5 τρόποι για να έχετε μία ευχάριστη φθινοπωρινή εγκυμοσύνη

5 τρόποι για να έχετε μία ευχάριστη φθινοπωρινή εγκυμοσύνη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που θα θυμάστε για πάντα. Είναι το στάδιο που η ζωή σας, ειδικά αν είναι το πρώτο σας μωράκι, πρόκειται να αλλάξει ριζικά, αφού θα αποκτήσετε τη δική σας οικογένεια. Το φθινόπωρο είναι μια από τις καλύτερες εποχές για να διανύσετε μια όμορφη εγκυμοσύνη, αφού δεν έχει ακραίες θερμοκρασίες, πράγμα πολύ σημαντικό για την άνεση και τη διάθεση σας. Γι’ αυτό εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο χρήσιμες συμβουλές και tips για να περάσετε μια άκρως δημιουργική φθινοπωρινή εγκυμοσύνη, με άσκηση, διατροφή και...μελέτη!

1. Ξεκινήστε μαθήματα γιόγκα αλλά και περπάτημα

Οι τεχνικές της γιόγκα βοηθούν τις εγκύους να προσαρμοστούν στις ψυχολογικές και σωματικές απαιτήσεις της εγκυμοσύνης, αλλά και του τοκετού. Με τη γιόγκα, θα μάθετε πώς να συγκεντρώνεστε, να ηρεμείτε και να χαλαρώνετε, αποκτώντας την τέλεια αρμονία.

Είναι πολύ πιθανό κατά την εγκυμοσύνη σας νιώσετε πόνους στη μέση ή την πλάτη. Η γιόγκα αποτελεί την ιδανική λύση, καθώς θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από αυτές τις ενοχλήσεις με φυσικό τρόπο. Μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό instructor της γιόγκα, ο οποίος θα σας κατευθύνει με συγκεκριμένες οδηγίες και θα παρακολουθεί την εκγύμναση σας. Ανάμεσα στο πλούσιο ασκησιολόγιο, συναντάμε ειδικές ασκήσεις που βοηθούν στην αιμάτωση της μήτρας (άρα και του εμβρύου), στην κάθοδο και εμπέδωση του μωρού, ακόμα και στη διαστολή του τραχήλου.

Αν δεν επιθυμείτε να επιλέξετε τη μέθοδο της γιόγκα, τότε για τις μέλλουσες μανούλες ιδανικό είναι το περπάτημα. Περίπου για 30 λεπτά, το χαλαρό περπάτημα τονώνει τους μυς των ποδιών και κυρίως της γάμπας, ενώ βοηθά αισθητά στους έντονους μυϊκούς πόνους και στο αίσθημα της κόπωσης.

2. Εξασφαλίστε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε στην εγκυμοσύνη

Διατροφή στην εγκυμοσύνη

Το φθινόπωρο είναι μια ιδανική εποχή για να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή τα πεντανόστιμα φρούτα και λαχανικά της εποχής. Ειδικά κατά την εγκυμοσύνη είναι αναγκαίο να τρέφεστε όσο πιο φυσικά και υγιεινά γίνεται, το ίδιο και μετέπειτα, κατά τον θηλασμό. Μερικά από τα λαχανικά που θα απογειώσουν το διατροφολόγιο σας είναι: το σπανάκι, το λάχανο, το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Ταυτόχρονα μην παραλείψετε τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά φρούτα της εποχής, όπως το ρόδι, το αχλάδι, το μήλο, το μανταρίνι και το πορτοκάλι. Και φυσικά, μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας!

3. Ευκαιρία να εξασκηθείτε στη μαγειρική

Έγκυος γυναίκα μαγειρεύει

Η φυσική διατροφή πάντα ξεκινά από το σπίτι μας και γι’ αυτό η μαγειρική είναι μια ασχολία που θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Αν δεν ξέρετε ήδη τα βασικά πάνω σε αυτή την «τέχνη», η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ιδανική για να εξασκηθείτε. Τα οφέλη είναι πολλά και πάνω από όλα, έτσι θα διασφαλίσετε πως εσείς και το έμβρυο, τρέφεστε αγνά και υγιεινά.

