Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

Οι διακοπές των τετράποδων φίλων μας.

Οι διακοπές των τετράποδων φίλων μας.

Για όσους από εμάς συμβιώνουμε με ένα κατοικίδιο, το δίλημμα, που επαναλαμβάνεται βασανιστικά κάθε καλοκαίρι είναι: χωριστές διακοπές ή μαζί κι όπου μας βγάλει;

 

 

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών για όλους: και για τους τετράποδους φίλους μας, που είτε μας ακολουθήσουν, είτε όχι διακόπτουν τη συνέχεια της ρουτίνας  τους και ζουν νέες –αν και όχι πάντα ευχάριστες- εμπειρίες.

 

Αν δεν έχετε ακόμη αποφασίσει τι θα κάνετε τη Λάρα την αγαπημένη σας σκυλίτσα, ή το Τζίνι το άτακτο γατάκι σας σάς έχουμε έτοιμα επιχειρήματα που στηρίζουν την κάθε απόφασή σας.

 

Με μία διευκρίνιση: Οι γάτες έχουν περιέργεια αλλά καμία αγάπη για τα ταξίδια, οπότε, αν λείψετε για λιγότερες από πέντε ημέρες, κάντε τα αδύνατα δυνατά για να την αφήσετε στην ησυχία της, δηλαδή στο σπίτι σας με μπόλικη τροφή, νερό και άμμο. Αν πρόκειται να λείψετε για μεγαλύτερο διάστημα και δεν υπάρχει ένας φίλος να την επισκέπτεται, να ανατροφοδοτεί τις προμήθειες και να κάνει και τη «βρώμικη δουλειά» (βλέπε αλλαγή άμμου), υπάρχουν γατόφιλοι που τους ανακαλύπτει κανείς μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο οι οποίοι φιλοξενούν και φροντίζουν σαν δικό τους το ζωάκι σας. Έναντι αμοιβής φυσικά.

 

 

Διακοπές μαζί

 

 • Όταν έχουμε δικό μας σπίτι στο νησί ή στο χωριό. Αυτή εξάλλου είναι και η ιδανική συνθήκη για να πάρουμε το σκύλο –και σπανιότερα τον κυριολεκτικά σπιτόγατό μας- μαζί μας. (Η διάκριση ανάμεσα στον σκύλο και τη γάτα έχει νόημα καθώς ο σκύλος δένεται κυρίως με τον άνθρωπο, ενώ η γάτα παρόλο που αγαπάει τον δίποδο φίλο της δυσκολεύεται να αποχωριστεί τον χώρο της). Έχοντας λοιπόν το δικό μας σπίτι δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν ξενοδόχο ή ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενου στούντιο για το αν έχουμε ή όχι κατοικίδιο.

 

 • Όταν ο σκύλος μας είναι φιλικός και κοινωνικός και θα περάσουμε όλοι καλά. (Και οι άγνωστοί του λουόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν κανέναν λόγο να κρύβονται στο πέρασμά του).

 

 • Όταν είναι μικρόσωμος ή μεσαίου μεγέθους. Ένα σκυλάκι που μεταφέρεται με καλάθι ή ακόμη κι ένας σκύλος που όσο κι αν «τραβάει» δεν υπάρχει κίνδυνος να μάς φύγει δεν αποτελεί απειλή για κανέναν και συνεπώς ούτε αιτία άγχους για εμάς.

 

 • Όταν το ξενοδοχείο, ή το κατάλυμα που έχουμε κλείσει είναι pet friendly. (Και το εννοεί).

 

 • Όταν κάνουμε ελεύθερο κάμπινγκ.

 

 • Όταν το ζωάκι μας έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση τουαλέτας.

 

 • Όταν είναι πλήρως εμβολιασμένο και φυσικά υγιές.

 

 • Όταν δεν έχουμε πού να τον αφήσουμε. Αν δεν κανένα ξενοδοχείο για pet δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας στο παρελθόν και κανείς φίλος ή γνωστός δεν δέχεται να κρατήσει τον τετράποδο φίλο μας δεν υπάρχει άλλη λύση από τις κοινές διακοπές.

 

 

Διακοπές χωριστά

 

 • Όταν ο σκύλος μας κυριολεκτικά δεν χωράει πουθενά. Τα πολύ μεγαλόσωμα σκυλιά εκτός του ότι μεταφέρονται δύσκολα δεν γίνονται δεκτά εκτός σπανίων περιπτώσεων σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

 

 • Όταν υπάρχει κάποιος που δεσμεύεται να φροντίσει τη γάτα μας, ιδανικά στο δικό μας σπίτι, ειδάλλως, να τη φιλοξενήσει στο δικό του.

 

 • Όταν έχουμε κήπο και ο σκύλος ή η γάτα μας έχουν συνηθίσει να ζουν εκτός σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση προμηθευόμαστε ειδικές ταίστρες και ποτίστρες και αναθέτουμε σε κάποιον της εμπιστοσύνης μας έναντι αμοιβής να περνάει κάθε 4-5 μέρες για να ελέγχει την κατάσταση.

 

 • Όταν έχουμε όχι μόνο την καλή διάθεση αλλά και την οικονομική άνεση να το εμπιστευτούμε σε κάποιο ειδικό κέντρο φύλαξης, το οποίο γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ή από συστάσεις ότι είναι πολύ καλό, δηλαδή δεν θα κακομεταχειριστεί το ζωάκι μας και θα του δώσει το περιθώριο για κίνηση και παιγνίδι.

 

 • Όταν δεν έχουμε δικό μας σπίτι και δεν βρίσκουμε ξενοδοχείο στο βαλάντιό μας, που να δέχεται κατοικίδια.

 

 • Όταν η προηγούμενη εμπειρία μας από τις κοινές μας διακοπές υπήρξε τραυματική: Σκηνές και καβγάδες ακόμη και στις πιο απόμερες παραλίες όπου πηγαίναμε με τον σκύλο μας για μπάνιο, τσακωμοί με άλλα σκυλιά, αλλαγή συμπεριφοράς.

 

 • Όταν ο σκύλος μας είναι ηλικιωμένος και θα ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα όχι μόνο στο ταξίδι, αλλά και κατά τη διάρκεια της διαμονής. Σε αυτή την περίπτωση τον εμπιστεύομαστε σε κάποιο kennel με κτηνίατρο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες στο ζώο μας.

 

 

Καλές διακοπές για όλους. (Γαβ!)
1298


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


Δωρεάν, Εκτυπώσιμες Σχολικές...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.