5 Εύκολες DIY κατασκευές που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου για την επιστροφή στο σχολείο

5 Εύκολες DIY κατασκευές που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου για την επιστροφή στο σχολείο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Είναι η ιδανική ευκαιρία να περάσετε μαζί ποιοτικό χρόνο και να προετοιμαστείτε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να αναπολεί τις καλοκαιρινές διακοπές που ήσουν όλη μέρα μαζί με τα παιδιά σου; Όλες οι μαμάδες κάπως έτσι αισθανόμαστε όταν ξεκινούν τα σχολεία και όταν πια ο καθένας μέσα στο σπίτι ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα.

Υπάρχουν, όμως, τρόποι να περνάς περισσότερο χρόνο με το παιδί σου και μάλιστα να κάνετε δημιουργικές δραστηριότητες όλοι μαζί σαν οικογένεια. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να κάθεστε τα Σαββατοκύριακα ή τα απογεύματα μετά το σχολείο και να δημιουργείτε DIY κατασκευές, γεμάτες ζωηρά χρώματα και σχέδια.

Παρακάτω, σου έχουμε 5 διαφορετικές χειροτεχνίες που μπορείς να κάνεις με το παιδί σου και να δημιουργήσετε μόνοι σας χρήσιμα και πολύχρωμα αντικείμενα για τη νέα σχολική χρονιά. Καλή επιτυχία και καλή σχολική χρονιά!

  • Φτιάξτε μαζί μια μολυβοθήκη με ρολό από χαρτί υγείας

Μπορείς να επισκεφθείς ένα βιβλιοπωλείο ή πολυκατάστημα και να διαλέξεις μαζί με το παιδί σου μαλακά χαρτόνια και χρωματιστά σελοτέιπ που του αρέσουν. Στη συνέχεια, κολλήστε στο ρολό ένα κομμάτι χαρτόνι για να «ντύσετε» τη μολυβοθήκη και στον πάτο τοποθετήστε και κολλήστε ένα χαρτόνι, ώστε να δημιουργήσετε τη βάση της. Έτοιμη η μολυβοθήκη!

  • Δημιουργήστε μαζί ένα χρωματιστό τετράδιο με σχέδια

Ένα χρωματιστό τετράδιο με σχέδια δεν είναι καλύτερο από ένα μονότονο και μονόχρωμο τετράδιο; Μάλλον, ναι! Μπορείς, λοιπόν, μαζί με το παιδί σου να δημιουργήσετε το τετράδιο των ονείρων του μέσα σε λίγα λεπτά. Επιλέξτε μαζί ένα απλό τετράδιο με σπιράλ, χαρτόνια και ετικέτες σε έντονα σχέδια και χρώματα και αφιερώστε λίγες ώρες για δημιουργική απασχόληση. Κόψτε το χαρτόνι στο μέγεθος του τετραδίου και κολλήστε το στην εσωτερική πλευρά του εξωφύλλου. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε και την ετικέτα που έχετε επιλέξει. Στο εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να κολλήσετε διαφορετικό, με άλλο σχέδιο χαρτόνι, καλύπτοντας και τα σπιράλ.

  • Υπάρχει τρόπος να ξαναχρησιμοποιήσετε τις σπασμένες και διαλυμένες κηρομπογιές

Έγιναν μικρά κομματάκια οι κηρομπογιές του παιδιού και σκέφτεσαι να αγοράσεις άλλες; Δε χρειάζεται! Μπορείς να ξανακάνεις σαν καινούριες αυτές που έχουν κομματιαστεί. Πώς; Πανεύκολα. Πάρε μία φόρμα ζαχαροπλαστικής σιλικόνης με σχέδια που έχεις στην κουζίνα και γέμισε κάθε φορμάκι με τρίμματα κηρομπογιάς. Ψήσε τα μείγματα στο φούρνο και σε λίγη ώρα θα δεις ότι οι κηρομπογιές έχουν ξαναδημιουργηθεί και είναι έτοιμες να ξαναχρωματίσουν τις ζωγραφιές του παιδιού σου. Σε άλλο σχήμα βέβαια αλλά και τι πειράζει;

  • Δημιουργήστε συνδετήρες σε διάφορα σχήματα

Εφοδιαστείτε με μεγάλους συνδετήρες, χαρτόνι και κομμάτια τσόχας στα χρώματα που σας αρέσουν. Πάνω στο χαρτόνι σχεδιάστε το σχέδιο που επιθυμείτε (π.χ. πουλάκι, καρδούλα, αστεράκι) και κόψτε το. Στη συνέχεια, πάνω στο σχήμα του χαρτονιού, τοποθετήστε ένα κομμάτι τσόχας και κόψτε τη στο ίδιο σχήμα. Αφού, λοιπόν, έχετε έτοιμο και κομμένο το χαρτόνι και την τσόχα, κολλήστε το ένα πάνω στο άλλο και αφήστε ένα μικρό κενό στη βάση του σχήματος, ώστε να τοποθετήσετε τον συνδετήρα. Έτοιμη η κατασκευή σας!

  • Φτιάξτε διακοσμητικό γραφείου με αυτοκόλλητα χαρτάκια σημειώσεων (post-it)

Επιλέξτε δύο χαρτάκια post it στο χρώμα που θέλετε και κόψτε το καθένα σε σχήμα καρδιάς. Έπειτα, στη μια πλευρά της κάθε καρδιάς τοποθετήστε σελοτέιπ, ώστε να πλαστικοποιήσετε όλη την επιφάνεια. Έπειτα, ενώστε τις καρδιές κολλώντας τις μεταξύ τους με την πλαστικοποιημένη επιφάνεια στην έξω πλευρά και αφήστε ένα μικρό κενό για να τοποθετήσετε βαμβάκι και να αποκτήσει όγκο το διακοσμητικό σας. Αφού γεμίσετε με βαμβάκι, κλείστε και αυτήν την πλευρά με σελοτέιπ. Τώρα έχετε ένα τέλειο διακοσμητικό για το γραφείο του παιδιού!