Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

Ρεβυθοσαλάτα, η διαιτητική

Ρεβυθοσαλάτα, η διαιτητική

Συνταγή για μία νηστίσιμη και υγιεινή σαλάτα, που ενίοτε περιέχει τυρί, για εκείνους που υποκύπτουν στον γαστρονομικό πειρασμό.

 

 

Έχετε πολλούς λόγους για να εντάξετε στη διατροφή σας τα ρεβύθια, ένα από τα παλαιότερα όσπρια που καλλιεργούνται από τον άνθρωπο: είναι μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας, ενώ είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες.

 

Είναι μία τροφή-ασπίδα για την καρδιά λόγω μαγνησίου, του στοιχείου που βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Περιέχει ακόμη φυλλικό οξύ, το οποίο βοηθά στη μείωση των επιπέδων ομοκυστεΐνης του αίματος, η οποία όταν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στο αίμα, αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

Τι άλλο κάνουν τα ρεβύθια για εσάς; Σας χορταίνουν εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας τους σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Είναι λοιπόν ιδανική τροφή για σαλάτα καθώς αναμειγνύεται με λαχανικά ή και ζωικές πρωτεΐνες και γίνεται ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.

 

 

Η συνταγή για ρεβυθοσαλάτα

 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ρεβύθια

Τοματίνια cherry ή «βελανίδια» (εναλλακτικά τομάτα κομμένη σε κύβους)

1 μικρό αγγούρι κομμένο σε ροδέλες.

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

½ ξερό κρεμμύδι

Λίγος μαϊντανός

1-2 πιπεριές Φλωρίνης

1-2 κουταλιές λάδι

Λίγες σταγόνες ξύδι -κατά προτίμηση μυλόξυδο ή λεμόνι.

Αλάτι-πιπέρι

 

Προαιρετικά

1 φέτα χαλούμι ψημένο και κομμένο σε κύβους

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια στο νερό. Την επομένη τα βράζουμε τόσο όσο να «κρατάνε» και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις φτάσουν στη θερμοκρασία περιβάλλοντος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: τα τοματίνια κομμένα στη μέση ή εναλλακτικά την τομάτα κομμένη σε κύβους, το αγγούρι, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λάδι και ξύδι ή λεμόνι, ανακατεύουμε καλά και η σαλάτα μας είναι έτοιμη και νηστίσιμη. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε χαλούμι το οποίο έχουμε προηγουμένως τηγανίσει χωρίς καμία λιπαρή ουσία στο αντικολλητικό μας τηγάνι.

 

Καλή όρεξη!








703


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ: Ένα παιδί...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.