Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

Το βιβλίο του μήνα: ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΓΑΤΟΝΟΥ ΦΟΝ ΝΙΑΟΥ, της Σοφίας Παράσχου. Εικονογράφηση Νίκος Γιαννόπουλος, εκδόσεις Ψυχογιός.

Το βιβλίο του μήνα: ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΓΑΤΟΝΟΥ ΦΟΝ ΝΙΑΟΥ, της Σοφίας Παράσχου. Εικονογράφηση Νίκος Γιαννόπουλος, εκδόσεις Ψυχογιός.

«Ο Γατόνος φον Νιάου σηκώθηκε κακόκεφος από το κρεβάτι του εκείνο το πρωί, στις 24 του Δεκέμβρη. Τον είχαν ξυπνήσει από τα χαράματα οι φωνές των παιδιών που έλεγαν τα κάλαντα. Κι όμως, την προηγούμενη μέρα είχε δώσει σαφείς εντολές στην οικονόμο του, την κυρία Γερτρούδη Γουόλτερ, να μην ανοίξει στα παιδιά που χτυπούσαν το κουδούνι. Της είχε εξηγήσει ότι τα τραγούδια πρωί πρωί τού προκαλούσαν εκνευρισμό. Εκείνη τον άκουγε απορημένη, σαν να μην καταλάβαινε τι της έλεγε».

 

Στη θαυμάσια αυτή χριστουγεννιάτικη ιστορία ο Γατόνος Φον Νιάου μας συστήνεται από την πρώτη κιόλας σελίδα: ήταν ολίγον γκρινιάρης  και δεν αγαπούσε τα Χριστούγεννα καθώς πίστευε πως ήταν μια γιορτή για σπατάλες και βαρετές συγκεντρώσεις γύρω από παραγεμισμένες γαλοπούλες. Γι’ αυτό αρνήθηκε για ακόμη μια φορά την πρόσκληση της κυρίας Γουόλτερ να περάσει τα Χριστούγεννα στο σπίτι της μαζί με την οικογένειά της. Εκείνο το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων, όμως, που ο Γατόνος έμεινε όπως συνήθως μόνος στο σπίτι, συνέβησαν παράξενα πράγματα, που τον έκαναν να αλλάξει γνώμη για όσα πίστευε για τα Χριστούγεννα. 

 

Βασισμένο στη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρόλου Ντίκενς το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-8 ετών.

 
2192


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


Διακοπές με μικρά παιδιά: Οδηγός...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.