Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη κάνει τα παιδιά σοφότερα.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη κάνει τα παιδιά σοφότερα.

Η κατανομή του πλούτου είναι ένα ζήτημα, που απασχολεί την ανθρώπινη σκέψη ήδη από την εποχή του Αριστοφάνη. Δώστε στα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας την ευκαιρία να στοχαστούν πάνω στο τόσο σύγχρονο στις ημέρες μας θέμα μέσα από τη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο της Σερβίας, που το καλοκαίρι καταχειροκροτήθηκε από το κοινό της Επιδαύρου και όχι μόνο.

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Nikita Milivojevic με τον μικτό θίασο, από  Έλληνες και Σέρβους ηθοποιούς, κινείται γύρω από τον τυφλό Πλούτο. Για την ιστορία προετοιμάστε τα παιδιά σας:

Ο Χρεμύλος μετά την επίσκεψή του στο μαντείο των Δελφών επιστρέφει φέρνοντας μαζί του έναν τυφλό γέρο άντρα, ύστερα από παραίνεση του Απόλλωνα. Με τη βοήθεια του δούλου του, Καρίωνα, ανακαλύπτει πως ο άντρας που έχει πάρει στο κατόπι δεν είναι άλλος από τον Πλούτο. Ο Χρεμύλος και όλοι οι τίμιοι συμπολίτες του θα ευημερήσουν, αν ο Πλούτος ξαναδεί το «φως το αληθινό». Η θεραπεία του Ασκληπιού στέφεται με επιτυχία κι η δικαιοσύνη αποκαθίσταται. Η Πενία (Φτώχεια) που τόσο καιρό διαφέντευε την πόλη, προσπαθεί τώρα να υπερασπιστεί τις χάρες της φτωχής πλην τίμιας ζωής. αλλά οι Αθηναίοι δεν πείθονται και σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τον Πλούτο στην παλιά του θέση, στο πίσω μέρος του ναού της Αθηνάς, εκεί όπου φυλάσσονταν τα χρήματα του Δημοσίου.

Η παράσταση ανεβαίνει και στο Ηρώδειο αλλά εάν τα παιδιά σας είναι «δύσκολοι» θεατές προτιμήστε τις θεατρικές σκηνές του Παπάγου ή της Ελευσίνας.

 

Για παιδιά άνω των 10 ετών.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Κυριακή 2/9, 8:30μ.μ., Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας – Ελευσίνα.

Εισιτήρια: από 5ευρώ

Δευτέρα 10/9, 9:00μ.μ., Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Εισιτήρια: από 10ευρώ. Άνεργοι-ΑΜΕΑ: 5ευρώ στο άνω διάζωμα.

Παρασκευή 14/09, 9:00μ.μ., Κηποθέατρο Παπάγου.

Εισιτήρια: 15ευρώ. Μειωμένο 12ευρώ.
1932


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.