Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

ΤΟ ΣΚΛΑΒΙ: Η Ξένια Καλογεροπολούλου παρουσιάζει το βραβευμένο έργο της 18 χρόνια μετά την πρώτη του παράσταση. Φιλότεχνοι 5-105 ετών κλείστε θέση στο Θέατρο Πόρτα.

ΤΟ ΣΚΛΑΒΙ: Η Ξένια Καλογεροπολούλου παρουσιάζει το βραβευμένο έργο της 18 χρόνια μετά την πρώτη του παράσταση. Φιλότεχνοι 5-105 ετών κλείστε θέση στο Θέατρο Πόρτα.

Ήταν η χρονιά του «μιλένιουμ» όταν το Σκλαβί, το καινούριο τότε έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου ανέβηκε στο Θέατρο Πόρτα σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου με μεγάλη επιτυχία καλλιτεχνική και εμπορική. Η φήμη του συνεχίστηκε μέσα από την εκδοτική επιτυχία του κειμένου, αλλά και τις διεθνείς μεταφράσεις του, τις απανωτές βραβεύσεις του και την επιτυχία των τραγουδιών της παράστασης, τα οποία έγραψαν ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός και η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου.

 

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό, το θρυλικό Σκλαβί της Ξένιας Καλογεροπούλου, επέστρεψε στο ΠΟΡΤΑσε συν-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου ως ένα ξανα-διάβασμα του έργου. Οι παλιές ρίζες, η θρυλική παράσταση του 2000, μπολιάζεται με νέους χυμούς και νέους εξαιρετικούς ηθοποιούς κοντά στους παλιούς και έμπειρους ενώ ο Θωμάς Μοσχόπουλος συνυπογράφει τη σκηνοθεσία με την στενή συνεργάτιδα του ίδιου και του ΠΟΡΤΑ, Σοφία Πάσχου.

 

Το Σκλαβί βασίζεται στο ομώνυμο συμιακό παραμύθι. Τοποθετείται σε μια εποχή όπου «οι άλλες χώρες ήταν ακόμη μακρινές, που τα βιβλία τa’ γράφαν με το χέρι και που οι μέρες δεν περνούσαν τόσο γρήγορα».

 

Δύο παιδιά γεννιούνται από τον ίδιο πατέρα, ο οποίος παράλληλα είναι και ο βασιλιάς του κράτους. Ο ένας είναι νόμιμος διάδοχος, ο γιος της βασίλισσας, ο άλλος το παιδί μιας σκλάβας. Δύο παιδιά, που μεγαλώνουν μαζί αγαπημένα, αν και τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι, χωρίς, ωστόσο, ποτέ να συγκρουστούν. Και η ιστορία μας ξεκινά...

 

 

Το συμιακό παραμύθι «Σκλαβί» περιλαμβάνεται στη συλλογή «Παραμύθια του λαού μας», (επιμέλεια Γιώργος Ιωάννου) καθώς και στον τόμο «Το Φιδόδεντρο», που έχει επιμεληθεί ο Κώστας Καφαντάρης.

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ

Μεσογείων 59.

Τηλ.: 210 7711333, 210 7780518

www.porta-theatre.gr

     Κυριακή 11:00 & 15.00 

     Διάρκεια παράστασης: 105 λεπτά (με διάλειμμα)

     Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Ανέργων, άνω των 65, ομαδικό (άνω των 10 ατόμων): 8 ευρώ
1921


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


Κατασκήνωση ή summer camp; Το δίλημμα...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.