logo-deltamoms
Search
Close this search box.

Οι σύμβουλοι του ΔΕΛΤΑ moms

Ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει όλη σου τη ζωή και είναι φυσικό να είσαι γεμάτη απορίες! Θέλεις να τα κάνεις όλα σωστά, αλλά εμείς σου λέμε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς, γιατί η κοινότητα του ΔΕΛΤΑ moms θα είναι πάντα κοντά σου, για να σε στηρίζει. Εδώ, θα βρίσκεις τις απαντήσεις σε όλα σου τα ερωτήματα με την βοήθεια των καταξιωμένων συνεργατών μας – μια ομάδα που συνεχώς μεγαλώνει με σκοπό να έχεις πάντα την ενημέρωση που χρειάζεσαι, για μια υπέροχη ζωή ως μαμά!

Απόστολος Χ. Ζιώγας

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος,
Ειδικός Γονιμότητας, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Δρ. Ζιώγας Χ. Απόστολος είναι μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Λάρισα.
Είναι ειδικός γονιμότητας και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ταυτόχρονα από το 2021 είναι ακαδημαϊκός υπότροφος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διδάσκει στους φοιτητές Ιατρικής του 5ου και 6ου έτους της Ιατρικής Σχολής Λάρισας.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διδακτορικό δίπλωμα (Phd) από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 2016 έλαβε εκπαίδευση και Δίπλωμα στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, World Laparoscopy Hospital, Γκούργκαον, Νέο Δελχί, Ινδία. Διαθέτει πιστοποίηση στην κολποσκόπηση από την Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης (HSCCP).
Κατόπιν συμμετοχής του στις εξετάσεις της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, ΕΜΓΕ, τον Ιούνιο του 2019 αρίστευσε και του απονεμήθηκε χορήγηση υποτροφίας.
Έγινε δεκτός για αξιοποίηση της υποτροφίας του ως Clinical Fellow in Reproductive Medicine στο Newcastle Fertility Center, όπου μετεπαιδεύτηκε στις σύγχρονες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη γυναικολογία και στη μαιευτική, έχοντας εργαστεί σε αρκετά νοσοκομεία της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, διενεργώντας μεγάλο αριθμό τοκετών και χειρουργείων.
Έχει στο δυναμικό του ένα ευρύ φάσμα ξενόγλωσσων δημοσιεύσεων σε διεθνή αξιολογημένα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και ομιλιών, ανακοινώσεων, βραβείων σε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τέλος, είναι αξιολογητής σε διεθνή αξιολογημένα επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ιατρικών ξενόγλωσσων βιβλίων.

Άρης Πλαστήρας

Επιμελητής Χειρουργικής Ογκολογίας ‘ΓΑΟΝΑ Άγιος Σάββας’

Ο Άρης Πλαστήρας είναι Χειρουργός Πεπτικού, αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στη Πανεπιστημιακή Χειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου Αθηνών και αρίστευσε πρώτος στις εξετάσεις για Χειρουργική ειδικότητα. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε για ένα περίπου χρόνο στη ΜΕΘ του ΓΝΑ Ιπποκράτειου (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).
Έπειτα, μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στο ανώτερο και κατώτερο πεπτικό για 3,5 έτη στο King’s College Hospital, ενώ ταυτόχρονα χειρουργούσε στα δύο μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της πόλης.
Διετέλεσε διδάσκων και εξεταστής χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Λονδίνου King’s College London και έλαβε τιμητική διάκριση σαν ένας από τους καλύτερους εκπαιδευτές του KCL. Έχει υπάρξει υπεύθυνος ερευνητικής ομάδας της Κλινικής Κατώτερου Πεπτικού του King’s College Hospital για 3 έτη,
καθώς και μέλος της ερευνητικής ομάδας της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Αθηνών για 6 συναπτά έτη.
Σήμερα είναι επιμελητής ογκολόγος χειρουργός στη Χειρουργική Ογκολογική κλινική του "Αγίου Σάββα" και εξειδικεύεται στη Λαπαροενδοσκοπική Χειρουργική του κατωτέρου πεπτικού και της περιπρωκτικής περιοχής.

