Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

Το ΚΠΙΣΝ αστράφτει

Το ΚΠΙΣΝ αστράφτει

Μπαίνουμε με τα παιδιά μας στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ και γιορτάζουμε στο πιο φωτεινό σημείο της πόλης –και- με Καρυοθραύστη .

 

 

Το Παγοδρόμιο στο Κανάλι, οι Φωτεινές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, τα πανύψηλα έλατα στην Αγορά, το σιντριβάνι, αλλά κυρίως οι άνθρωποι όλων των ηλικιών που καταφθάνουν κατά χιλιάδες στο ΚΠΙΣΝ από το Σάββατο 30 Νοεμβρίου συνθέτουν το παζλ του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Ο Δεκέμβριος θα κυλήσει με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα. Επιλέγουμε το πιο χριστουγεννιάτικο: Τον Καρυοθραύστη.

 

Το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο παραμύθι, δεν ήταν πάντα το μουσικό έργο για μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι που όλοι ξέρουμε. Το 1816, ο E. T. A. Χόφμαν εκδίδει ένα μυστηριώδες, συναρπαστικό αφήγημα με ήρωες παιχνίδια που ζωντανεύουν, πολεμούν και ερωτεύονται. Το αρχικό κείμενο του Καρυοθραύστη παραμένει σήμερα σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό. Γι' αυτό και τα φετινά Χριστούγεννα, τρεις (και ένας) παράξενοι παραμυθάδες, τρία (και ένα) πλάσματα με την περίεργη συνήθεια να γλιστρούν χορευτικά από την αφήγηση και τη μουσική, στο θέατρο και τη μυθοπλασία και να μπερδεύουν γλυκά το φανταστικό με το πραγματικό, ανέλαβαν να ζωντανέψουν την παλιά αυτή ιστορία σε μια πρωτότυπη παράσταση-αφήγηση με πολλή μουσική, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Θωμά Μοσχόπουλου.

 

Αλλάζουμε χρόνο στο ΚΠΙΣΝ… τρέχοντας.

 

Την 31η Δεκεμβρίου, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ φτάνει στο απόγειο της λάμψης και της ζωντάνιας του με την περίφημη πια Παραμονή Πρωτοχρονιάς του ΚΠΙΣΝ. Λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου καλωσορίζουμε το 2020 τρέχοντας στον αγώνα δρόμου SNF RUN: 2020 FIRST RUN, γύρω από το Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο αγώνας θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς από την εθελοντική συμμετοχή των δρομέων, και την επιπλέον συνεισφορά του ΙΣΝ, θα ενισχυθούν μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που αφιερώνουν στο έργο τους σε ευάλωτα παιδιά. Οι οργανισμοί που συμμετέχουν φέτος είναι: Τα Παιδιά της Άνοιξης, Οι Άγγελοι της Χαράς και η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν».

 

Παράλληλα, τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια στο Κανάλι υποδέχονται και αυτά το νέο έτος με δυο νέες χορογραφίες και καλούν τους επισκέπτες να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα με αγαπημένες μελωδίες και πρωτότυπες υδάτινες χορογραφίες. Η βραδιά κορυφώνεται με ένα μεγαλειώδες dj set από τον Eddie Piller, μια θρυλική φιγούρα της βρετανικής μουσικής σκηνής των τελευταίων 40 χρόνων, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα για μια ιστορική νύχτα στο ΚΠΙΣΝ.

 

Παιδιά, ώρα για ξενύχτι!

 
763


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


Back to work

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.