Πρώτο και βασικότερο tip: Μην ξεχνάτε πως ο σίδηρος, στην αρχή της εγκυμοσύνης είναι απαραίτητος καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της αιμοσφαιρίνης. Η αιμοσφαιρίνη είναι η πρωτεΐνη του αίματος, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο από τους πνεύμονες στους ιστούς και το διοξείδιο του άνθρακα από τους ιστούς στους πνεύμονες. Είναι το απαραίτητο στοιχείο για την αιμοποίηση και την αύξηση του όγκου του αίματος.

Το ασβέστιο είναι εξίσου απαραίτητο συστατικό, ειδικά από το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και μετά, καθώς ενισχύει την οστική υγεία του εμβρύου, όπως και το μαγνήσιο -ιδιαίτερα από το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και μετά- το οποίο περικόπτει τις πρόωρες συστολές και μειώνει το ποσοστό πρόωρου τοκετού.

Επιπλέον, μην ξεχνάτε πως μετά από τα πρώτα στάδια της μωρουδιακής διατροφής (γάλα, φρουτόκρεμες) θα έρθει η ώρα να μαγειρεύετε καθημερινά στο μωράκι σας, για να του προσφέρετε την κατάλληλη ανάπτυξη με αγνές και σπιτικές τροφές!

4. Διάβασμα: Ο καλύτερος φίλος της μέλλουσας μαμάς

Έγκυος γυναίκα διαβάζει

Υπάρχουν στιγμές στην καθημερινότητα σας που θέλατε να απολαύσετε το διάβασμα ενός βιβλίου, αλλά ποτέ δεν είχατε το χρόνο; Με μια γρήγορη αναζήτηση θα βρείτε χιλιάδες βιβλία που αφορούν την εγκυμοσύνη αλλά και τη μητρότητα, που θα σας κρατήσουν τέλεια παρέα.

Μαζί με επιστημονικά άρθρα, σεμινάρια αλλά και online μαθήματα που απευθύνονται σε εγκυμονούσες μητέρες, το φθινόπωρο γίνεται η τέλεια εποχή για να χαλαρώσετε στον άνετο καναπέ σας και να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας...εποικοδομητικά.

Συγκεκριμένα, η ανάγνωση βιβλίων παραμένει μια από τις καλύτερες επιλογές για την περίοδο της κύησης, καθώς αποτελεί μια δραστηριότητα που δεν θέτει τις μέλλουσες μαμάδες σε κανέναν κίνδυνο ή κούραση. Παρέα με όμορφες σκέψεις, ιδέες και όνειρα μέχρι την ημέρα του τοκετού, έχετε όλο τον χρόνο μπροστά σας για να διαβάσετε όσα δεν διαβάσατε ποτέ, ή όσα θέλετε να ξαναδιαβάσετε.

5. Προετοιμάστε το σπίτι για την άφιξη του μωρού σας

Το γεγονός ότι περνάτε αρκετές ώρες στο σπίτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γίνεται η κατάλληλη ευκαιρία για να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο. Πρώτο βήμα; Να εξοπλιστείτε με όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται ένα νεογέννητο μωράκι στο σπίτι. Ποια είναι αυτά; Συγκεντρώσαμε για εσάς τα πιο βασικά: Κούνια, ειδικό στρωματάκι κούνιας, relax, αλλαξιέρα, σεντονάκια, μπιμπερό, αποστειρωτή μπιμπερό, σαλιάρες, πανάκια ώμου, σουτιέν θηλασμού, επιθέματα στήθους, βρεφικές πετσετούλες με κουκούλα, μπανάκι μωρού με βάση για νεογέννητο, σαμπουάν & αφρόλουτρο μωρού.

Απολαύστε το φθινόπωρο, την πιο ρομαντική εποχή του χρόνου, με την πιο γλυκιά προσμονή. Είστε έτοιμες για τον ερχομό του μωρού σας;