Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΖΕΛΙ: Η παιδική όπερα του Έρνεστ Τοχ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα –και στα ελληνικά- από την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΖΕΛΙ: Η παιδική όπερα του Έρνεστ Τοχ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα –και στα ελληνικά- από την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η διάσημη και αγαπημένη από όλα τα παιδιά του κόσμου ιστορία του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν για την πριγκίπισσα, που ήταν τόσο ευαίσθητη ώστε να ενοχλείται από ένα μπιζέλι κρυμμένο κάτω από αλλεπάλληλα στοιβαγμένα στρώματα, ενέπνευσε τον Αυστριακό συνθέτη Ερνστ Τοχ, ο οποίος έγραψε το 1927 μια παιδική όπερα σε λιμπρέτο του Μπέννο Έλκαν. Αυτόν τον χειμώνα η μελωδική όπερα ανεβαίνει από την Εθνική Λυρική Σκηνή σε μουσική διεύθυνση και μετάφραση του Νίκου Βασιλείου, και σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Αποστολίας Παπαδαμάκη.

 

Η όπερα Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι 91 χρόνια μετά την πρώτη της παρουσίαση, έχει αναγνωριστεί ως μια διαχρονική παιδική όπερα με μουσική μεγάλης συναισθηματικής έντασης, καθώς πραγματεύεται σημαντικά ζητήματα, όπως την έννοια της αληθινής καταγωγής, τις σκοτεινές όψεις της φύσης των ανθρώπων που είναι στην εξουσία και την ανάγκη των ανθρώπων να βρουν την αληθινή αγάπη, ειδικά στη νεαρή ηλικία.

 

Στην παράσταση, εκτός από τους καταξιωμένους αλλά και νεότερους μονωδούς, το 30μελές νεανικό μουσικό σύνολο και την εξαίρετη χορωδία της ΕΛΣ συμμετέχουν και 14 χορευτές – σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ.

 

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ, ΚΠΙΣΝ

 

Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα.

 

Τηλ.: 213 0885700 (ταμεία)

 

www.nationalopera.gr

 

13, 14, 16, 18, 19 Δεκεμβρίου

 

Ώρα έναρξης: 11.00

 

Εισιτήρια: 12, 15, 18, 20, 25, 30 ευρώ

 

Φοιτητικό, παιδικό: 12 ευρώ

 

Περιορισμένης ορατότητας: 5 ευρώ
1870


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


Το μενού των διακοπών: Και τώρα...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.