Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

Πώς κατάφερα να βρω χρόνο για τον εαυτό μου

Πώς κατάφερα να βρω χρόνο για τον εαυτό μου

Της Εύης Σαχινίδου

 

1.    Βάλε τον σύζυγο στο “παιχνίδι”.


Είναι γνωστό πως τα παιδιά δεν τα έχεις κάνει μόνη σου, έτσι δεν είναι; Προσπάθησε να βρεις 2 ημέρες την εβδομάδα που ο σύζυγος θα μπορεί να αναλάβει τα παιδιά. Δύο απογεύματα όπου εσύ θα μπορείς να πας με την ησυχία σου για γυμναστική, για περιποίηση, για ένα χαλαρό καφέ μόνη σου ή για ένα τσάι με τη φίλη σου, κομμωτήριο, να διαβάσεις το best seller που περίμενες ημέρες χωρίς να σε ενοχλήσει κανείς ή ακόμα να πας στο super market με την ησυχία σου, βρε αδερφέ!

 


Συμφωνείστε πως θα έχει και αυτός τουλάχιστον δυο απογεύματα στη διάθεσή του - για τα λεγόμενα men stuff και τα υπόλοιπα θα τα περνάτε οικογενειακά. Με συνεννόηση και καλή διάθεση, σίγουρα θα βρείτε τη λύση.


2.    Παιδί στη δραστηριότητα= ελεύθερος χρόνος για τη μαμάΣυνήθως οι δραστηριότητες των παιδιών κρατούν από 45’ μέχρι 1 ώρα. Αυτή την ώρα την εκμεταλλεύεσαι χωρίς σκέψη. Δεν την αφήνεις να περάσει έτσι ανεκμετάλλευτη. Εγώ, συνήθως, έχω μαζί μου το laptop όπου θα ολοκληρώσω κάποιο άρθρο. Τα νήματα και το βελονάκι μου, όπου θα τελειώσω κάποιο σκουφί ή το βιβλίο που με έχει συγκλονίσει και θα αγωνιώ να διαβάσω το τέλος. Σε καμία περίπτωση δεν περιμένω άπραγη απλά να τελειώσει το παιδί το άθλημα ή την τέχνη. Δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια, το ξέρεις.


3.    Κάνε λίγο τα στραβά μάτια
Ζωή στρωμένη με ροδοπέταλα το ξέρεις πως δεν υπάρχει, έτσι; Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το σπίτι σου. Δεν θα το δεις ποτέ στρωμένο, συμμαζεμένο να μοσχομυρίζει συνέχεια λεβάντα και λεμονοανθούς όπως ακριβώς το θέλεις και το φαντάζεσαι! Ριξ’ το στην τρέλα και μην αναλώνεσαι καθημερινά με τα ίδια και τα ίδια. Ζήσε το σπίτι σου και κάποιες μέρες κάνε μόνο όσα βλέπει η πεθερά, που λέει ο λαός. Δεν θα σου δώσει κανείς το βραβείο, όσο καθαρό κι αν είναι το σπίτι σου. Άλλωστε είναι γνωστό πως οι δουλειές του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ. Να, πως ξέκλεψες λίγο ακόμη ελεύθερο χρόνο.


 Και η έκπληξη: η γιαγιά ξέρει καλύτερα!
 
Αν έχεις μαμά ή πεθερά, πρόθυμη να βοηθήσει, μην κάνεις καμιά τρέλα και δεν την εκμεταλλευτείς! Οι γιαγιάδες τα βρίσκουν καλύτερα με τα πιτσιρίκια κάποιες φορές και τα πιτσιρίκια από τη μεριά τους έχουν ανάγκη τη φροντίδα της γιαγιάς, δηλαδή τα χατίρια.


Οι γιαγιάδες είναι για όλα εκείνα που δεν κάνει η μαμά κάθε φορά που ζητούν κάτι τα παιδιά. Είναι για να τα καλομάθουν, να τα περιποιηθούν, να τα βγάλουν βόλτα στο πάρκο, να τους πάρουν το παιχνίδι που ζητούν εδώ και μέρες και να τα αφήσουν να τα πάρει ο ύπνος στον καναπέ ύστερα από μια παιδική ταινία. Οι γιαγιάδες λένε “ναι”, εκεί που η μαμά λέει “όχι” στο σπίτι, γιατί πολύ απλά η γιαγιά βλέπει το παιδί σπάνια.


Ζήτα βοήθεια και μην διστάζεις! Όλες οι γιαγιάδες που λατρεύουν τα εγγόνια τους δεν χάνουν ευκαιρία για baby sitting.
2334


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


Το βιβλίο του μήνα: «Το λεξικό...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.