5 υπέροχοι τρόποι για την επικοινωνία σου με το μωρό σου όσο είναι στην κοιλίτσα σου!

5 υπέροχοι τρόποι για την επικοινωνία σου με το μωρό σου όσο είναι στην κοιλίτσα σου!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Δε χρειάζεται να περιμένεις μέχρι να αντικρίσεις το μωρό σου! Μπορείς να συνδεθείς μαζί του και όσο βρίσκεται στην κοιλιά σου.

Θυμάσαι τη μέρα εκείνη που έμαθες πως ήσουν έγκυος; Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα με τη χαρά να διαδέχεται το άγχος και τον ενθουσιασμό να ακολουθεί η αγωνία. Μην ανησυχείς! Με έναν παρόμοιο τρόπο βιώνουν αυτήν τη στιγμή οι περισσότερες γυναίκες.

Και τώρα που το συνειδητοποίησες και διανύεις τους πρώτους μήνες κύησης, έχεις αρχίσει να ανυπομονείς για να δεις και να επικοινωνήσεις με το μωράκι σου. Είναι απόλυτα λογικό! Το ήξερες, όμως, ότι δε χρειάζεται να περιμένεις να το κρατήσεις στην αγκαλιά σου για να νιώσει ο ένας τον άλλον και να επικοινωνήσετε; Κι όμως! Υπάρχουν 5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να επικοινωνείς μέσω της κοιλιάς σου με το μωρό και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από απλές στιγμές της καθημερινότητας.

  • Μπορείς να κάνεις μασάζ στην κοιλιά σου

Το ήξερες ότι χαϊδεύοντας την κοιλίτσα σου για αρκετή ώρα χαλαρώνεις εσύ η ίδια, αλλά ταυτόχρονα σε αισθάνεται και το μωρό σου; Κι όμως, αυτή είναι η αλήθεια. Αν θέλεις, μάλιστα, μπορείς να κάνεις μασάζ στην κοιλιά σου και παράλληλα να χρησιμοποιείς τις ειδικές κρέμες για ραγάδες κατά την εγκυμοσύνη. Έτσι, όχι μόνο φροντίζεις το σώμα σου και εσένα, αλλά αισθάνεσαι και το μωρό σου!

  • Μπορείς να τραγουδάς ή να μιλάς στο μωρό σου

Η ακοή του μωρού αυξάνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εντυπωσιακό δεν είναι; Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι μπορεί να ακούει ήχους από τον έξω κόσμο και κατ’ επέκταση και τη δική σου φωνή όταν του μιλάς ή του τραγουδάς.

  • Ξεκίνα μαθήματα γιόγκα για εγκύους

Αν ο γιατρός σου το επιτρέψει, τα μαθήματα γιόγκα θα σε ανακουφίσουν πάρα πολύ σωματικά και ψυχικά. Εκτός από το γεγονός ότι θα μάθεις πώς να αναπνέεις σωστά και θα προετοιμαστείς για τον τοκετό, θα έχεις την ευκαιρία να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις και έτσι να συνδεθείς με το μωράκι σου.

  • Δοκίμασε να πας για περπάτημα

Πέραν από μια πολύ καλή άσκηση για το σώμα, το περπάτημα θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις έγνοιες και σκέψεις, με αποτέλεσμα να έρθεις πιο κοντά με το μωρό σου. Μπορείς, λοιπόν, να απολαύσεις το περπάτημά σου και έτσι να σκέφτεσαι το μωρό σου χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου. Αν θέλεις, μπορείς παράλληλα να χαϊδεύεις την κοιλίτσα σου. Θα νιώσεις κι εσύ και το μωρό σου υπέροχα!

  • Μπορείς να «απαντάς» στις κλοτσιές του μωρού σου

Περίπου μετά τη 18η εβδομάδα, τα μωρά αρχίζουν και κλοτσούν την κοιλιά. Το έχεις νιώσει αυτό ή ακόμα περιμένεις; Όποτε κι αν συμβεί, πάντως, μπορείς να του «απαντήσεις» σε αυτό το κάλεσμα. Πώς; Κάνοντας απαλό μασάζ και τρίβοντας την κοιλίτσα σου. Θα δεις… Θα σε νιώσει, όπως νιώθεις κι εσύ τις γλυκιές μικρές κλοτσιές του!