Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

Η ΤΡΑΜΠΑΛΑ: Στο Μικρό Εθνικό ηθοποιοί και θεατές κάνουν… τραμπάλα και έρχονται τα πάνω κάτω.

Η ΤΡΑΜΠΑΛΑ: Στο Μικρό Εθνικό ηθοποιοί και θεατές κάνουν… τραμπάλα και έρχονται τα πάνω κάτω.

Ένα κορίτσι, ένα αγόρι και το σκάμμα μιας παιδικής χαράς. Ένας εξαφανισμένος μαλλιαρός κούνελος, ένας χυμός μήλου και μια τραμπάλα. Δύο ηθοποιοί που θυμίζουν παιδιά: μιλάνε λίγο, παίζουν πολύ, πειραματίζονται, εξερευνούν κι ανακαλύπτουν τα όρια του κόσμου και τα δικά τους.


Η Τραμπάλα, του Στιούαρτ Μέλτον, που μετέφρασε εξαιρετικά η Τζούλια Διαμαντοπούλου, είναι ένα βαθιά κοινωνικό έργο, που μιλάει για την πρώτη φιλία, για τη συνεργασία και το παιχνίδι, για το μοίρασμα αλλά και για τον θυμό, την αδικία, τη διαπραγμάτευση, τον τσακωμό και τέλος για την υποχώρηση και τη συγχώρεση.
Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 2 ετών, που κρατούν από το χέρι τις μαμάδες και τους μπαμπάδες τους και κατηφορίζουν στη θεατρική σκηνή του Μικρού Εθνικού.

 

Η Σοφία Πάσχου, σκηνοθέτης της παράστασης, χρησιμοποιεί τους κώδικες των μικρών παιδιών για να μπει στον κόσμο τους και να περιγράψει στη γλώσσα του σώματος τις πολύ μεγάλες αγωνίες των μικρών νηπίων, στα μάτια των οποίων ο κόσμος μοιάζει με τεράστιο ερωτηματικό.

 

Οι λιλιπούτειοι θεατές γελούν, απορούν, ταυτίζονται και συνειδητοποιούν πως υπάρχουν φόβοι που μοιραζόμαστε όλοι. Κι όσα μοιραζόμαστε γίνονται ευκολότερα. Η Τραμπάλα μιλάει γι αυτό το μοίρασμα. Όλοι το μάθαμε από την πιο τρυφερή μας ηλικία: Κανείς δεν κάνει τραμπάλα μόνος του. Χρειάζεται ένας φίλος για να ανεβείς ψηλά ή να προσγειωθείς.

 

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΞ - ΙΣΟΓΕΙΟ
ΠΑΙΔΙΚΗ/ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Πανεπιστημίου 48
Τηλ.: 210 3301881
Εισιτήρια: Ενήλικες: 10€,  παιδιά: 7€, ΑΜΕΑ + Συνοδός: 5€ το άτομο. Οικογενειακό πακέτο –ισχύει για τις Κυριακές: 2 γονείς/συνοδοί και δυο παιδιά 32€,
2 γονείς /συνοδοί και 1 παιδί 25€

Σάββατο 15:00, Κυριακή 10:00

Διαρκεια : 45΄
Έως 3/2΄
1435


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


Το βιβλίο του μήνα: Ο κηπουρός...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.