Tips για παιδικό πάρτυ χωρίς άγχος, με χαμηλό κόστος

Tips για παιδικό πάρτυ χωρίς άγχος, με χαμηλό κόστος

 

Της Πέπης Νικολοπούλου

 

Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο απαιτητικός και δύσκολος μπορεί να είναι ο προγραμματισμός και η οργάνωση ενός παιδικού πάρτυ. Έχω βρεθεί σε παρέες γυναικών που κάνουν αγωνιώδη προσπάθεια συλλογής πληροφοριών καθώς δε γνωρίζουν πώς να ξεκινήσουν, πώς να βρουν και να επιλέξουν συνεργάτες και τελικά πόσα ακριβώς χρήματα θα ξοδέψουν.

 

Λοιπόν εγώ σκέφτηκα να καταπιαστώ σε αυτό το άρθρο με δύο θέματα: το ένα αφορά ένα πλάνο που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε το πάρτυ του μικρού σας ακολουθώντας μερικά απλά βήματα και το δεύτερο να σας προτείνω μερικές λύσεις ώστε να μειώσετε τα έξοδα ενός τέτοιου πάρτυ.

 

ΠΛΑΝΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ – ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

 

 

 

ENA MHNA ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΡΤΥ

 

– Διαλέξτε το θέμα σας και σκεφτείτε τη διακόσμηση και την ψυχαγωγία

– Ορίστε την ημερομηνία, το χώρο και την ώρα

– Αν το πάρτυ γίνει σε χώρο εκτός σπιτιού, κλείστε τον

– Δημιουργήστε τη λίστα των καλεσμένων σας

– Κάντε λίστα και επικοινωνήστε με όλους τους πιθανούς προμηθευτές σας (catering, χώρο, ζαχαροπλαστείο κ.ά.)

 

3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΡΤΥ

 

– Αναζητήστε ιδέες διακόσμηση και DIY στο pinterest, σε περιοδικά και blogs

– Καταγράψτε μία λίστα αγορών που πρέπει να κάνετε περιλαμβάνοντας ψώνια από super market, ποτά, αλλά και όλα τα επόμενα βήματά σας

– Ζητήστε βοήθεια (αν κρίνετε ότι χρειάζεστε) από την οικογένεια ή τους φίλους και περιγράψτε τους ακριβώς το έργο που θα αναλάβει ο καθένας ώστε να κάνουν και αυτοί τον προγραμματισμό τους

 

2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΡΤΥ

 

– Κάντε δοκιμές με τα DIY crafts που έχετε αποφασίσει να δημιουργήσετε. Έτσι θα μειώσετε το στρες αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλίσετε και το άρτιο αποτέλεσμα

– Παραγγείλτε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε, όπως δώρα, αντικείμενα διακόσμησης, treat bags, πιάτα, ποτήρια καλαμάκια αλλά και εξοπλισμό σπιτιού που ίσως χρειαστείτε, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι την παράδοση

– Παραγγείλτε την τούρτα και το candy bar (αν έχετε)

 

1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΡΤΥ

 

– Ολοκληρώστε ότι DIY crafts είχατε προγραμματίσει ώστε να είναι όλα έτοιμα έγκαιρα

– Ολοκληρώστε τις αγορές σας στο super market (χυμούς, αναψυκτικά, υλικά για φαγητό κ.α)

 

2 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΡΤΥ

 

– Καθαρίζετε το σπίτι (αν το κάνετε το πάρτυ στο σπίτι) και τοποθετείτε τα έπιπλα όπως έχετε αποφασίσει

– Παραλαμβάνετε αξεσουάρ και αντικείμενα που ίσως έχετε νοικιάσει όπως τραπέζια, καρέκλες

– Κάνετε τις τελευταίες συνεννοήσεις με τους συνεργάτες (catering, χώρος ενοικίασης, ζαχαροπλαστείο κ.α)

 

1 ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΡΤΥ

 

– Προσθέστε τις τελευταίες πινελιές διακόσμησης (π.χ. μπαλόνια)

– Βάλτε τα αναψυκτικά και τους χυμούς στο ψυγείο – μην ξεχάσετε τα παγάκια

– Φορτώστε τις μπαταρίες των κινητών και της φωτογραφικής μηχανής

– Υποδεχτείτε τους φίλους σας και απολαύστε το πάρτυ των μικρών μας φίλων

 

Σε αυτό το σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το πλάνο οργάνωσης και να το κατεβάσετε ώστε να το έχετε μαζί σας σε όλα τα πάρτυ που πρόκειται να διοργανώσετε.

