Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

«Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο»

«Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο»

«Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο»: Μία παιδική παράσταση-ύμνος στην ανθρώπινη εφευρετικότητα και στην επιστημονική σκέψη.

 

Η παράσταση που έσπασε ταμεία στην παιδική σκηνή του θεάτρου Γκλόρια και είχε «ξεσπιτωθεί» για χάρη του καλοκαιριού, δίνει μία τελευταία υπαίθρια παράσταση στο Θέατρο Άλσους της Νέας Σμύρνης. Κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό οι μικροί θεατές θα ταξιδέψουν από τη νεολιθική εποχή και την αρχαία Ελλάδα μέχρι το 2050 μ.Χ., προκειμένου να γνωρίσουν τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ιστορίας του πλανήτη μας.

Ο σκηνοθέτης, Γιάννης Σαρακατσάνης, έχει στήσει μία διαδραστική εκπαιδευτική αλλά και εξαιρετικά ψυχαγωγική παράσταση, με βιντεοπροβολές, μουσική και πάρα πολύ χιούμορ. Μέσα από έξυπνα και χιουμοριστικά σκετσάκια τα παιδιά μαθαίνουν πώς προέκυψαν οι εφευρέσεις, που άλλαξαν την ανθρωπότητα: Άλλοτε με το πείραμα και την παρατήρηση και άλλοτε μέσα από τυχαία γεγονότα, όπως π.χ. όταν ένας άγνωστος αγγειοπλάστης πριν από 5000 χρόνια εφηύρε τον τροχό από μία απροσεξία!

Από τη σκηνή περνάνε επιστήμονες που άφησαν εποχή, όπως ο Θαλής, ο Γαλιλαίος ή ο Γουτεμβέργιος.

Κι όταν τίθεται το ερώτημα «ποιος είναι ο μεγαλύτερος εφευρέτης όλων των εποχών;» η απάντηση είναι: Κανένας απ’ όσους γνωρίζουμε! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μέχρι το 2050 η τεχνολογία θα έχει λύσει τα σημαντικότερα προβλήματα της ανθρωπότητας. Άρα η μεγαλύτερη εφεύρεση όλων των εποχών δεν έχει γίνει ακόμα. Γι αυτό και το μήνυμα προς τα παιδιά, τους αυριανούς πιθανούς εφευρέτες είναι:

«Σκεφτείτε… επιστημονικά!»

 

Για παιδιά από 9 ετών

Θέατρο Άλσους Νέας Σμύρνης.

25 Σεπτεμβρίου, 8:30μ.μ

Εισιτήρια: 8ευρώ.
2198


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


8 Tips για εύκολο (όσο γίνεται)...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.