5 λύσεις για… μυρωδάτο αυτοκίνητο

5 λύσεις για… μυρωδάτο αυτοκίνητο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

 

Της Γεωργίας Λαμπριανίδη

 

 

Ωχ, τι δύσκολη αποστολή! Εάν είσαι μαμά τότε σίγουρα με καταλαβαίνεις. Στο αυτοκίνητο μας, με δυο μικρά αγόρια, μπορείς να βρεις κουκούτσια από βερύκοκα, ψίχουλα μπισκότων και μεταλλικές τάπες ανάμεσα στα καθίσματα και τα πατάκια. Α, ξέχασα και το σουσάμι από το κουλούρι τους τα πρωινά. Η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη μερικές φορές, ειδικά σε ταξίδια, όταν βρισκόμαστε δηλαδή αρκετές ώρες μέσα στο αμάξι όλοι μαζί.

 

Αυτό που μπορούμε τουλάχιστον να καταφέρουμε είναι να έχουμε ένα αυτοκίνητο "μυρωδάτο" και τακτοποιημένο. Κάτι δεν είναι κι αυτό;  :)

 

Πώς:

 

1) Ξύλινο Μανταλάκι

 

 

Ρίξε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων πάνω σε ένα ξύλινο μανταλάκι και τοποθέτησέ το σε κάποιο πλαϊνό πόρτας ή στην υποδοχή του air condition.

 

2) Φυσικό αρωματικό σπρέι

 

 

Φτιάξε ένα φυσικό αρωματικό χώρου απλά και γρήγορα και έχε το πάντα μαζί σου στο αυτοκίνητο. Με έχει σώσει ουκ ολίγες φορές! Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράσε λίγο νερό και ρίξε μέσα ένα λεμόνι σε φέτες και δυο βανίλιες. Όταν κρυώσει βάλ’ το σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι και ψέκαζε συχνά, όχι μόνο στον αέρα του αυτοκινήτου αλλά μη φοβηθείς να αρωματίσεις ό,τι "ποτίζει", όπως τα καθίσματα και το ταβάνι.

 

3) Θήκες Cup-Cake

 

 

Ψέκασε με ένα δροσερό άρωμα ή κάποιο έλαιο δυο χάρτινες θήκες cup-cake και τοποθέτησε τες στην αντίστοιχη θέση του αυτοκινήτου που υποδέχεται τα ροφήματά μας. Με αυτόν τον τρόπο είσαι διπλά κερδισμένη καθώς πέρα από την όμορφη μυρωδιά του χώρου μπορείς να κρατήσεις καθαρό και το αυτοκίνητό σου αφού αν προκύψει κάποιο μικροατύχημα και λερωθεί η θήκη από σταγόνες καφέ ή χυμού απλά την πετάς και την αντικαθιστάς ;)

 

4) Σακούλες

 

 

Ευτυχώς που υπάρχουν στο εμπόριο αρωματικές σακούλες σκουπιδιών κι έτσι μαζί με το άρωμα που προσφέρουν στο αμάξι βοηθούν κι όλα τα άχρηστα αντικείμενα μέσα σε αυτό να βρουν τη σωστή θέση τους επιτέλους!

 

5) Τασάκι Μυρωδάτο

 

 

Τοποθέτησε μέσα στο τασάκι του αυτοκινήτου λίγη λεβάντα ή ποτ πουρί κι άφηνέ το όποτε θες λίγο ανοιχτό εξουδετερώνοντας έστω και για λίγο τις άσχημες μυρωδιές.

 

Extra Bonus: Υγρά μαντηλάκια

 

Εντάξει εδώ δεν περιγράφω, δεν υπάρχει μαμά που να μην έχει μωρομάντηλα στο αυτοκίνητο όσο μικρά ή μεγάλα κι αν είναι τα παιδιά της. Γιατί είναι παιδιά της και ξέρει. Ξέρει πως κάποιος θα λερωθεί, κάτι θα χυθεί, κάτι θα χρειαστεί ο π ω σ δ ή π ο τ ε. Ξέρει πως από τη στιγμή που γίνεσαι μαμά τα μωρομάντηλα τα παντρεύεσαι για πάντα μέχρι να γίνεις γιαγιά :)

 

Πες την αλήθεια, δεν ηρέμησες λίγο;

 

Άντε, πάμε τώρα να καθαρίσουμε το αυτοκίνητο...