logo-deltamoms
Search
Close this search box.

Χτίζοντας χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις. 7 και 1 χριστουγεννιάτικες ιδέες.

Χτίζοντας χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις. 7 και 1 χριστουγεννιάτικες ιδέες.
Αλέξια Λέττη Παιδαγωγός-MSc Ειδική Παιδαγωγός, Εξειδ. Σχολική Ψυχολογία


Οι στιγμές των χριστουγεννιάτικων διακοπών είναι τόσο πολύτιμες για τα παιδιά. Οι αναμνήσεις που δημιουργούμε μπορούν να συντροφεύουν τα παιδιά μας για μια ζωή. Ο καλύτερος τρόπος για να χτίσετε χαρούμενες, υγιείς και γεμάτες αναμνήσεις είναι η σύνδεση με την οικογένεια ακόμα και μέσα από απλές δραστηριότητες, καθώς οι μικρές, απροσδόκητες στιγμές μπορούν να φέρουν τη μεγαλύτερη χαρά. Συχνά οι γονείς πιέζονται για να δημιουργήσουν την τελειότητα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και άγχος – για τα παιδιά και για τους μεγάλους. Στον χρόνο που έχουμε με τα παιδιά, ας μην κυνηγάμε για την τελειότητα, αλλά  για την ουσιαστική  σύνδεση.

Τι προσφέρει ο ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά τα Χριστούγεννα;


Τα παιδιά σήμερα ακολουθούν  αυστηρό πρόγραμμα δραστηριοτήτων στην καθημερινά τους. Μερικές φορές τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρούν είναι πιο αυστηρά και από τις υποχρεώσεις των ενηλίκων. Οι γιορτές των Χριστουγέννων βοηθούν ώστε τα παιδιά να κάνουν αληθινή παύση από την απαιτητική καθημερινότητα και να συνδεθούν με όλα τα μέλη της οικογένειας.

Περνώντας χρόνο με την οικογένεια στις γιορτές, μεταδίδετε οικογενειακές αξίες, δημιουργείτε την αίσθηση του ανήκειν και της οικογενειακής συνοχής και δημιουργείτε χαρούμενες οικογενειακές αναμνήσεις που τα παιδιά σας θα κουβαλούν μαζί τους για το υπόλοιπο της ζωής τους .

Ο χρόνος με την οικογένεια είναι η στιγμή που τα παιδιά μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίζουν κάθε είδους καταστάσεις ζωής, βιώνουν ζεστασιά και μαθαίνουν αναρίθμητα νέα πράγματα. Ο χρόνος με την οικογένεια είναι κάτι που πρέπει να βρίσκει χώρο μέσα στο  πρόγραμμά μας, όσο απασχολημένο και αν είναι.

Στόχος ωστόσο, δεν είναι να καταφέρετε να κάνετε όλα τα πράγματα που βλέπετε ή ακούτε, αλλά να βρείτε κάτι που να ταιριάζει στην οικογένειά σας. Ένας τρόπος για να κάνετε την περίοδο των γιορτών ακόμα πιο ξεχωριστή είναι να καθιερώσετε χριστουγεννιάτικες παραδόσεις με τα παιδιά. Αυτές οι παραδόσεις όχι μόνο φέρνουν χαρά και ενθουσιασμό στις γιορτές, αλλά βοηθούν επίσης στη δημιουργία θαλπωρής και αναμνήσεων που θα αποτελούν θησαυρό για μια ζωή. Παρέχουν επίσης μια αίσθηση συνέχειας και δίνουν στα παιδιά κάτι να περιμένουν κάθε χρόνο.

Ας δούμε μερικές ιδέες :

1.Οικογενειακή βραδιά


Σκεφτείτε να οργανώσετε μια διασκεδαστική οικογενειακή βραδιά, ίσως μια βραδιά παιχνιδιού ή ύπνου όλης της οικογένειας στο σαλόνι. Υπάρχουν ατελείωτες χαμηλού κόστους ή δωρεάν δραστηριότητες που μπορείτε να κανονίσετε. Το πιο σημαντικό είναι να είστε μαζί.

2. Διακοπές


Εάν οι οικογενειακές διακοπές είναι δαπανηρές, μπορείτε να οργανώσετε κάτι μικρό για εσάς και την οικογένειά σας, που μπορεί να αποτελέσει μια απίστευτη ευκαιρία να μοιραστείτε μια νέα περιπέτεια μαζί.

3. Άσκηση


Έχετε σκεφτεί ποτέ να δοκιμάσετε ένα νέο άθλημα μαζί ως οικογένεια; Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε κίνητρα και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί ενώ παραμένετε υγιείς. Μία ιδέα για τα Χριστούγεννα είναι το πατινάζ.

4. Δραστηριότητες ανάγνωσης


Δημιουργήστε μία ζεστή ατμόσφαιρα και περάστε χρόνο διαβάζοντας. Ζήστε μαζί μια πραγματική εκπαιδευτική εμπειρία, όπως να διαβάζετε δυνατά βιβλία ο ένας στον άλλον.

5. Τέχνες και χειροτεχνίες


Οι τέχνες και οι χειροτεχνίες είναι ένας δημιουργικός και διασκεδαστικός τρόπος για να περάσετε χρόνο με την οικογένεια και να δεθείτε με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Είναι ένας τρόπος για αυτοέκφραση καθώς και μια ευκαιρία να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

6. Εθελοντισμός και Προσφορά


Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να διδάξετε στα παιδιά σας καλές αξίες και τη σημασία του να βοηθάτε τους άλλους από το να βγείτε έξω και να το κάνετε αυτό μαζί τους. Επιλέξετε έναν φορέα μαζί με τα παιδιά και εμπλακείτε σε δραστηριότητες προσφοράς. Είναι επίσης μια όμορφη ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί για τον οποίο μπορείτε να νιώθετε όλοι καλά.

7. Μαγειρική


Το μαγείρεμα μαζί δεν είναι μόνο μια διασκεδαστική οικογενειακή δραστηριότητα, αλλά και μια αληθινή ανταμοιβή. Αφού δουλέψετε παρέα, μπορείτε να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα οικογενειακώς.

8. Βλέποντας μαζί χριστουγεννιάτικες ταινίες


Αυτή η παράδοση δημιουργεί μια ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα, ιδανική για δέσιμο και δημιουργία οικογενειακών αναμνήσεων. Αφήστε τα παιδιά σας να επιλέγουν εκ περιτροπής τις αγαπημένες τους ταινίες και κάντε το ένα συνηθισμένο γεγονός καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 5 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 1

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