Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

Ιδέες για βόλτα με τα παιδιά στην Αθήνα

Ιδέες για βόλτα με τα παιδιά στην Αθήνα

Πού θα πάμε βόλτα σήμερα μπαμπά;

 

Αυτή είναι μια συχνή ερώτηση την πρώτη ημέρα της εβδομάδας. Η Κυριακή είναι ημέρα ανεμελιάς και χαλάρωσης. Η Αθήνα προσφέρει πολλές εναλλακτικές και καλύπτει όλες τα γούστα. Βόλτα στη φύση, σε μουσεία, σε εκπαιδευτικούς χώρους αλλά και σε χώρους υπαίθριους με βιωματικό παιχνίδι. Όλα με γνώμονα τη διασκέδαση του παιδιού αλλά και τον ποιοτικό χρόνο.

 

Βόλτα στα Μουσεία της πόλης.

 

Οι επιλογές στα Μουσεία ανάλογα με την ηλικία που βρίσκονται τα παιδιά μας είναι πολλές. Ενδεικτικά αναφέρω το Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Συναισθημάτων, το  Ίδρυμα Ευγενίδου-Πλανητάριο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Είναι χώροι όπου λαμβάνουν χώρα εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις για κάθε ηλικία ανάλογα με τη θεματική κάθε φορά και διαδραστικά εκθέματα. Κάποια από αυτά, μάλιστα, έχουν δωρεάν είσοδο για παιδιά και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Μπορείς να αντλήσεις πληροφορίες από το site του καθενός. Είναι μια ωραία ευκαιρία για γνώση και διασκέδαση.

 

Βόλτα σε όμορφους υπαίθριους χώρους και στη φύση.

Υπάρχουν πολλοί υπαίθριοι χώροι να επισκεφτείς. Χώροι ασφαλείς, φυσικοί και τεχνητοί, με παιδική χαρά και κατάλληλοι για πικ νικ, αν το επιθυμείς.

Ένας ιδανικός προορισμός για πικ νικ είναι τα Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι. Πλήθος Αθηναίων καταφτάνει εκεί τις Κυριακές για περίπατο στο δάσος, βόλτα στα βασιλικά ανάκτορα, ανέμελες στιγμές κάτω από δροσερά πλατάνια και εξερεύνηση στα μικρά φυλλώδη μονοπάτια. Η έκταση είναι τόσο μεγάλη και χωρά πολύ κόσμο.

 

Ιδέες για βόλτα με τα παιδιά στην Αθήνα

 

 

Άλλη μια καλή λύση, εντός πόλεως για πικ νικ, είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Κάθε εβδομάδα έχει διαφορετικό παιδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, εργαστήρια και αθλητικά παιχνίδια. Υπάρχει χώρος όπου μπορείτε να απολαύσετε το κολατσιό σας ή το πρόχειρο μεσημεριανό σας.

 

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας-Εκάλης είναι μια εξίσου ενδιαφέρουσα επιλογή. Βρίσκεται στη Νέα Ερυθραία, δίπλα στο πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου. Αποτελεί σημείο αναψυχής και εκπαίδευσης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.

 

Η Γαιδουροχώρα στο Κορωπί είναι ένας πολύ διαφορετικός προορισμός. Προτείνει χαλάρωση στη φύση μέσα σε συστάδες από αμυγδαλιές και αγριελιές απέναντι από τη μεγάλη αυλή του στάβλου. Προσφέρουν τσάι, καφέ και χυμό αλλά υπάρχει η δυνατότητα να φέρει κάποιος μαζί του ό,τι θέλει για φαγητό. Τα σαββατοκύριακα και ύστερα από κράτηση, δίνεται η δυνατότητα για donkey trekking. Το γαϊδουράκι γίνεται συνοδοιπόρος σε πεζοπορίες μέσα στη φύση, σε μονοπάτια, λιβάδια και άγνωστα τοπία. Είναι ένας καλός τρόπος να βιώσει το παιδί το δεσμό εμπιστοσύνης και φιλίας που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε ένα ζώο με ιδιαίτερη προσωπικότητα, όπως το γαϊδούρι και έναν άνθρωπο.

 

Ένα ακόμη εκπληκτικό μέρος αναψυχής είναι το Αισθητικό δάσος Υμηττού πίσω από τη Μονή της Καισαριανής. Εκεί, η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προσφέρει εξαιρετικές δράσεις. Σκοπός της είναι η αναδάσωση χέρσων εκτάσεων, η ανάπτυξη της φιλοδασικής συνείδησης και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η Ένωση αναλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία σχεδιάζονται από εξειδικευμένους παιδαγωγούς με βάση τις αρχές της βιωματικής μάθησης σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Να μια καλή πρόταση για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σας. Στο site της Ένωσης μπορείτε να δείτε όλες τις δραστηριότητες που οργανώνει κάθε φορά, το εύρος των τιμών και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

 

Ιδέες για βόλτα με τα παιδιά στην Αθήνα

 

Άλλα μέρη εξαιρετικά και αγαπημένα είναι το Δάσος Συγγρού, ένα από τα λίγα κατάφυτα άλση μέσα στην πόλη επί της οδού Κηφισίας και το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον με 6 τεχνητές λίμνες, στις οποίες μπορείτε να ταΐσετε τις πάπιες και να γευματίσετε.

 

Όπως ίσως θα γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια υπάρχουν στη διάθεσή μας και κάποια πάρκα δραστηριοτήτων. Σας αναφέρω κάποια από αυτά και αν κάποιο σας κινεί το ενδιαφέρον μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες από τoν ιστότοπό του. Το Adventure Park στη Μαλακάσα προσφέρει εναέριες διαδρομές, τοξοβολία και άλλες περιπετειώδεις δραστηριότητες. Το The Wall στην Παλλήνη προσφέρει αναρρίχηση με ειδικό εκπαιδευτή καθώς και το Rockwave Climbing Centre στο Ηράκλειο Αττικής με παιδικά τμήματα αλλά και αρχαρίων αναρρίχησης.

 

Αυτές είναι μόλις λίγες από τις άπειρες επιλογές που διαθέτει η πόλη. Όποια από αυτές κι αν επιλέξετε σίγουρα θα περάσετε όμορφα. Άλλωστε, τα παιδιά από τη φύση τους είναι ολιγαρκή. Ποιοτικό χρόνο με το μπαμπά και τη μαμά χρειάζονται και στιγμές που θα χαραχτούν καλά στο μυαλό και την καρδιά τους.
1973


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


Η ΤΡΑΜΠΑΛΑ: Στο Μικρό Εθνικό...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.