Αράχνη ή παπαγάλος; Διαλέξτε στολή και πάμε να τη φτιάξουμε!

Αράχνη ή παπαγάλος; Διαλέξτε στολή και πάμε να τη φτιάξουμε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Της Αθηνάς Καψάσκη Στο δικό μας σπιτικό τα μασκαρέματα δεν περιορίζονται στην περίοδο των Αποκριών. Το ίδιο νομίζω ισχύει και για όλα τα σπίτια με λιλιπούτειους ενοίκους. Οι στολές λοιπόν σε εμάς τα... βγάζουν τα χρήματά τους. Απλά δεν επαρκούν γιατί όσο και αν αγαπάει η μικρή μου τις πριγκιπικές στολές της, κάποια στιγμή τις βαριέται! Και εκεί αρχίζουμε να ψάχνουμε για νέα αξεσουάρ που θα συμπληρώσουν το παιχνίδι της, κυρίως φτερά και ραβδιά! Κάπως έτσι λοιπόν ήρθε η ιδέα να φτιάξουμε μόνες μας τις στολές της: βασικά η Πηνελόπη, η κόρη μου, είναι ενθουσιασμένη με τα παπαγαλάκια, οπότε ήθελε οπωσδήποτε πολύχρωμα φτερά. Μετά μου ήρθε η ιδέα της στολής αράχνης, η οποία παρεμπιπτόντως ενθουσίασε την κόρη (ομολογώ δεν το περίμενα). Δείτε λοιπόν πώς μπορούμε όλοι να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα αποκριάτικα αξεσουάρ για τα μικρά μας με απλά και οικονομικά υλικά. Επίσης με απλά ρουχαλάκια δείτε πώς θα τα κάνετε ολόκληρη στολή. 1. Στολή Μέρος Α: Πολύχρωμο πουλί Υλικά:
 • Χαρτόνι Διαστάσεων 65εκ x 50εκ σε χρώμα της αρεσκείας μας (το μέγεθος μπορεί να διαφέρει με την ηλικία του παιδιού)
 • Τσόχες Διαστάσεων 30,5εκ x 30,5εκ σε διάφορα χρώματα
 • Μαρκαδόρο με μεσαία μύτη γραφής
 • Κόλλα Χειροτεχνίας
 • Ψαλίδι
 • 2 ή 4 παραμάνες
 • Πούπουλα χειροτεχνίας στο χρώμα της αρεσκείας μας
 • Σύρμα πίπας 30εκ
 • Κολλητική Ταινία
Εκτέλεση:
 1. Σχεδιάζουμε στο χαρτόνι τα 2 φτερά μας με έναν μαρκαδόρο φροντίζοντας να ενώνονται στη μέση τα δύο φτερά (tip: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για οδηγό άλλα φτερά που μπορεί να έχουμε).
 2. Κόβουμε τα φτερά με το ψαλίδι μας και για να σιγουρευτούμε ότι είναι όμοια κάνουμε το εξής κολπάκι: τα διπλώνουμε στη μέση και τα συγκρίνουμε, κόβοντας ό,τι περισσεύει από το ένα.
 3. Χρησιμοποιώντας έναν οδηγό (χρησιμοποίησα ένα καπάκι, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα ποτήρι) σχεδιάζουμε στο χαρτόνι με το μαρκαδόρο μας τα «πούπουλα» ως εξής: κάνουμε ένα ορθογώνιο και στη μία άκρη του σχεδιάζουμε τον κύκλο ώστε να πάρει το σχήμα που φαίνεται στις φωτογραφίες.
 4. Κόβουμε τα «πούπουλα» και τα τοποθετούμε κατά μήκος στο χαρτόνι έτσι ώστε να καλύψουμε την επιφάνειά του (tip: βάλτε τα και πλάγια και όπως αλλιώς θέλετε για να κάνετε πιο φυσικά τα φτερά).
 5. Μόλις σιγουρευτούμε πώς τα θέλουμε τοποθετημένα, τα κολλάμε στο χαρτόνι με κόλλα χειροτεχνίας.
 6. Αφήνουμε να στεγνώσει η κόλλα και κόβουμε τα πάνω πάνω πούπουλα στο άνω μέρος τους ώστε να ακολουθήσουν την καμπύλη των φτερών.
