Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

Αποτρίχωση με laser: Τώρα είναι η ώρα.

Αποτρίχωση με laser: Τώρα είναι η ώρα.

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι οι κατάλληλες για αποτρίχωση με laser εποχές. Κλείστε ραντεβού και ετοιμαστείτε για… το καλοκαίρι.

 

 

Τα πόδια, το μπικίνι, οι μασχάλες, τα χέρια, και η κοιλιά είναι οι περιοχές του σώματος που οι γυναίκες αποτριχώνουν συστηματικά. Ξυραφάκια, ειδικές κρέμες, χαλάουα, ζεστό ή κρύο κερί, ηλεκτρικές μηχανές αποτρίχωσης και τσιμπιδάκια, όλα έχουν κάποια στιγμή επιστρατευτεί για να μας απαλλάξουν από τις αντιαισθητικές τρίχες. Το αποτέλεσμα των διαφόρων μεθόδων, όσο ικανοποιητικό κι αν είναι, διαρκεί λίγο. Οι τρίχες ξαναβγαίνουν, μερικές φορές μάλιστα μοιάζουν πιο δυνατές και η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί κανείς από αυτή την ιστορία διαρκείας όπου μάχες κερδίζονται αλλά ο πόλεμος ποτέ είναι να καταφύγει στη ριζική αποτρίχωση με την τεχνολογία των laser, η οποία σήμερα είναι προσιτή οικονομικά και εξελίσσεται διαρκώς τεχνολογικά.

 

 

Στη ρίζα του κακού

 

Το λέιζερ χτυπάει στον θύλακα της τρίχας και τον καταστρέφει, αφήνοντας αλώβητο το δέρμα της περιοχής. Η τεχνολογία αυτή ήταν κάποτε δυσπρόσιτη λόγω κόστους. Σήμερα όμως είναι ιδιαίτερα προσιτή, αν κανείς υπολογίσει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις μετά από μερικές συνεδρίες η αποτρίχωση έχει μόνιμα αποτελέσματα.

 

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι ιδανικές εποχές για αποτρίχωση με laser, κυρίως επειδή το δέρμα μας δεν θα εκτεθεί στον ήλιο για τους επόμενους αρκετούς  μήνες. Ένας άλλος λόγος, για τον οποίο, η αποτρίχωση με laser είναι χειμερινή υπόθεση, είναι ότι το δέρμα μας το φθινόπωρο έχει χάσει τη μελανίνη οπότε επιτυγχάνεται το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα (η ιδανική συνθήκη για αποτρίχωση με laser είναι: σκουρόχρωμη και δυνατή τριχοφυία και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα). Το πιο διαδεδομένο, ασφαλές και εμπορικό laser είναι το laser Αλεξανδρίτης. Οι σύγχρονες αυτές συσκευές είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές  και απομακρύνουν τις τρίχες -ιδίως τις σκούρες και δυνατές- μέσα σε λίγες συνεδρίες. Τα μηχανήματα μάλιστα με ενεργό σύστημα ψύξης μειώνουν την αίσθηση του πόνου και ελαχιστοποιούν τις τυχόν παρενέργειες καθώς προστατεύουν το δέρμα.

 

Η αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με την βοήθεια των laser μετράει στην Ελλάδα περισσότερα από είκοσι χρόνια. Με βάση λοιπόν αυτή την εμπειρία μπορούμε να πούμε, ότι το λέιζερ παραμένει η κορυφαία μέθοδος μείωσης έως, και απάλειψης της τριχοφυΐας. Στο οπλοστάσιο των εξειδικευμένων στα laser δερματολόγων προστέθηκαν και τα Διοδικά laser που επεκτείνουν το φάσμα και σε πιο λεπτές και λιγότερο σκουρόχρωμες τρίχες. Επίσης με τα Διοδικά laser μπορούμε να δουλέψουμε ανώδυνα και με ασφάλεια πάνω σε πιο σκουρόχρωμα ή και μαυρισμένα δέρματα.

 

 

Η πρώτη φορά

 

Τα laser είναι μηχανήματα που προορίζονται για χρήση από εξειδικευμένους γιατρούς, γι’ αυτό προτιμήστε τα ιατρικά κέντρα αισθητικής, όπου θα νιώσετε και θα είστε ασφαλείς. Στο πρώτο σας ραντεβού οι ειδικοί συνεργάτες και οι γιατροί θα σας εξετάσουν και θα σας ενημερώσουν για τη διαδικασία αλλά και για την κατάλληλη από μέρους σας προετοιμασία. Για παράδειγμα, θα πρέπει να απέχετε από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από τη πρώτη συνεδρία. Πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και να φοράτε πάντα αντηλιακό στα μέρη που αναπόφευκτα μπορεί να εκτεθούν στο ηλιακό φως, όπως για παράδειγμα στα χέρια. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία το laser θα «προσαρμοστεί» σε εσάς και θα ρυθμιστεί ανάλογα με το χρώμα και το πάχος της τρίχας, το χρώμα της επιδερμίδας, αλλά και την περιοχή της τριχοφυΐας. Στη συνέχεια θα φορέσετε τα ειδικά γυαλιά και τα laser θα χτυπήσουν το στόχο τους. Αυτά τα «χτυπήματα» ίσως σας προκαλέσουν μία ενόχληση καψίματος η οποία ελαχιστοποιείται με τα σύγχρονα μηχανήματα. Η χρήση ενυδατικής κρέμας μετά τη συνεδρία θα ανακουφίσει από οποιοδήποτε ερεθισμό του δέρματος. Η διαδικασία θα επαναληφθεί περίπου σε έναν μήνα και η υπόθεση αποτρίχωση θα πάρει το δρόμο της και τον χρόνο της ανάλογα με την περίπτωση.

 

 


Με τη συνεργασία του Dr.med.Γιώργου Ζολώτα, Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου.
2155


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


Το βιβλίο του μήνα: Άννα Πένσα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.