Φανή Χονδρού

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, PhD, MSc

Η Φανή Χονδρού είναι Ψυχολόγος, αριστούχος απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου, Διδάκτωρ του τμήματος Ψυχαναλυτικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Essex στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση.
Έχει ολοκληρώσει με Άριστα την μεταπτυχιακή της ειδίκευση στην Κλινική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Sussex και είναι Ψυχοθεραπεύτρια Γνωσιακής κατεύθυνσης (Α’ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, “Αιγινήτειο” Νοσοκομείο).
Ακόμα, έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στην ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στο πένθος και στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR, ενώ έχει εργαστεί σε μονάδες ψυχικής υγείας στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Στο ιδιωτικό της γραφείο δουλεύει ψυχοθεραπευτικά με εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια. Ακόμα, παρέχει υποστήριξη στην έγκυο και νέα μητέρα, αλλά και σε κάθε άτομο ή ζευγάρι που επιθυμεί να αποκτήσει ή μεγαλώνει παιδιά.
Στόχος της είναι να παρέχει με γνήσιο ενδιαφέρον, σεβασμό και αίσθημα ευθύνης, το κατάλληλο πλαίσιο φροντίδας που θα διευκολύνει τη μετάβαση στη γονεϊκότητα και την ανάπτυξη ψυχοσυναισθηματικά υγιών παιδιών.

Μάνος Δημητρούλης

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή.
Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά σχετικά με την κατάσταση υπεραθλητών μεγάλων αποστάσεων ορεινού τρεξίματος στον Όλυμπο.
Στη διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με το το εργαστήριο Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ενώ έχει διατελέσει και υπεύθυνος της διαιτολογικής ομάδας των γυμναστηρίων Joe Weider.
Τα τελευταία 15 χρόνια διατηρεί το Διαιτολογικό του γραφείο στη Γλυφάδα και τώρα και στο Μαρούσι με την επωνυμία Dietstories, με σκοπό τη διατροφική υποστήριξη και παροχή συμβουλευτικής σε άτομα που επιθυμούν να κάνουν αλλαγές στη διατροφή τους.
Επιπλέον, αρθρογραφεί σε διάφορα μέσα και έχει ενεργή παρουσία σε τηλεοπτικές εκπομπές σε Ελλάδα και Κύπρο, προωθώντας επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις για έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής.
Είναι συγγραφέας 2 βιβλίων μαγειρικής (Dietstories cooking edition, less than 400 kcal), μάλιστα αυτή τη στιγμή τυπώνεται και το τελευταίο του βιβλίο αφιερωμένο στις αγαπημένες μας γλυκές απολαύσεις.
Συνδυάζοντας την επιστήμη με την αγάπη του για τη μαγειρική, καταφέρνει να μας παρασύρει σε ένα ταξίδι εξερεύνησης μιας πραγματικά απολαυστικής και παράλληλα ισορροπημένης διατροφής.

Αλέξια Λέττη

Παιδαγωγός-MSc Ειδική Παιδαγωγός, Εξειδ. Σχολική Ψυχολογία

H Λέττη Αλέξια είναι Παιδαγωγός, απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στην Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων στην Ιατρική Σχολη Αθηνών . Έχει λάβει μετεκπαίδευση στη Σχολική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει ακόμα εκπαιδευτεί στην Πρώιμη Παρέμβαση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση μαθητών με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδεύσεων μεταξύ άλλων στη Σεξουαλική Αγωγή σε παιδιά και εφήβους (cbt.edu), Γονεϊκότητας και Συμβουλευτικής Γονέων (Yale University), Παιδοψυχολογίας και έχει λάβει την εκπαίδευση PETT από την Gordon Hellas. Τα τελευταία χρόνια εξασκεί ενεργά τον ρόλο της ως εκπαιδευτικός και ειδική παιδαγωγός στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης (ΕΛΛ.Ι.Ε.Π. ΕΚ.), έχοντας συγγραφικό έργο. Τέλος, είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ). Όραμά της είναι η διαπαιδαγώγηση παιδιών με ψυχική ανθεκτικότητα, παιδιά με αυτοπεποίθηση και βαθιά πίστη στις δυνάμεις τους, έτοιμα να κάνουν τα δικά τους σταθερά βήματα στην ενήλικη ζωή.

