logo-deltamoms
Search
Close this search box.

10 πράγματα που φέρνουν τις οικογένειες πιο κοντά

10 πράγματα που φέρνουν τις οικογένειες πιο κοντά

Δεν υπάρχει οικογένεια που να είναι τέλεια, υπάρχουν όμως οικογένειες που είναι ευτυχισμένες! Και ανεξάρτητα από τις συνήθειες της, κάθε ευτυχισμένη και δεμένη οικογένεια διαθέτει τα παρακάτω κοινά χαρακτηριστικά.

 

Επικοινωνία

 

Οι ευτυχισμένες οικογένειες ξέρουν να επικοινωνούν. Είναι ειλικρινείς μεταξύ τους και ακούνε ο ένας τον άλλο με προσοχή. Στις δεμένες οικογένειες, οι γονείς δέχονται στις σκέψεις των παιδιών χωρίς επικρίσεις και τα ενθαρρύνουν στις δυσκολίες.

 

Σεβασμός

 

Επειδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, κάθε οικογένεια αποτελείται από άτομα με διαφορετικές ανάγκες ή αξίες. Όμως, η ευτυχία βρίσκεται πίσω από την αποδοχή αυτών των διαφορών! Δώστε στον άλλο το χώρο να κινηθεί, σεβαστείτε τις απόψεις του και προσπαθήστε να συγχωρήσετε τα λάθη του.

 

Χρόνος

 

Υπάρχουν γονείς που χρειάζεται να λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι εξαιτίας των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. Ακόμα κι αυτοί, όμως, μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο για να φάνε πρωινό με τα παιδιά τους, ή να τους αφιερώσουν μια ολόκληρη Κυριακή στην οικογένειά τους. Και να είστε σίγουροι ότι οι στιγμές αυτές θα «πρωταγωνιστούν» στις ευτυχισμένες αναμνήσεις των παιδιών τους.

 

Ομαδικό πνεύμα

 

Οι δεμένες οικογένειες παίρνουν πάντα ομαδικές αποφάσεις. Αν παίρνετε αποφάσεις μαζί με τα παιδιά σας, τότε κι εκείνα  αισθάνονται σαν αξιόλογα μέλη της οικογένειας.

 

Ασφάλεια

 

Οι δεμένες οικογένειες απολαμβάνουν το σπίτι τους και το νιώθουν ως το δικό τους καταφύγιο μετά τη δουλειά, ένα μέρος γεμάτο όμορφες αναμνήσεις.

 

Υποστήριξη

 

Όταν ο ένας υποστηρίζει και ενθαρρύνει τον άλλο, είτε αυτός ανήκει στη μεριά των γονέων, είτε των παιδιών, τότε η οικογένεια σίγουρα είναι δεμένη! Κουβαλήστε μαζί το φορτίο και πείστε τον άλλο να δοκιμάσει νέα πράγματα, βεβαιώνοντας τον με πράξεις, ότι πάντα θα βρίσκεστε δίπλα του.

 

Αγάπη

 

Οι ευτυχισμένες οικογένειες δείχνουν την αγάπη τους καθημερινά… με διάφορους τρόπους, όπως είναι τα λόγια, τα μικρά δώρα, οι αγκαλιές. Πείτε στα άλλα μέλη της οικογένειας σας το πως αισθάνεστε και φροντίστε τα όσο περισσότερο μπορείτε, ώστε να καταλάβουν την αγάπη σας.

 

Κοινωνικότητα

 

Η αγάπη των γονιών είναι σίγουρα αναντικατάστατη, αλλά τα παιδιά χρειάζονται κι άλλους πέρα από τη μαμά και τον μπαμπά. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, οι φίλοι τους είναι εξίσου σημαντικοί και αυξάνουν την ευτυχία των παιδιών, κατά 30%.

 

Καριέρα και οικογένεια

 

Η ισορροπία μεταξύ καριέρας και οικογένειας δείχνει αίσθηση ελέγχου. Οι γονείς που έχουν βρει την ισορροπία ανάμεσα στα δύο, είναι σαφώς πιο ικανοποιημένοι ότι οι ίδιοι έχουν τον έλεγχο της ζωής τους.

 

Κοινές δραστηριότητες 

 

Το να μοιράζεται μια οικογένεια κοινές δραστηριότητες είναι πολύ σημαντικό. Κρατάει την οικογένεια ενωμένη, δημιουργεί γλυκές και όμορφες αναμνήσεις, διώχνει το άγχος, μαθαίνει καλύτερα ο ένας τον άλλο και κάνει τα παιδιά ευτυχισμένα.

 

Γέλιο

 

Το γέλιο παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή της οικογένειας. Γεννά το συναίσθημα της συντροφικότητας, καθώς κάθε χαμόγελο φέρνει την οικογένεια πιο κοντά, βοηθά να εκτονώνονται και να ξεπερνιούνται γρήγορα κρίσιμες καταστάσεις και, το σπουδαιότερο, δημιουργεί σε όλους υπέροχες αναμνήσεις. Όσο πιο εύθυμο είναι το οικογενειακό περιβάλλον τόσο πιο ευτυχισμένα και χαρούμενα είναι τα μέλη της οικογένειας.

 

Με τη συνεργασία της Μαρίας Ποθητού Με τη συνεργασία της Μαρίας Ποθητού Σύμβουλος Γονέων & Ανάπτυξης Παιδιού (BSc Psychology), Υπεύθυνη Επιστημονικού Ιστότοπου www.xamogelakia.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