logo-deltamoms

Άγιος Βασίλης και μικρά παιδιά – Τι μπορείς να κάνεις φέτος τα Χριστούγεννα

Άγιος Βασίλης και μικρά παιδιά – Τι μπορείς να κάνεις φέτος τα Χριστούγεννα
Τι μπορείς ν’ απαντήσεις στο παιδί σου φέτος τα Χριστούγεννα χωρίς να του χαλάσεις το παραμύθι που έχει πλασμένο στο μυαλό του.

Τα Χριστούγεννα είναι μια ονειρεμένη γιορτή για μικρούς και μεγάλους. Ίσως για τα παιδιά ακόμη περισσότερο μιας και ζουν ένα παραμύθι, μια μαγεία, που δεν είναι άλλη από τον ερχομό του Άγιου Βασίλη για τα καθιερωμένα Πρωτοχρονιάτικα δώρα. Αλήθεια, θυμάσαι με τι λαχτάρα περίμενες κι εσύ κάθε χρόνο τον Αϊ Βασίλη με την κόκκινη στολή και τη λευκή γενειάδα;

Σίγουρα θα έκανες ολόκληρη προετοιμασία, θα του ετοίμαζες τα μπισκοτάκια του και θα τα τοποθετούσες δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να τα βρει όταν θα σου άφηνε τα δώρα. Αυτό είναι ένα κλασικό τελετουργικό που όλοι κάναμε όταν ήμασταν παιδιά και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Το γεγονός ότι τηρούμε τις αποστάσεις και έχουμε περιορίσει τις επαφές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ίσως… να μπερδέψει τα παιδιά μας και να τα κάνει να αναρωτιούνται αν τελικά- υπό αυτές τις νέες συνθήκες- επιτρέπεται να έρθει ο Αϊ Βασίλης στο σπίτι μας, αν θα καταφέρουν να τον συναντήσουν, αν θα φοράει μάσκα ή αν τελικά θα πρέπει να μείνει μακριά μας.

Η μέντορας-ψυχολόγος, Νικόλ Καμβά, μας εξηγεί πώς εμείς οι μαμάδες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα απανωτά ερωτήματα και τις απορίες των παιδιών μας για τον ερχομό του Άγιου Βασίλη τα φετινά, ξεχωριστά Χριστούγεννα.

«Ο Άγιος Βασίλης είναι τόσο ξεχωριστός! Έχει τόσο μεγάλη αγάπη στην ψυχή του και μπορεί να φέρει τα δώρα χωρίς να έρθει σε ουσιαστική επαφή με κανέναν. Αυτό πιστεύω πως θα πρέπει να προσπαθήσουν να εξηγήσουν οι γονείς στα παιδιά τους φέτος τα Χριστούγεννα», εξηγεί η κ. Καμβά.

Και συνεχίζει: «Είναι μια ευκαιρία αυτές τις διαφορετικές γιορτές, να εξηγήσουν οι γονείς στα παιδιά τους ότι ξεχωριστές «οντότητες»- όπως ο Άγιος Βασίλης- έχουν κάτι το υπερβατικό και άρα όχι τόσο γήινο, άρα δεν είναι ακριβώς σαν εμάς. Άλλωστε αυτό δεν είναι που κάνει την όλη ιστορία τόσο μαγική στα μάτια των παιδιών; Άσχετα αν εμείς τον αντιμετωπίζουμε σαν άνθρωπο, είναι ένας Άγιος και λειτουργεί με διαφορετικούς «κανόνες».

Και ναι, είναι η στιγμή που πρέπει να πιστεύουμε όλοι -μικροί και μεγάλοι- στο όνειρο!

Ευχαριστούμε την μέντορα-ψυχολόγο, Νικόλ Καμβά, για την επιστημονική της γνώμη και συμβολή στο άρθρο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