5 διαδικτυακά μουσεία που μπορείς να γνωρίσεις με την οικογένειά σου

5 διαδικτυακά μουσεία που μπορείς να γνωρίσεις με την οικογένειά σου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Η δεύτερη καραντίνα που βιώνουμε για να προστατευτούμε από τον κορoνοϊό έχει αλλάξει και πάλι τη ζωή μας άρδην. Οι μετακινήσεις μας είναι ελάχιστες, όπως και οι επαφές μας. Συναντάμε τους αγαπημένους μας συγγενείς και φίλους κυρίως διαδικτυακά, δουλεύουμε από το σπίτι, βγαίνουμε μόνο για τα απαραίτητα ψώνια ή για σωματική άσκηση και… ο χρόνος στο σπίτι πραγματικά δεν έχει τέλος.

Ειδικά, μάλιστα, για εμάς τις μαμάδες που πρέπει να διαχειριστούμε και τη γκρίνια των παιδιών μας για όλη αυτήν την κατάσταση, τα πράγματα είναι κάπως πιο… δύσκολα! Αλήθεια, θυμάσαι πόσες φορές παραπονέθηκαν τα παιδιά σου το τελευταίο διάστημα γιατί απλά δεν αντέχουν άλλο μέσα στο σπίτι; Μάλλον πολλές και είναι λογικό.

Ας μη χάνεις, όμως, την υπομονή σου! Όλη αυτή η κατάσταση που ζούμε θα περάσει και στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Μέχρι τότε, μείνε στο σπίτι με τα παιδιά σου για να προστατευτείτε από τον κορoνοϊό και κάθε Σαββατοκύριακο- που ο χρόνος σας είναι ακόμη περισσότερος- δοκίμασε να τα απασχολείς και με μια νέα δραστηριότητα.

Να, για παράδειγμα, μπορείς να οργανώσεις μία… διαδικτυακή εξόρμηση σε κάποιο από τα πιο γνωστά μουσεία της Αθήνας. Κι όμως! Υπάρχουν αρκετά ελληνικά μουσεία, πέντε από τα οποία σου προτείνουμε παρακάτω, που μάς δίνουν τη δυνατότητα να τα επισκεφθούμε μέσα από την οθόνη του υπολογιστή μας, να γνωρίσουμε πτυχές του πολιτισμού μας, να δούμε σπουδαία έργα τέχνης και να περάσουμε επιμορφωτικά μερικές ώρες της ημέρας μένοντας… στο σπίτι. Πώς σου φαίνεται; Δεν είναι υπέροχη αυτή η ιδέα;

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μέσα από τον ιστότοπο και το κανάλι του στο YouTube, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μάς προσκαλεί σε ένα δημιουργικό ταξίδι στον Πολιτισμό από το σπίτι. Με ένα κλικ, λοιπόν, μπορείς να γνωρίσεις μαζί με τα παιδιά σου παλαιότερες εκθέσεις του μουσείου, να παίξετε όλοι μαζί όπως έπαιζαν στην αρχαιότητα, να δημιουργήσετε τα δικά σας ξεχωριστά παιχνίδια και να ταξιδέψετε στην ιστορία του ελληνικού και κυπριακού πολιτισμού.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ακολούθησε το link του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και γνώρισε μαζί με τα παιδιά σου την ιστορία του, αλλά και τις συλλογές του, που αριθμούν περισσότερα από 11.000 έργα και προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές τις προϊστορίας ως την ύστερη αρχαιότητα.

Μουσείο Μπενάκη

Στον ιστότοπο του Μουσείου Μπενάκη λειτουργούν εικονικές περιηγήσεις 360˚ σε όλες τις αίθουσες, με εκατοντάδες έργα τέχνης και ηχητική ξενάγηση, που σίγουρα θα ενθουσιάσουν εσένα και τα παιδιά σου. Οι επιλογές που έχεις… Πολλές! Μπορείς να διαλέξεις να περιηγηθείς στο υπέροχο νεοκλασικό της οδού Κουμπάρη, που στεγάζει το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, αλλά και στην Πινακοθήκη Γκίκα, με τα μοναδικά έπιπλα και τους πίνακες του ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Με ένα κλικ στο link μπορείς μαζί με την οικογένειά σου να περιηγηθείς διαδικτυακά στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, όπου και θα ανακαλύψετε όλοι μαζί την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου φωταερίου. Και όχι μόνο… Το Μουσείο έχει δημιουργήσει ένα DIY art lab, το οποίο- μέσω βίντεο- προ(σ)καλεί τα παιδιά να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους φτιάχνοντας το δικό τους πολύχρωμο εργοστάσιο.

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Αν θέλεις να γνωρίσεις μαζί με την οικογένειά σου σπάνια έργα τέχνης από τη συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, αρκεί να κάνεις ένα κλικ στο goulandris.gr και να ξεκινήσει η ψηφιακή περιήγησή σας από το σπίτι. Στον συγκεκριμένο ιστότοπο, θα βρεις ψηφιακές αναπαραγωγές 148 έργων- ανάμεσά τους Van Gogh, Picasso, El Greco, Monet, Rodin, Miró, Degas, Giacometti, Cézanne, Παρθένη, Τσαρούχη, Μόραλη και άλλων ονομάτων της νεότερης και σύγχρονης τέχνης-, εικόνες λεπτομερειών και ηχητικές ξεναγήσεις!