 

TIPS ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

 

Προσκλήσεις

 

Μπορείτε να αποφύγετε την αγορά προσκλήσεων με αποστολή μίας ηλεκτρονικής κάρτας που είτε εσείς θα δημιουργήσετε εύκολα στο PowerPoint συνδυάζοντας στοιχεία, λέξεις και εικόνες που θέλετε, είτε θα κάνετε χρήση του evite.com, μία πλατφόρμα που σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε δωρεάν χρήση εικαστικών για πρόσκληση. Παρόμοιες τέτοιες εφαρμογές είναι και το paperlessspot αλλά και το punchbowl. Σημειώνετε την ημερομηνία του πάρτυ, την ώρα, το χώρο αλλά και ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε και έτοιμη!!! Η πρόσκληση είναι έτοιμη για ηλεκτρονική αποστολή είτε με email είτε στο messenger του facebook.

 

Χώρος

 

Αν και η ενοικίαση εξωτερικών χώρων έχει μεγάλη απήχηση στη χώρα μας όπως ειδικοί χώροι, παιδότοποι ή χώροι δημιουργικής απασχόλησης, η οργάνωση ενός πάρτυ στο σπίτι είναι πάντα πολύ ελκυστική ειδικά για τα παιδιά που ενθουσιάζονται όταν μοιράζονται το χώρο τους και τα παιχνίδια τους.

 

 

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν καταπληκτικές αναμνήσεις από τα παιδικά μας πάρτυ στα μπαλκόνια, τις βεράντες, τις πυλωτές ή τους κήπους των σπιτιών μας. Επίσης μπορείτε να διαλέξετε ένα όμορφο πάρκο, αρκεί πρώτα να φροντίσετε να ρωτήσετε μήπως χρειάζεται ειδική άδεια. Να ετοιμάσετε καλάθια με φαγητό και μερικά τραπεζομάντηλα και έτοιμο το πικ νικ σας.

 

Φαγητό και ποτά

 

Η διοργάνωση ενός παιδικού πάρτυ τις απογευματινές ώρες είναι η καλύτερη λύση για να αποφύγετε το υψηλός κόστος του φαγητού όλων των καλεσμένων. Μπορείτε απλά να προσφέρετε μερικά υγιεινά σνακ, να έχετε τοστ ή μερικά τυλιχτά wraps και λαχανικά κομμένα που εύκολα μπορεί κανείς να απολαύσει. Μία πολύ ωραία ιδέα είναι η διοργάνωση ενός Yogurt Party όπου θα προσφέρετε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ γιαούρτι με ποικιλίες toppings. Δείτε εδώ αυτή την ιδέα.

 

 

Eπίσης μπορείτε να φροντίσετε να φτιάξετε αρκετά cupcakes που λατρεύουν τα παιδιά. Αντί για χυμούς αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μία σπιτική λεμονάδα. Εδώ θα βρείτε μία πολύ απλή συνταγή.

 

Θέμα και partyware

 

Σε αυτό το σημείο πολύ συχνά παρασυρόμαστε και κάνουμε τις μεγαλύτερες δαπάνες. Η ύπαρξη μίας θεματικής, ενός concept αποτελεί μία θαυμάσια ιδέα αλλά δυστυχώς παρασυρόμαστε και θέλουμε να αγοράσουμε οτιδήποτε σχετικό με αυτό το θέμα χωρίς κανένα απολύτως μέτρο. Υπάρχουν μερικές αξιόλογες ιστοσελίδες, blogs όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε γιατί αυτές οι υπέροχες κυρίες έχουμε μερικές καταπληκτικές προτάσεις DIY που μπορεί να σας γλιτώσουν από αρκετούς οικονομικούς μπελάδες.

