μπροστά του ένα πιάτο με καραμελάκια, ένα μπολάκι κι ένα καλαμάκι. Με το καλαμάκι ρουφάει το καραμελάκι και χωρίς να του πέσει ή να το πιάσει το βάζει μέσα στο ποτηράκι του. Ποιος παίκτης θα βάλει τα περισσότερα καραμελάκια στο μπολάκι μέσα σε ένα λεπτό; 

 

5o παιχνίδι

 

Υλικά: 8 μεταλλικά κουτάκια αναψυκτικού

 

Ο παίκτης της κάθε ομάδας πρέπει να τοποθετήσει τα 8 κουτάκια αναψυκτικού το ένα πάνω στο άλλο φτιάχνοντας έναν πύργο. Για τα μικρά παιδιά μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό, δηλαδή να παίξουν με 4-5 κουτάκια αντί για 8. 

 

6ο παιχνίδι

 

Υλικά: κουτιά από δημητριακά 

 

Θα χρειαστείτε δύο ίδιες πλευρές από 2 κουτιά δημητριακών. Τα κόβετε με κοπίδι σε ίσα κομμάτια. Ο παίκτης πρέπει μέσα σε ένα λεπτό (ή πρώτος από τον συμπαίκτη του) να ολοκληρώσει το παζλ. 

 

7ο παιχνίδι

 

Υλικά: διάφορα αντικείμενα και μια επιφάνεια -χαρτάκια (ένα για κάθε παίκτη) και μολύβια

 

Πάνω σε μία σκληρή επιφάνεια τοποθετούμε πριν από το παιχνίδι διάφορα μικροαντικείμενα. Μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι με φιγούρες από παιχνίδια των παιδιών ή ακόμα και αν είναι Χριστούγεννα με διάφορα μικροστολιδάκια. Οι παίκτες κοιτάζουν προσεκτικά τα αντικείμενα για όσα δευτερόλεπτα έχουμε συμφωνήσει. Μετά απομακρύνουμε τα αντικείμενα και μέσα σε ένα λεπτό πρέπει να γράψουν όλοι όσα περισσότερα από αυτά θυμούνται στο χαρτί τους. Ποιος θα θυμηθεί τα περισσότερα; 

 

A Min It to WIN it games (4)

 

8ο παιχνίδι

 

Μέσα σε ένα βάζο βάζουμε διάφορα τουβλάκια. Αυτός που οργανώνει το παιχνίδι ξέρει από πριν πόσα τουβλάκια έχει βάλει, το γράφει σε ένα χαρτί και το κολλάει στο κάτω μέρος του βάζου. Κάθε παίκτης κοιτάζει εξωτερικά το βάζο ενώ το κρατάει και υπολογίζει πόσα τουβλάκια περιέχει.Τα γράφει στο χαρτί του και μετά γίνεται η αποκάλυψη! Νικάει αυτός που θα βρει με ακρίβεια τον σωστό αριθμό ή τον πιο κοντινό σε αυτό. 

 

Εναλλακτικά αν είναι γιορτινές μέρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγαλύτερο βάζο και να βάλουμε μέσα καραμέλες, σοκολατάκια ή ακόμα και μικρές μπάλες από αυτές που στολίζουμε το δέντρο.

 

A Min It to WIN it games (8)

 

9o παιχνίδι

 

Υλικά: 12 ποτήρια και 12 αντικείμενα σε ζευγάρια

 

Το παιχνίδι αυτό είναι ένα αυτοσχέδιο memory game. Θα χρειαστείτε ποτηράκια και ζευγάρια μικρών αντικειμένων, όπως για παράδειγμα τουβλάκια σε ίδια χρώματα. Κρύψτε κάτω από τα ποτήρια τα αντικείμενα. Ο παίκτης πρέπει μέσα σε ένα λεπτό να θυμηθεί όλα τα ζευγάρια σηκώνοντας δύο ποτήρια τη φορά. 

 

10ο παιχνίδι

 

Υλικά: Τουβλάκια

 

Μέσα σε ένα λεπτό δύο αντίπαλοι παίκτες πρέπει να βάλουν το ένα πάνω στο άλλο όσα περισσότερα τουβλάκια μπορούν. Κερδίζει ο παίκτης με τον μεγαλύτερο πύργο. 

 

Σας ευχόμαστε να διασκεδάσετε και να δημιουργήσετε ακόμη περισσότερες αναμνήσεις! 
2556


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


«ΤΟ ΒΑΛΣ Μ Ε ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ»: Η...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.