Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΗΠΙΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, της Κέλλυ Μπράνχιλ. Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου. Εκδόσεις Πατάκη.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΗΠΙΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, της Κέλλυ Μπράνχιλ. Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου. Εκδόσεις Πατάκη.

Το επικό παραμύθι ενηλικίωσης, που βραβεύτηκε με το Newbery Medal, είναι πάνω απ’ όλα ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας για τους ανήσυχους μικρούς αναγνώστες. Από τις προθήκες των βιβλιοπωλείων σκαρφαλώνει στα ράφια των παιδικών δωματίων για να αφηγηθεί μία ιστορία που διαδραματίζεται σ’ έναν σκοτεινό τόπο, το «Προτεκτοράτο».

 

Εκεί κάθε χρόνο μια «κακιά», όπως όλοι πιστεύουν, μάγισσα, η Ζαν παίρνει ένα παιδί. Όμως, ενώ όλοι πιστεύουν ότι το παιδί χάνεται, εκείνο ζει ευτυχισμένο, αφού έχει πρώτα θραφεί με αστρόφωτο από την καλή τελικά μάγισσα. Η μαμά της ηρωίδας όμως δε δίνει το κορίτσι της για θυσία κι έτσι τη φυλακίζουν. Το ίδιο το κορίτσι όμως πάει μόνο του στη μάγισσα, η οποία το ταΐζει όχι με το φως των αστεριών αλλά με φεγγαρόφωτο, που της χαρίζει υπερφυσικές μαγικές δυνάμεις.

 

Η Ζαν αναθρέφει το κορίτσι σαν να ήταν δικό της παιδί και το ονομάζει Λούνα. Καθώς πλησιάζουν τα δέκατα τρίτα γενέθλια της Λούνα, η μαγεία της αρχίζει να γίνεται αισθητή, με επικίνδυνες συνέπειες…
(για παιδιά 9+).

 

 

Το 2016 η Fox Animation αγόρασε τα κινηματογραφικά δικαιώματα και ανέθεσε στον Carlos Saldanha (Ice Age, Rio) να το σκηνοθετήσει. Αναμένουμε…
2057


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


Διώξε το άγχος και ζήσε όπως σου...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.