ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΜΕΝΟΥ

Κάθε μήνα, ένα ολοκληρωμένο μενού.

Κάθε μήνα, ο Μάνος Δημητρούλης, Kλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, σου προτείνει ένα ολοκλήρωμένο πρόγραμμα διατροφής με βάση την εποχή για να ξεφύγετε από τα τετριμμένα και εμπλουτίσετε την διατροφή της οικογένειας με φρέσκες νόστιμες και ιδέες για όλα τα γούστα.

Ιούνιος και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει αισθητά και η διατροφή μας εμπλουτίζεται όλο και με περισσότερα ζουμερά και νόστιμα φρούτα και λαχανικά.

Είναι η τελευταία ευκαιρία να απολαύσουμε τις φράουλες, να τις κάνουμε μαρμελάδα και να τις κρατήσουμε και για το υπόλοιπο καλοκαιριού και τον χειμώνα. Επίσης άλλα νόστιμα φρούτα κάνουν την εμφάνισή τους όπως ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια, πεπόνι και μούσμουλα.

Ενώ και τα λαχανικά έχουν την τιμητική τους και καλό είναι να καλωσορίσουμε την θρεπτικότητά τους και αυτό το καλοκαίρι, θα μας γεμίσουν θρεπτικά συστατικά και θα μας ενυδατώσουν. Την τιμητική τους έχουν το αγγούρι, αρακάς, καρότα, κολοκυθάκια, τα τελευταία κουκιά, κρεμμύδια φρέσκα, μελιτζάνες, ντομάτες, τα τελευταία παντζάρια, πιπεριές, ραδίκια, ραπανάκια, ρόκα, σκόρδο, φασολάκια.

Είναι η εποχή που η μαγειρική γίνεται πιο ελαφριά, επιζητούμε πιο συχνά νόστιμες και δροσερές ιδέες, με χρώμα και γεύση που μπορούν να μας καλύψουν και σαν κύριο γεύμα με τον κατάλληλο συνδυασμό υλικών.

Παρακάτω σας έχουμε μερικές ιδέες για να ξεφύγετε από τα τετριμμένα και εμπλουτίσετε την διατροφή της οικογένειας με φρέσκες, νόστιμες ιδέες για όλα τα γούστα.