Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

Κυτταρίτιδα: Νικήστε τον εχθρό

Κυτταρίτιδα: Νικήστε τον εχθρό

Σας ενοχλεί η όψη «φλούδας πορτοκαλιού»; Οι εξελίξεις στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας δίνουν στους ειδικούς γιατρούς τα όπλα να αντιμετωπίσουν την κυτταρίτιδα ανώδυνα, αναίμακτα και κυρίως αποτελεσματικά.

 

 

 

Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις. Εμφανίζεται όχι μόνο σε υπέρβαρες αλλά και σε λιπόσαρκες γυναίκες και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δύσκολα υποχωρεί με δίαιτα και άσκηση, καθώς πρόκειται για την ανομοιογενή εναπόθεση λίπους στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό, η οποία σε συνδυασμό με την κατακράτηση υγρών δίνει την όψη της «φλούδας πορτοκαλιού». Το φαινόμενο του επιφανειακού παγιδευμένου λίπους – S.T.F. με τη σειρά του προκαλεί κακή αιματική κυκλοφορία και μείωση της οξυγόνωσης του ιστού, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ελαστικότητα του και να γίνεται ινώδες και επίπονο.

 

Για την εμφάνιση του αισθητικού προβλήματος της κυτταρίτιδας ενοχοποιούνται ορμονικές δυσλειτουργίες, η κληρονομικότητα, η κακή διατροφή και συνήθειες που γενικότερα επιβαρύνουν την υγεία του οργανισμού, όπως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα. Σημεία του σώματος όπου συνήθως «χτυπά» είναι οι μηροί, οι γλουτοί, τα γόνατα, η κοιλιά, αλλά και τα μπράτσα.

 

Ευτυχώς, η κυτταρίτιδα σήμερα δεν είναι ανίκητη. Νέες μη επεμβατικές θεραπείες αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το αιώνιο αισθητικό πρόβλημα γυναικών -σπανιότερα και ανδρών- και δίνουν στο δέρμα καλύτερη εμφάνιση και υφή.

 

Επιστήμη-τεχνολογία σημειώστε Χ

 

Οι πιο δημοφιλείς ενδεδειγμένες θεραπείες είναι η Endermologie και η Mεσοθεραπεία.

 

Η Ενδερμολογία (Endermologie), του γαλλικού οίκου LPG, είναι η πιο αποτελεσματική και η πιο διαδεδομένη παγκοσμίως μέθοδος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, της επιδερμικής χαλάρωσης και του τοπικού πάχους. Η φιλοσοφία της στηρίζεται στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μηχανική δράση δυο κυλίνδρων, οι οποίοι κινητοποιούν και μηχανοποιούν το δερματικό ιστό. Αυτή η δερματική διέγερση βοηθάει στον εναρμονισμό του συνδετικού ιστού αυξάνοντας την κυκλοφορία, τόσο την αιματική όσο και την λεμφική εξαλείφοντας έτσι τα μεταβολικά υπολείμματα. Η μέθοδος σμιλεύει το σώμα και χαρίζει εξαιρετικά απαλό και σφιχτό δέρμα.

 

Υπολογίζεται ότι καθημερινά πάνω από 100.000 ασθενείς παγκοσμίως κάνουν συνεδρίες με το ιατρικό μηχάνημα της Endermologie, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το μεγαλύτερο και πλέον αυστηρό οργανισμό F.D.A. της Αμερικής.

 

Η Endermologie είναι μία «φυσική» θεραπεία, καθώς δεν απαιτεί καμία ιατρική πράξη ή χρήση χημικών ουσιών, απλά ενεργοποιεί και ανανεώνει κάποιες από τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού και του δέρματος. Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 35-40 λεπτά, αρκετά για να νιώσει κανείς χαλάρωση και ευεξία, τις «παράπλευρες ωφέλειες» της θεραπείας και πραγματοποιείται 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Η ασθενής φοράει ένα ειδικό κορμάκι –LPG bodywear – το οποίο διευκολύνει την κίνηση των κυλίνδρων στο σώμα και προστατεύει την υγιεινή του ατόμου. Ο αριθμός των συνεδριών διαφέρει κατά περίπτωση. Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο θα χρειαστούν περίπου 15 επισκέψεις, ενώ για την συντήρηση του αποτελέσματος συνιστώνται 1-2 θεραπείες τον μήνα για τους επόμενους τρεις μήνες.

 

Τα θεαματικά αποτελέσματα της Endermologie αποδεικνύονται με μετρήσεις και φωτογραφίες, πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος της θεραπείας. Οι αλλαγές εστιάζονται στις περιοχές όπου το πρόβλημα είναι έντονο, ενώ ταυτόχρονα προστατεύονται οι περιοχές όπου η μείωση του όγκου δεν είναι επιθυμητή ( π.χ. πρόσωπο, στήθος κλπ ).

 

Για περισσότερα από 20 χρόνια η θεραπεία έχει αποδείξει επιστημονικά την αποτελεσματικότητα της στην κυτταρίτιδα, την επιδερμική σύσφιξη και το τοπικό πάχος. Σε περιπτώσεις όμως όπου το πρόβλημα του τοπικού πάχους είναι έντονο, το καλύτερο αποτέλεσμα διασφαλίζεται καταρχήν με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης και στη συνέχεια με τη χρήση του Endermologie.

 

Η Μεσοθεραπεία θεωρείται αρκετά αποτελεσματική μέθοδος, τα αποτελέσματα της οποίας είναι ακόμη καλύτερα όταν συνδυάζεται με άλλες μεθόδους όπως η Ενδερμολογία. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας εγχέονται μέσω μικροσκοπικών βελονών στο μεσαίο στρώμα του δέρματος των περιοχών όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα πολυβιταμινούχα σκευάσματα τα οποία, καθώς εισχωρούν απευθείας στο δέρμα δίνουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα, από τη δεύτερη κιόλας συνεδρία.

 

Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και συνήθως πραγματοποιούνται 4-6 συνεδρίες σε διάστημα περίπου 10 ημερών. Η κυκλοφορία αποκαθίσταται ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα κύτταρα, που συμπιέζονται και παρουσιάζουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Οι πολύτιμες ουσίες που εισέρχονται στο σώμα συσφίγγουν το δέρμα, βελτιώνουν την κυκλοφορία και βοηθούν τον οργανισμό να απομακρύνει τα λιποκύτταρα και τις τοξίνες.

 

Για τη διατήρηση του αποτελέσματος συνιστάται η επανάληψη μερικών συνεδριών έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Συνήθως συστήνονται τρεις επαναληπτικές εφαρμογές (μία ανά εβδομάδα).

 

Κατά την περίοδο της θεραπείας γίνεται σύσταση στην ασθενή να κάνει δροσερά και όχι ζεστά ντους. Μετά την εφαρμογή της μεσοθεραπείας εμφανίζονται συνήθως κάποιες ελαφρές μελανιές στα σημεία της εφαρμογής, οι οποίες όμως υποχωρούν σταδιακά.

Αλλά μπρος στα κάλλη και το καλοκαίρι που έρχεται…

 

 

Με τη συνεργασία του Απόστολου Γαϊτάνη, πλαστικού χειρουργού MD CCST, μέλους της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.
1593


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


«AΣΤΕΡΙΞ: TO MΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΓΙΚΟΥ...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.