Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

Το βιβλίο του μήνα: Άννα Πένσα

Το βιβλίο του μήνα: Άννα Πένσα

της Πέπης Νικολοπούλου   Πέπης Νικολοπούλου

 

«Εμπόδια είναι εκείνα τα πράγματα που βλέπεις, όταν παίρνεις τα μάτια σου απ’ το στόχο». Hannah More

 

 

 

Η Άννα Πένσα είναι ένα αξιολάτρευτο και πολυμήχανο κορίτσι που ζει με τον παππού της. Λατρεύει τα μαστορέματα και στις επισκευές είναι η ειδική. Μπαταρίες, γρανάζια και παλιές ηλεκτρονικές συσκευές τα αγαπημένα της αντικείμενα που βρίσκονται ολόγυρά της, αφού ξέρει πως όλο και κάπου ίσως χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσει στις απίστευτες εφευρέσεις της.

 

Το βιβλίο του μήνα: Άννα Πένσα

 

Το βιβλίο του μήνα: Άννα Πένσα

 

Μια τσαγομηχανή, ένας πολυπηρούνας και το ξυρισμάτζικ, μερικές μόνο από τις πιο ευφάνταστες και έξυπνες εφευρέσεις της που δυστυχώς δεν λειτουργούν πάντα όπως η Άννα Πένσα θα ήθελε. Και τότε είναι που εκνευρίζεται, θυμώνει και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απόλυτη παραίτηση. Ευτυχώς που πάντα στο πλευρό της βρίσκεται ο αγαπημένος της παππούς, να την ενθαρρύνει, να την υποστηρίξει, να την κινητοποιήσει και πάλι.

 

«Όταν αρχίζεις μια δουλειά, πρέπει να την τελειώνεις.

Ένα γρανάζι μπλόκαρε, κι εσύ τα παρατάς:

Άννα μου, για να πας μπροστά σε όλη τη ζωή σου,

Πρέπει να προσπαθείς πολύ. Αυτό μην το ξεχνάς»

 

Και τότε, ένα τραυματισμένο πουλί θα πέσει στα πόδια της με τραυματισμένα τα φτερά του. ΠΛΑΦ και μια νέα πρόκληση εμφανίζεται μπροστά της όταν αποφασίζει να του φτιάξει φτερά. Μαζεύει μπαταρίες, παλιά ηλεκτρονικά, διαλύει ένα μιξερ και τον πολυπηρουνιά. Δανείζεται αντλίες, γρανάζια και καπάκια, κάσκες σεσουάρ μα όλες, μα όλες οι απόπειρές της, στέφονται όλες από αποτυχία.

 

Το βιβλίο του μήνα: Άννα Πένσα

 

Το βιβλίο του μήνα: Άννα Πένσα

 

Να όμως που για μία ακόμη φορά, ο υποστηρικτικός παππούς θα είναι παρών, ενώ το πουλάκι, φίλος πλέον της Άννας θα συνηγορήσει με τον παππού – σε κάθε της απόφαση για εγκατάλειψη θα το βρίσκει μπροστά της να της θυμίζει πως πρέπει να επιμείνει.

Η Άννα Πένσα, προσηλωμένη στο στόχο της, θα επιμείνει και θα τα καταφέρει.

 

Μια υπέροχη ιστορία για να αφηγηθούμε και να υπογραμμίσουμε τη σημασία της προσήλωσης και της επιμονής αλλά και την υπέρτατη αξία της προσφοράς προς τον αδύναμο και τον ασθενή. Και από την άλλη πλευρά, μια ιστορία που με υπέροχο τρόπο έρχεται να μας θυμίσει το ρόλο του υποστηρικτικού κηδεμόνα που θα ενθαρρύνει αντί να θυμώσει, θα υποστηρίξει αντί να φωνάξει και να εγκαταλείψει.

 

Το βιβλίο του μήνα: Άννα Πένσα

 

Ζωντανή, χρωματιστή και χιουμοριστική η εικονογράφηση της Sara Ogilvie που σε συνδυασμό με το διασκεδαστικό κείμενο και το υπέροχο περιεχόμενό του, καθιστούν το βιβλίο Άννα Πένσα ένα εξαιρετικό εικονογραφημένο βιβλίο. 

 

Συγγραφέας: Pip Jones

Εικονογράφος: Sara Ogilvie

Εξώφυλλο: Σκληρό

Διαστάσεις: 26,5 Χ 26,5

Μεταφραστής: Μαρίνα Δημητρά

Ηλικία: Από 5 ετών
1853


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ: Η Ακρόπολη,...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.