12 πράγματα που πρέπει να πετάξετε από το σπίτι

12 πράγματα που πρέπει να πετάξετε από το σπίτι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Το καλοκαίρι έρχεται και ένας ανανεωμένος αέρας πνέει στη διάθεση αλλά και το σπίτι μας. Τώρα λοιπόν που κάνουμε γενικότερες ανακατατάξεις στις ντουλάπες, και γενικότερα το χώρο μας, ήρθε η ώρα να ξεφορτωθούμε (δηλαδή να πετάξουμε ή να χαρίσουμε) όλα εκείνα τα μικρά (ή μεγαλύτερα) αντικείμενα που επιμένουμε να κρατάμε ενώ είναι πλέον βέβαιο ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ, όπως:

CD

Έχετε δεκάδες μολονότι ακούτε εδώ και χρόνια μουσική μόνο από τον υπολογιστή -εξάλλου το παλιό σας στερεοφωνικό έχει χαλάσει προ πολλού. Γιατί να σας πιάνουν τζάμπα το χώρο; Όσα από αυτά υπήρξαν κάποτε τα αγαπημένα σας μπορείτε κάλλιστα να τα φορτώσετε στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας πριν τα ξεφορτωθείτε.

Παλιές πετσέτες και σεντόνια

Έχουν χρησιμοποιηθεί και πλυθεί τόσες φορές που είτε έχετε βαρεθεί να τα βλέπετε είτε η υφή τους έχει αλλοιωθεί και δεν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να τα δωρίσετε σε κάποιο φορέα που θα τα αξιοποιήσει, όπως ένα ίδρυμα αστέγων.

Δοχεία φαγητού χωρίς καπάκια

Υπάρχει, σίγουρα, ένα μέρος κάπου στον πλανήτη όπου συγκεντρώνονται όλα τα καπάκια από τάπερ που χάνουμε! Μέχρι να το ανακαλύψουμε όμως, τα υπόλοιπα μπολ είναι χρήσιμα μόνο για να μαζεύουν σκόνη στο ντουλάπι. Ρίξτε τα στον κάδο ανακύκλωσης!

Παλιά βαζάκια με καλλυντικά

Δεν είναι μόνο ότι εάν εκείνη η υδατική κρέμα ήταν πράγματι θαυματουργή δεν θα έμενε η μισή μέσα στο βαζάκι, αλλά και το ότι εάν τολμήσετε να τα χρησιμοποιήσετε τώρα θα το μετανιώσετε πικρά, αφού μετά από τόσο καιρό είναι σίγουρα γεμάτα βακτήρια!

Το σφουγγάρι του μπάνιου

Γνωρίζατε ότι τα σφουγγάρια κάθε είδους έχουν... ημερομηνία λήξης περίπου τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη χρήση τους; Πετάξτε το, διαφορετικά θα βγαίνετε από το ντους πιο βρώμικη από ό,τι όταν μπήκατε!

Κατεψυγμένα τρόφιμα...

...που έχουν μείνει τόσο πολύ στην κατάψυξη ώστε δεν μπορείτε καν να υποθέσετε τι είναι! Δεν χρειάζεστε άλλο επιχείρημα, θέλουμε να πιστεύουμε!

Είδη γραφείου

Ακόμα κι αν δουλεύετε από το σπίτι, σίγουρα δεν χρειάζεστε 6 διαφορετικά πακέτα με κίτρινα χαρτάκια, ούτε 18 διαφορετικά με στυλό (από τα οποία τα μισά δεν γράφουν πλέον). Πόσο μάλλον, που δεν δουλεύετε από το σπίτι!

Ρούχα που δεν σας χωράνε

Ακολουθήστε τον εξής πρακτικό κανόνα: εάν ένα ρούχο είναι δύο νούμερα (ή παραπάνω) μικρότερο ή μεγαλύτερο, είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να το φορέσετε -ακόμα κι αν χάσετε ή πάρετε βάρος, θα σας πάρει αρκετό καιρό και θα σας φαίνεται εκτός μόδας. Επίσης, οτιδήποτε έχετε να φορέσετε από τότε που πηγαίνατε στο Λύκειο, ειλικρινά δεν σας χρειάζεται. Χαρίστε τα!

Παπούτσια που σας στενεύουν

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ταλαιπωρείστε πάνω σε τακούνια που σας προκαλούν πόνο! Απομακρύνετέ τα από μπροστά σας ώστε να μην μπείτε καν στον πειρασμό να τα φορέσετε κάποια φορά -με ολέθρια αποτελέσματα. Και για να μη νιώσετε ότι πήγαν τζάμπα τα χρήματα που δώσατε για να τα αποκτήσετε μπορείτε να καλέσετε μια μέρα τις φίλες σας στο σπίτι και να δοκιμάσουν όσα δεν σας κάνουν -μπορεί κάποια να έχει μικρότερο πόδι!

Κεριά που δεν χρησιμοποιείτε

Είτε δεν σας άρεσε ποτέ η μυρωδιά του είτε απλώς δεν είστε ο τύπος που ανάβει το βράδυ κεριά, γιατί τα αφήνετε να πιάνουν τόσο χώρο; Χαρίστε τα εάν είναι αχρησιμοποίητα ή πετάξτε τα εάν μοιάζουν σαν εύρημα ανασκαφής παλαιολιθικού οικισμού...

Κούπες και φλιτζάνια

Είναι γεγονός ότι όλοι έχουμε στα ντουλάπια μας τέσσερις ή και πέντε φορές περισσότερα από τα άτομα που μένουν στο σπίτι. Αποτέλεσμα; Δεν τα χρησιμοποιούμε ποτέ! Κρατήστε μόνο τα αγαπημένα σας και χαρίστε τα υπόλοιπα!

Παλιές συσκευές και φορτιστές

Αλλάζετε κινητό κάθε δύο χρόνια, όμως όλα τα προηγούμενα μοντέλα που έχετε χρησιμοποιήσει υπάρχουν ακόμα σε ένα συρτάρι (μαζί με καμιά δεκαριά φορτιστές από μοντέλα τεχνολογίας που δεν χρησιμοποιείται πια)! Τι τα θέλετε; Υπάρχει κάποιος λόγος που θέλατε να τα αλλάξετε με καινούρια. Ρίξτε τα στον κάδο ανακύκλωσης ηλεκτρονικών συσκευών.