 

 

Το ένα είναι το karaspartyideas, το The Hostess with the Mostess και φυσικά το Ohhappyday από το οποίο μπορείτε πλέον να προμηθευτείτε και partyware αν θέλετε.

 

Για τη διακόσμηση, μπορείτε να κάνετε μερικές DIY λύσεις όπως αυτή η Zig Zag γιρλάντα, και αυτή η tassel γιρλάντα ή να εφαρμόσετε έξυπνες λύσεις διακόσμησης με μόνο υλικά τα μπαλόνια όπως σε αυτό το πάρτυ ουράνιο τόξο, και σε αυτό βάζοντας pom pom στα μπαλόνια σας.

 

Φωτογραφία: Αλεξάνδρα Σταμοπούλου

 

Φυσικά, σκεφτείτε πρώτα στοιχεία που μπορεί να έχετε από προηγούμενα πάρτυ ή γιατί όχι ρωτήστε και κάποιον φίλο σας να σας δανείσει κάτι που έχει εκείνος.

 

Διασκέδαση

 

Οι μάγοι, οι νεράιδες, οι κλόουν και οι χορευτές, τα trampoline και γενικότερα όλες οι εξειδικευμένες επαγγελματικές ομάδες διασκέδασης απαιτούν και υψηλή δαπάνη. Εναλλακτικά μπορείτε να οργανώσετε εσείς μερικά εύκολα παιχνίδια που τα παιδιά βρίσκουν πάντα διασκεδαστικά.

– Κρυμμένος θησαυρός
– Τσουβαλοδρομίες
– Λαβύρινθος με αυτοκόλλητη ταινία στο πάτωμα – δείτε εδώ
– Διαγωνισμός χορού (ειδικά για κοριτσίστικο πάρτυ)
– Crafts (κατασκευές) ομαδικά ανάλογα με τη θεματική του πάρτυ. Έτσι για παράδειγμα τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να τους ζητήσετε σε ομάδες να φτιάξουν μία μέδουσα με συνδετήρες
– Χορός Limbo
– Μουσικές καρέκλες

 

Εδώ βρήκα μερικές επιπλέον προτάσεις παιχνιδιών εσωτερικού χώρου που μπορείτε να δείτε και να οργανώσετε.

 

Σακουλάκια δώρων

 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε κυριολεκτικά αποπροσανατολιστεί, έχουμε χάσει απολύτως τον έλεγχο. Και αυτό γιατί εκεί που ένα παιδί έχει τα γενέθλια ή τη γιορτή του και του προσφέρονται δώρα, τελικά έχουμε 30 παιδιά που φεύγουν με ένα δώρο στο χέρι. Πλουραλισμός; Υπερκαταναλωτισμός; Λάθος σίγουρα προσέγγιση και δυστυχώς και τα παιδιά αντίστοιχα περιμένουν αυτή τη χειρονομία προσφοράς δώρου φεύγοντας από το πάρτυ… ζητώντας το!!!

 

Στην περίπτωση λοιπόν που πρέπει οπωσδήποτε να δώσετε ένα δώρο, μπορείτε απλά να προσφέρετε ένα μπαλόνι, μια σφυρίχτρα, ένα αυτοκόλλητο, ένα σακουλάκι ποπ κορν όπως εδώ  ή ένα όμορφο μπισκότο. Και αν θέλετε να τα προσφέρετε μέσα σε ένα treat bag μπορείτε εύκολα να το δημιουργήσετε όπως εδώ.

 

 

Τέλος να θυμάστε πως ένα πάρτυ δεν αποτελεί σημείο προβολής και ανταγωνισμού με τους άλλους γονείς. Τα παιδιά είναι πάντα χαρούμενα είτε βρεθούν και παίξουν με τους φίλους τους σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο ή κτήμα είτε σε ένα μικρό διαμέρισμα ενός σπιτιού. Και φυσικά ας μην ξεχνάμε πως οι καλύτερες αναμνήσεις μας στη ζωή δεν έχουν τιμή.

 

Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές προτάσεις για DIY crafts & PARTY στο Pinterest.

 

Καλή διασκέδαση.

Share on facebook

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