ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΜΕΝΟΥ

Κάθε μήνα, ένα ολοκληρωμένο μενού.

Κάθε μήνα, ο Μάνος Δημητρούλης, Kλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, σου προτείνει ένα ολοκλήρωμένο πρόγραμμα διατροφής με βάση την εποχή για να ξεφύγετε από τα τετριμμένα και εμπλουτίσετε την διατροφή της οικογένειας με φρέσκες νόστιμες και ιδέες για όλα τα γούστα.

Διανύουμε πια την περίοδο του καλοκαιριού και ο Ιούλιος έρχεται με να μας φέρει ακόμη περισσότερα νόστιμα φρούτα και λαχανικά, είναι ομολογουμένως από τις περιόδους που απολαμβάνουμε την περισσότερη ποικιλία εποχιακών τροφίμων.

Είναι η εποχή που η μαγειρική γίνεται πιο ελαφριά, επιζητούμε πιο συχνά νόστιμες και δροσερές ιδέες, με χρώμα και γεύση που μπορούν να μας καλύψουν και σαν κύριο γεύμα με τον κατάλληλο συνδυασμό υλικών.

Οι υψηλές θερμοκρασίες ενισχύουν την ανάγκη μας για δροσερά φρούτα, σαλάτες και ροφήματα, ενώ λόγω και της εποχικότητας είναι η ιδανική περίοδος για να πειραματιστούμε με νόστιμους και ευφάνταστους συνδυασμούς.

Δοκιμάστε να προσθέσετε δροσερά φρούτα στις σαλάτες σας, ο δυόσμος ταιριάζει άψογα με τις φράουλες και το καρπούζι, λαχανικά εποχής όπως τα φασολάκια για παράδειγμα, μπορούν να γίνουν δροσερή σαλάτα ή και συνοδευτικό με το γεύμα σας, εκτός από μαγειρευτά κατσαρόλας.

Παρακάτω σας έχουμε μερικές ιδέες για να ξεφύγετε από τα τετριμμένα και εμπλουτίσετε την διατροφή σας με φρέσκιες, νόστιμες ιδέες για όλα τα γούστα.