Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

Κυτταρίτιδα: Ματ σε πέντε κινήσεις

Κυτταρίτιδα: Ματ σε πέντε κινήσεις

Πέντε συμβουλές για να πολεμήσετε την κυτταρίτιδα (και) από μέσα.  

 

 

Γυναικείο «προνόμιο», η κυτταρίτιδα μπορεί να κάνει την εμφάνισή της από την νεαρή ηλικία και να μη μας εγκαταλείψει ποτέ. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφιλιωθούμε με την όψη πορτοκαλιού, που σαμποτάρει την εμφάνιση των κατά τα άλλα καλλίγραμμων ποδιών μας. Αντίθετα, ας δώσουμε τις «μάχες» μας και ποιος ξέρει; Μπορεί και να κερδίσουμε τον πόλεμο αν ακολουθήσουμε τη σωστή στρατηγική: υγιεινό τρόπο ζωής και εξειδικευμένη φροντίδα του σώματος.

 

 

 

1. Η ισορροπημένη διατροφή: καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά και τροφές με καλά λιπαρά, όπως τα λιπαρά ψάρια, ο λιναρόσπορος. Ελαττώνουμε το αλάτι, που προκαλεί κατακράτηση υγρών και επιδεινώνει την όψη πορτοκαλιού και προσπαθούμε να απεξαρτηθούμε από τη ζάχαρη. Όσο για τα αναψυκτικά; Δεν τα βάζουμε στο σπίτι μας.

 

2. Η άσκηση: Δεν είναι πανάκεια, ωστόσο η αεροβική άσκηση οδηγεί στην καύση του λίπους και εμμέσως μειώνει την κυτταρίτιδα. Από την άλλη, η γράμμωση και η σύσφιξη που επιτυγχάνονται με κάθε είδους άσκησης βελτιώνουν συνολικά την εικόνα του σώματος.   

 

3. Το νερό (και όχι μόνο): Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Μπορείτε αντί για σκέτο νερό να καταναλώνετε ροφήματα βοτάνων που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού όπως η λουίζα και η σημύδα και αν δεν προσθέτετε ζάχαρη δεν περιέχουν καθόλου θερμίδες.

 

4. Το μασάζ: Στα φαρμακεία και τα καταστήματα καλλυντικών υπάρχουν ειδικά γάντια για μασάζ και έλαια όπως το λάδι καρύδας που κάνουν θαύματα στην ανάγλυφη από την κυτταρίτιδα επιδερμίδα. Ακόμη, τα εξειδικευμένα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας είναι πλέον πολύ αποτελεσματικά αν εφαρμόζονται συστηματικά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

 

5. Η διακοπή του καπνίσματος: Οι γυναίκες που καπνίζουν εμφανίζουν πιο συχνά κυτταρίτιδα και δυσκολεύονται περισσότερο να την αντιμετωπίσουν από τις μη καπνίστριες. Αυτό πιθανόν οφείλεται στην κακή μικροκυκλοφορία του αίματος και συνεπώς στην ελλιπή οξυγόνωσή του. Διακόπτοντας το κάπνισμα η βελτίωση της εμφάνισης δεν είναι άμεση αλλά είναι βέβαιη.

 

 

Αν η κυτταρίτιδα είναι έντονη και υπάρχει ελάχιστη βελτίωση με την αλλαγή του τρόπου ζωής η επίσκεψη στον πτυχιούχο αισθητικό ή στον ειδικό γιατρό (πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο) θα δώσει τη λύση, καθώς σήμερα υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές μέθοδοι καταπολέμησης της κυτταρίτιδας.

 

 

Από τη Φιλίτσα Καραβά, αισθητικό-κοσμετολόγο.
1944


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


Πάμε σινεμά; O Γκριντς

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.