Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΛΙΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑΣ: «Παίζουμε με γη-νερό-φωτιά, Terra in-cognita» και… ταξιδεύουμε ως τον Βόλο

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΛΙΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑΣ: «Παίζουμε με γη-νερό-φωτιά, Terra in-cognita» και… ταξιδεύουμε ως τον Βόλο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και τα θερινά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά 6-12 ετών ταξιδεύουν στον Βόλο με προορισμό το  Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στο παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.  & Σ. Τσαλαπάτα, ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του.

 

Τα εργαστήρια και οι βιομηχανικοί χώροι έχουν αναστηλωθεί και αποτελούν σήμερα σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος στον ελληνικό χώρο. Στις εγκαταστάσεις του η παραγωγική διαδικασία έχει ανασυντεθεί βήμα προς βήμα και οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν κινούμενες και σταθερές μακέτες, που εξηγούν πώς φτιάχνονταν τα τούβλα και τα κεραμίδια, ενώ μπορούν να μπουν μέσα στην κάμινο Hoffmann, τον εντυπωσιακό φούρνο 24ωρης καύσης για το ψήσιμο των τούβλων και των κεραμιδιών.
Σε αυτό το μοναδικό βιομηχανικό περιβάλλον υλοποιούνται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) τα αυτοτελή θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης με τίτλο «Παίζουμε με γη-νερό-φωτιά, Terra in-cognita».

 

Παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών με αφορμή τον πηλό, την πρώτη ύλη του παλαιού εργοστασίου θα κατασκευάσουν τις δικές τους εικαστικές δημιουργίες εκφράζοντας τη σχέση τους με το φυσικό και πολιτιστικό τοπίο και συνδέοντας τη φύση με τη βιομηχανική ανάπτυξη.

 

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΛΙΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑΣ

Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τηλ.: 24210 29844

Ημέρες και ώρες: Τα εργαστήρια, διάρκειας τεσσάρων ημερών (Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός Τρίτης), θα πραγματοποιηθούν τον μήνα Ιούλιο

1/7 – 5/7 και τον Σεπτέμβριο 2/9 – 6/9 (ώρα έναρξης: 10:30 - ώρα λήξης: 13:00).

Κόστος: Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
742


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ: Η...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.