Μαρία Κούση

Ειδική Παιδαγωγός, MSc στην Ειδική Εκπαίδευση

Η Μαρία Κούση γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990.
Είναι αριστούχα απόφοιτος του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, με κατεύθυνση την Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ειδική Εκπαίδευση του Frederick University.
Από το 2011 σημειώνει την επαγγελματική της πορεία με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους στον ιδιωτικό τομέα και από το 2012 εργάζεται ως Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση.
Καθώς η συνεχής επιμόρφωση αποτελεί επιτακτική ανάγκη για κάθε εκπαιδευτικό που ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει με ορθότητα τις προκλήσεις που συναντά στο έργο του,
το 2019 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα επιμόρφωσης και εξειδίκευσης στη «Σχολική Ψυχολογία», του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το 2020 το πρόγραμμα κατάρτισης στην «Ειδική Αγωγή – Ενσωμάτωση και Συνεκπαίδευση στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον», του Παντείου Πανεπιστημίου.
Με τη συμμετοχή της σε προγράμματα Erasmus+ εντάχθηκε σε βιωματικά εργαστήρια κατάρτισης για τη βελτίωση των επαγγελματικών της δεξιοτήτων στην ενσωμάτωση νέων μεθόδων διδασκαλίας στο σχολείο.
Η σύμπραξή της σε ερευνητικά προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανοίγει δρόμο για νέους προβληματισμούς, έρευνα και δοκιμή σε πρακτικό επίπεδο.
Το ερευνητικό της έργο μελετά τις πρακτικές ένταξης και διαφοροποιημένης προσέγγισης στα δημόσια σχολεία.
Στόχος της είναι να μετατρέπει τις θεωρητικές της γνώσεις σε επαγγελματική δραστηριότητα, παρέχοντας υπεύθυνα και με συνέπεια στήριξη στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στις οικογένειές τους.

Γεωργία Λεζέ

Μαία MSc – Σύμβουλος θηλασμού IBCLC

H Γεωργία Λεζέ είναι Μαία και Σύμβουλος Θηλασμού.
Στόχος της είναι να βοηθήσει κάθε νέα μητέρα να γεννήσει φυσιολογικά και να θηλάσει το μωρό της.
Η μαιευτική είναι οικογενειακή της παράδοση και με υψηλά πρότυπα από παιδί, έχει μέσα από τη δουλειά της ένα μοναδικό προνόμιο: «Να μοιράζεται με τις γυναίκες μοναδικές στιγμές και να τις στηρίζει στα δύσκολα όντας μια πολύ καλή τους φίλη, μαία-σύμμαχος και συνοδοιπόρος στο ταξίδι της μητρότητας».
Έχει σπουδάσει στο ΑΤΕΙ Μαιευτικής Αθήνας και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το City University of London στην Προηγμένη Μαιευτική Φροντίδα.
Ακόμα, είναι Διπλωματούχος Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC (International Breastfeeding and Lactation Consultant), Εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών, Βρεφικού Μασάζ IAIM (International Board of Ιnfant Massage) και Yoga Instructor (prenatal / postnatal).
Η επαγγελματική της πορεία και εμπειρία, οι μεταπτυχιακές της σπουδές, οι πάνω από 2 χιλιάδες μανούλες που έχει συνεργαστεί σε τοκετούς και οι 4 χιλιάδες μανούλες στο θηλασμό, θα σου δώσουν την ασφάλεια, ώστε και εσύ με τη σειρά σου να την εμπιστευτείς μελετώντας την αρθρογραφία της.

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