Κάθε εβδομάδα συζητάμε τα πιο καίρια θέματα της μητρότητας.

Ζευγάρι ξανά!

Ζευγάρι ξανά!

10 tips για να ξαναβρείτε τη σχέση σας μέσα στον τυφώνα «μωρό στο σπίτι»

 

Το παιδί συμπληρώνει την ευτυχία του ζευγαριού, λένε, αφού όμως πρώτα δοκιμάσει τις αντοχές του. Τι κλέβει πρώτο-πρώτο; Τον χρόνο. Και στη συνέχεια κυριαρχεί και στον χώρο. Και μετά εξαντλεί την υπομονή και τη σωματική αντοχή. Τη σχέση όμως των γονιών του δεν τη σαμποτάρει η νέα σκληρή ρουτίνα αλλά η αδυναμία των ίδιων να διαχειριστούν τις αλλαγές και τις δυσκολίες και να ξανασυναντήσουν ο «διαφορετικός» πλέον ένας τον «διαφορετικό» άλλον. Γιατί οι άνθρωποι όταν γίνουν γονείς αλλάζουν.

 

 

 

1. Βρείτε χρόνο: Οι προτεραιότητες αλλάζουν όταν είμαστε γονείς. Οτιδήποτε αφορά το παιδί προηγείται όλων εκείνων που αφορούν τον σύντροφό μας. Κι αυτό για τον πρώτο χρόνο ζωής του βρέφους είναι θεμιτό. Στο θέμα της προτεραιότητας μπαίνει όμως και η καριέρα. Αν πρώτα είναι το παιδί, μετά η καριέρα και μετά το άλλο μας μισό, στην πραγματικότητα εκείνος που μένει πίσω –εσείς ή ο σύντροφός σας εάν έχετε επιστρέψει στην εργασία- θα πρέπει να αρκεστεί με τα «περισσέματα» χρόνου και διάθεσης. Και κανείς δεν αρκείται σε ψίχουλα.

 

2. Βρείτε χώρο: Μην περιμένετε να κοιμηθεί το παιδί σας για να βρείτε λίγο προσωπικό χρόνο για όλα όσα δεν λέτε και δεν κάνετε στην διάρκεια της εβδομάδας. Πηγαίνετέ το στον παππού και τη γιαγιά για ένα απόγευμα. Δεν το εγκαταλείπετε, απλώς δεν θέλετε να εγκαταλείψετε και την προσωπική σας ζωή.

 

3. Σεβαστείτε τον σύντροφό σας για το δώρο που σας έκανε: τη μητρότητα. Μπορείτε να τον ξαναερωτευτείτε και μόνο γι αυτό.

 

4. Βρείτε ξανά τα κοινά σας ενδιαφέροντα και δεσμευτείτε να ασχολείστε με αυτά από κοινού όσο πιο συχνά μπορείτε. Αν βλέπατε μανιωδώς ταινίες στους κινηματογράφους μην αρκείστε να βλέπετε φιλμ στην τηλεόραση, όσο εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη κι αν έχετε. Ο κινηματογράφος είναι ένας τρόπος ψυχαγωγίας που συνδυάζει το θέαμα με την έξοδο από το σπίτι. Ό,τι χρειάζεστε δηλαδή.

 

5. Ζητήστε βοήθειες. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες ή μία έμπειρη baby-sitter μία φορά στις τόσες είναι η πολυτέλεια που θα σας δώσει χώρο και χρόνο. Μπορείτε να βγείτε έξω μέχρι αργά, να δειπνήσετε με την ησυχία σας, να δείτε φίλους.

 

6. Ξαναβρείτε τον χαμένο σας ερωτισμό. Η αποχή από το σεξ για ορισμένες γυναίκες κρατάει για πολύ καιρό μετά τον τοκετό. Για να νιώσετε και πάλι ερωτική ασχοληθείτε με τον εαυτό σας: Φροντίστε την εμφάνισή σας, γυμναστείτε, ξυπνήστε το σώμα σας.

 

7. Μην κάνετε το λάθος να κοιμάστε χωριστά επειδή το μωρό είναι στο δωμάτιό σας και όταν ξυπνάει ενοχλεί τον σύζυγό σας. Το κρεβάτι είναι η σανίδα σωτηρίας του ζευγαριού.

 

8. Μη χάνετε τις τελετουργίες του ζευγαριού: Φιληθείτε στο στόμα, ταΐστε ο ένας τον άλλον, παίξτε σκάκι αν αυτό σας ευχαριστούσε κάποτε.

 

9. Αστειευτείτε. Το γέλιο ελαφρύνει και την πιο δύσκολη καθημερινότητα.

 

10. Μάθετε να ζητάτε συγγνώμη. Ο εκνευρισμός που προκαλείται από την κούραση και την αγωνία για ένα βρέφος που μπορεί να κλαίει απαρηγόρητο για ώρες μας οδηγεί να ξεστομίζουμε κουβέντες που δεν εννοούμε. Πάρτε τις πίσω. Δεν είναι ντροπή, ούτε ήττα.
1694


Εαν θέλετε να σχολιάσετε παρακαλούμε συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση στα σχόλια αυτού του άρθρου.


ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ: Καλοήθεις αλλά...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που θα διαβάσετε εδώ, είναι γραμμένα με αγάπη και φροντίδα,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την εξειδικευμένη γνώση και τις συμβουλές του γιατρού σας.