Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

Το βιβλίο του μήνα: ΤΟ ΠΕΤΕΙΝΑΡΑΚΙ, της Γλύκας Στόιου. Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη. Εκδόσεις Πατάκη

Το βιβλίο του μήνα:  ΤΟ ΠΕΤΕΙΝΑΡΑΚΙ, της Γλύκας Στόιου. Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη. Εκδόσεις Πατάκη

«Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια γιαγιά πολύ φτωχιά που στην αυλή της είχε ένα μικρό πετειναράκι. Το αγαπούσε τόσο πολύ! Και το πετειναράκι την αγαπούσε! Αλλά η καημένη η γιαγιά δεν είχε λεφτά να το ταΐσει καλαμπόκι. Το πετειναράκι έτρωγε μόνο σκουληκάκια και ζήλευε τον κουλουρά που περνούσε κάθε μέρα και φώναζε: «Κουλούριαααα! Κουλούρια πουλάω! Μια δραχμούλα το ένα κουλούρι!»

 

Ελάτε να πάρετε!» Ήθελε να φάει ένα κουλούρι…

 

Έτσι ξεκινάει το «Πετειναράκι», η λογοτεχνική διασκευή του λαϊκού παραμυθιού του «Μισοκοκοράκου», με το οποίο μεγάλωσαν γενιές παιδιών σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα συμβολικό, παγκόσμιο παραμύθι προφορικής παράδοσης που πάει από γιαγιάδες και παππούδες στα εγγόνια και τους μιλάει για τον αγώνα της επιβίωσης, την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη. Ο «Μισοκοκοράκος» ταξίδεψε μάλιστα ως τη Νότια Αμερική και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα.

 

Δια χειρός Γλύκας Στόιου, η οποία μένει πολύ κοντά στην προφορική παράδοση, το δίκαιο και θαρραλέο «Πετειναράκι» αγωνίζεται να πάρει πίσω τη δραχμούλα που του πήρε ο φοροεισπράκτορας του βασιλιά. Στο μακρύ ταξίδι μέχρι το παλάτι θα συναντήσει μια αλεπού, έναν λύκο κι ένα ποταμάκι που θα γίνουν οι φίλοι του και θα το βοηθήσουν στην επικίνδυνη αποστολή του.

 

 

Από 4 ετών και άνω.
1683


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ: «Τα ταξίδια...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.