Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

Το βιβλίο του μήνα: «Ο ΓΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ», του Χρήστου Μπουλιώτη. Εικονογράφηση: Φωτεινή Στεφανίδη. Εκδόσεις Πατάκη

Το βιβλίο του μήνα: «Ο ΓΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ», του Χρήστου Μπουλιώτη. Εικονογράφηση: Φωτεινή Στεφανίδη. Εκδόσεις Πατάκη

Ο Ξενοφών ήταν ο μοναδικός γάτος που είχε απομείνει σε κείνο το νησί, που άμα το καλοπρόσεχες στον χάρτη, έμοιαζε το νησί με πεταλούδα μες στα νερά του Bόρειου Αιγαίου. Από μικρός ζούσε ο γάτος Ξενοφών στην αυλή του αρχαιολογικού μουσείου, που στεγαζόταν σ’ ένα παλιό αρχοντικό, λίγα μόνο μέτρα απ’ την ακροθαλασσιά, εκεί που σκάει το κύμα…

 

Από την πρώτη κιόλας σελίδα τα παιδιά θα συναντήσουν τον γάτο Ξενοφώντα και θα τον ακολουθήσουν στις περιπέτειες και τα ταξίδια του με τα χελιδόνια.

 

Ο Χρήστος Μπουλιώτης και η Φωτεινή Στεφανίδη, δημιουργοί της μεγάλης επιτυχίας «Το άγαλμα που κρύωνε» συναντιούνται είκοσι χρόνια μετά σε μία εξαιρετική έκδοση που απευθύνεται σε μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.

 

Η ιστορία του γάτου έχει ως εξής: Ένα πλοίο φορτωμένο με ψάρια παίρνει μαζί του όλες τις γάτες της Λέσβου κι ο Ξενοφών απομένει μόνος του παρέα με τα χελιδόνια και τα ποντίκια που, χωρίς τον μεγάλο τους εχθρό, τις γάτες, έχουν ξεφαντώσει.

 

Ένα φθινόπωρο τα χελιδόνια τού προτείνουν να πάει μαζί τους στην Αίγυπτο κι εκείνος, μετά από σκέψη, αποφασίζει να τα ακολουθήσει. Στο ταξίδι ο Ξενοφών μαθαίνει να πετάει και δε χορταίνει να κοιτάζει τον κόσμο από ψηλά. Σύντομα φτάνει στην Αίγυπτο, στην αυλή ενός άλλου μουσείου, με διαφορετικά αρχαιολογικά ευρήματα. Εκεί ερωτεύεται τη γάτα Φατιμά και κάνουν γατάκια, όμως σύντομα η νοσταλγία για την πατρίδα του κι ένα όνειρο σημαδιακό τον οδηγούν πάλι παρέα με τα χελιδόνια πίσω στο νησί, μαζί με όλη του τη φαμίλια.

 

Οι κάτοικοι του νησιού τον υποδέχονται χαρούμενοι που επιτέλους θα κανονίσει τα θρασύτατα ποντίκια. Κι έτσι γίνεται κι από τότε ζουν όλοι μαζί στο νησί, τα ποντίκια στα υπόγεια κι οι γάτες στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου.
1417


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


Μελέτη στο σπίτι: Πώς να γίνει...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.