Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ: Παραδοσιακές κούκλες και παιγνίδια made in Japan

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ: Παραδοσιακές κούκλες και παιγνίδια made in Japan

Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χώρο και τον χρόνο με μία επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη Παιγνιδιών, όπου αυτές τις ημέρες την τιμητική τους έχουν ιαπωνικά παραδοσιακά παιχνίδια και κούκλες,  αναπόσπαστα κομμάτια του πολιτισμού της Ιαπωνίας μέσα στους αιώνες.

 

Αφορμή για την έκθεση «Παραδοσιακές Κούκλες και Παιχνίδια από την Ιαπωνία» είναι ο εορτασμός της 120ής επετείου των Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας (1899-2019). Δική σας αφορμή για την επίσκεψη τα πραγματικά εντυπωσιακά εκθέματα.

 

Κατηφορίστε νότια, λοιπόν, περάστε το κατώφλι του μαγικού πύργου, που στεγάζει το Μουσείο Παιγνιδιών και συναντήστε τις εθιμικές συνήθειες των Ιαπώνων: 

 

Στη Γιορτή των Κοριτσιών, «Hina Matsuri» και στην Ημέρα των Παιδιών, «Kodomo no hi», τελετές με ιδιαίτερη σημασία στον ιαπωνικό πολιτισμό.

 

Κάθε χρόνο στις 3 Μαρτίου, οι οικογένειες που έχουν κορίτσια, τοποθετούν στα σπίτια τους μια σκάλα καλυμμένη με κόκκινο χαλί, για να στολίσουν τις κούκλες hina-ningyō ντυμένες με παραδοσιακά κοστούμια, ως σύμβολο καλής τύχης για την μελλοντική ζωή των κοριτσιών. Οι κούκλες αναπαριστούν το αυτοκρατορικό ζεύγος, τους αυλικούς, τους μουσικούς και τους υπηρέτες του αυτοκρατορικού οίκου κατά την περίοδο Heian.

 

Στις 5 Μαΐου η ημέρα είναι αφιερωμένη στον σεβασμό της προσωπικότητας των παιδιών και στην ευτυχία τους. Οι οικογένειες των αγοριών στολίζουν τα σπίτια τους με την παραδοσιακή περικεφαλαία των Samurai, Kabuto και τις σημαίες σε σχήμα κυπρίνου koinobori ως σύμβολα δύναμης, ζωτικότητας και θάρρους. Σύμφωνα με την ιαπωνική παράδοση, σκοπό έχουν να προστατεύουν τα παιδιά από την ατυχία και την ασθένεια.

 

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΑΙΓΝΙΔΙΩΝ

Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Π. Φάληρο

Τηλ.: 212 6875280

Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00

Έως 30 Ιουνίου

Εισιτήρια: 9€, 7€ (μειωμένο)
1646


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


«Ο Μικροπόδαρος» : Μία...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.