Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ», ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ: Ro-μπόμπιρες στο MusiX Lab!

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ», ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ: Ro-μπόμπιρες στο MusiX Lab!

Η ρομποτική είναι της μόδας και υπάρχει λόγος σοβαρός: η ανάπτυξη δεξιοτήτων σε μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Ο STEAM Education και η Μουσική Βιβλιοθήκη  «Λίλιαν Βουδούρη» οργανώνουν μία πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση για παιδιά νηπιαγωγείου, τα οποία, μέσα από τη μουσική κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό (first coding) και τη ρομποτική. Η εκπαίδευση STEΑM αποτελεί έναν πρωτοπόρο τρόπο ανάπτυξης δεξιοτήτων, που έχουν να κάνουν με την κριτική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, τη λογική του προγραμματισμού, τη συνεργασία και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης συνδυάζοντας αρχές από τις επιστήμες, τη μηχανική, τα μαθηματικά αλλά και τις τέχνες.

 

Με την παρακολούθηση του προγράμματος, τα παιδιά από την προσχολική κιόλας ηλικία θα κατανοήσουν τη βασική λογική του προγραμματισμού και, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, θα αναπτύξουν ενδιαφέρον για τις επιστήμες και τις τέχνες.

 

Κάθε μάθημα είναι κι ένα «σενάριο» - πρόκληση για τα παιδιά, τα οποία θα προσπαθήσουν να λύσουν ένα πρόβλημα μέσα από το προγραμματισμό του ρομπότ. Η ομάδα των μαθητών δημιουργεί τη δική της μοναδική ιστορία και τα παιδιά μέσα από αυτή τη διαδικασία αναπτύσσουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, λογική σκέψη, βασικές γνώσεις προγραμματισμού, καινοτόμο τρόπο σκέψης, συνεργατικό πνεύμα και εσωτερικά κίνητρα μάθησης.

 

Για παιδιά 5-6 χρονών

Διάρκεια: 55 λεπτά

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ»

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Τηλ.: 210 72 82 778, 210 72 82 554

Κυριακές 4 & 14 Απριλίου, στις 11:00 και στις 12:00

Είσοδος: 12 €
1157


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


Κάντε το καλοκαιρινό!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.