Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ «ΠΥΡΝΑ»: Πράματα και θάματα συμβαίνουν τον μήνα Μάρτη εντός και εκτός της φιλόξενης Κηφισιώτικης μονοκατοικίας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ «ΠΥΡΝΑ»: Πράματα και θάματα συμβαίνουν τον μήνα Μάρτη εντός και εκτός της φιλόξενης Κηφισιώτικης μονοκατοικίας.

Για τους μυημένους (συνήθως πρόκειται για κατοίκους των Βορείων Προαστίων) η «ΠΥΡΝΑ» δεν είναι απλώς μία αστική πολιτιστική εταιρεία με σκοπό τη δια βίου μάθηση και την προσωπική ανάπτυξη μικρών και μεγάλων. Είναι μία στέγη για ιδέες και δράσεις. Λειτουργεί εδώ και 23 χρόνια σε μια κηφισιώτικη μονοκατοικία με κήπο, όπου καθημερινά δίνονται ομιλίες, στήνονται εργαστήρια, γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων και οργανώνονται δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Συχνά-πυκνά προγραμματίζονται ξεναγήσεις και ταξίδια πάντα επιλεγμένα για καλό και εποικοδομητικό σκοπό.

 

Στην αυγή της άνοιξης τα παιδιά έχουν την τιμητική τους με ένα βιωματικό εργαστήρι μαγειρικής και μία επίσκεψη σε ένα αγρόκτημα στην Αργολίδα. Στο εργαστήρι μαγειρικής που έστησαν οι παιδαγωγοί, Θεοδώρα Βαφειαδάκη και Μαρία Βουγιουκλάκη, τα παιδιά αναπτύσσουν τις σωματικές, πνευματικές και καλλιτεχνικές τους δεξιότητες. Με αφορμή τα παραμύθια εκφράζονται, συνεργάζονται, αφήνουν την φαντασία τους ελεύθερη και το αποτέλεσμα; Γκουρμέ!

 

Το τελευταίο Σάββατο του μήνα οργανώνεται επίσκεψη σε ανοιχτό στο κοινό αγρόκτημα στην Αργολίδα για να γνωρίσουμε μικροί και μεγάλοι πώς παράγεται η τροφή μας. Τα παιδιά θα γίνουν βοσκοί και γεωργοί, θα γνωρίσουν τα φυτά και τα ζώα του αγροκτήματος, θα βοσκήσουν το κοπάδι, θα αρμέξουν, θα φτιάξουν τυρί, θα σκαλίσουν, θα βοτανίσουν, θα φυτέψουν και θα δοκιμάσουν φρούτα και λαχανικά της εποχής. Εμπειρία αληθινής –εκτός οθόνης- ζωής.

 

 

Εργαστήρι μαγειρικής

Παρασκευές 1, 15, 29 Μαρτίου: 17:15-18:00.

Κόστος: για την ενότητα (3 εργαστήρια): 39€. Μεμονωμένο εργαστηρίο: 15€.

(Για παιδιά 4-7 ετών)

 

 

Ολοήμερη εκδρομή

Σάββατο 30 Μαρτίου: 9:00-18:00

Κόστος: 35€ το άτομο. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η μετακίνηση με το πούλμαν το οποίο ξεκινάει από την ΠΥΡΝΑ.

(Για παιδιά από 5 ετών).

 

 

 

ΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΠΥΡΝΑ»

Κοκκιναρά 43, Κηφισιά.

Τηλ.: 210 6230913, καθημερινές εκτός Τετάρτης 10.00-14.00 και 17.00-19.00

 
1671


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ: Το Μικρό Εθνικό...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.