 7. Με το χαρτόνι που περίσσεψε κόβουμε ένα μακρόστενο κομμάτι και το ενώνουμε μετρώντας το κεφάλι του παιδιού και το κολλάμε με λίγη κόλλα χειροτεχνίας.
 8. Κολλάμε επάνω στο στεφάνι από χαρτόνι μακρόστενα κομμάτια που περίσσεψαν από την τσόχα στο χρώμα που προτιμάμε (χρησιμοποίησα 2 κομμάτια).
 9. Προσθέτουμε από την πίσω πλευρά του στεφανιού πούπουλα (tip: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα πούπουλα από κάποιο παλιό μπόα) κολλώντας τα με λίγη κόλλα χειροτεχνίας στο χαρτόνι και τοποθετώντας τα έτσι ώστε να εξέχουν από το στεφάνι.
 10. Για το ραβδί, χρησιμοποιούμε ένα σύρμα πίπας και κολλάμε με λίγη κολλητική ταινία τα πούπουλα γύρω γύρω στην κορυφή του.
 11. Με τις παραμάνες το εφαρμόζουμε στο ρούχο του παιδιού μας.
Εμάς έγινε κανονική στολή με ένα φούξια κορμάκι και καλσόν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μονόχρωμο σετ ρούχων ! 2. Στολή Μέρος Β: Αράχνη Υλικά:
 • Ένα λευκό χαρτόνι Α4
 • Μαρκαδόρος
 • Ένα μικρό κομμάτι μαύρη τσόχα (χρησιμοποίησα σκούρα γκρι)
 • 6 καθαριστές πίπας 30εκ σε μαύρο χρώμα (ανάλογα με την ηλικία του παιδιού προσαρμόζουμε το μέγεθος)
 • Λίγη μαύρη κλωστή και βελόνα
 • Μαύρο σκουφί χωρίς σχέδια
 • Μαύρη μπλούζα (εμάς έχει και πούλιες γιατί ακόμα και ως αράχνες, παραμένουμε πριγκίπισσες ;) )
 • Ψαλίδι
 • Κολλητική ταινία
 • Κόλλα χειροτεχνίας
Εκτέλεση:
 1. Σχεδιάζουμε δύο κύκλους στο λευκό χαρτόνι (tip: χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι για οδηγό) με τον μαρκαδόρο. Κόβουμε με το ψαλίδι.
 2. Κόβουμε ένα πολύ μικρό κυκλάκι στη μαύρη τσόχα όπως φαίνεται στην άνωθεν φωτογραφία. Το χρησιμοποιούμε ως οδηγό για να κόψουμε και ένα δεύτερο κυκλάκι.
 3. Με την κόλλα κολλάμε τα μάτια στα λευκά κυκλάκια.
 4. Με την κολλητική ταινία τα κολλάμε στο σκουφί κάνοντας μία θηλιά με την κολλητική ταινία ώστε να εφαρμόσουν τα μάτια από χαρτόνι στο σκουφί (μπορούμε και με την κόλλα χειροτεχνίας αλλά έτσι αχρηστεύουμε το σκουφί).
 5. Ράβουμε το σύρμα πίπας στην μπλούζα ως εξής: περνάμε την κλωστή στα πλάγια της μπλούζας στο σημείο που θέλουμε  από μέσα προς τα έξω. Τσακίζουμε στην άκρη στο σύρμα να κάνει μία μικρή θηλιά, ξαναπερνάμε μία φορά την κλωστή να στερεώσουμε και μετά συνεχίζουμε να το στερεώνουμε με λίγες βελονιές (επίσης για να μην αχρηστέψουμε την μπλούζα).
 6. Για να βεβαιωθούμε ότι τα πόδια της αράχνης θα είναι στην ίδια απόσταση στις δύο πλευρές της μπλούζας κάνουμε το εξής κόλπο: διπλώνουμε την μπλούζα στη μέση κάθετα και μαρκάρουμε πού είναι το κάθε πόδι από τη μία πλευρά στην άλλη ώστε να ράψουμε ακριβώς στο ίδιο σημείο (tip: μπορούμε να μαρκάρουμε τη μαύρη μπλούζα με μία κιμωλία).
 7. Μπορούμε να την κάνουμε στολή με ένα μαύρο καλσόν ή κολάν ή φόρμα.
Καλά μασκαρέματα!