logo-deltamoms
Search
Close this search box.

Αυτά είναι τα καλύτερα τραγούδια να ακούει μια γυναίκα καθώς γεννάει!

Αυτά είναι τα καλύτερα τραγούδια να ακούει μια γυναίκα καθώς γεννάει!

Έχετε καταγράψει ήδη όλα όσα πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε για το μαιευτήριο. Έχετε σκεφτεί όμως πως ανάμεσα σ’ αυτά είναι να φτιάξετε μια λίστα με τα «σωστά» τραγούδια στο κινητό ή το mp4 σας;

Ο τοκετός είναι μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία και τις περισσότερες φορές οι γυναικολόγοι ενθαρρύνουν τις γυναίκες να διαμορφώσουν τις συνθήκες που εκείνες επιθυμούν ώστε να ζήσουν την εμπειρία όσο πιο χαλαρά γίνεται. Επειδή ένας φυσιολογικός τοκετός μπορεί να διαρκέσει ώρες, είναι σημαντικό το περιβάλλον όπου θα βρίσκεται η επίτοκος να είναι ήρεμο και να το νιώθει «φιλικό». Ένας τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι να καθορίσει η ίδια την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο χώρο, φέρνοντας μαζί της μερικά cd με τα τραγούδια που θέλει να ακούει στην αίθουσα των ωδίνων -ή έχοντας μαζί της κινητό και ακουστικά- ώστε να επιλέξει την κατάλληλη μουσική υπόκρουση.

Στην υπηρεσία ψηφιακής μουσικής Spotify υπάρχουν περισσότερες από 90.000 λίστες τραγουδιών που ισάριθμοι χρήστες τις έχουν καταρτίσει για το συγκεκριμένο σκοπό. Μάλιστα, μία από αυτές έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον γυναικολόγο της σχολής Weil του Πανεπιστημίου Cornell στη Νέα Υόρκη Jacques Moritz, ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής της μουσικής κατά τον τοκετό. Σύμφωνα με δηλώσεις του, η ιδανική play list θα πρέπει να έχει διάρκεια περίπου 10 ώρες και να κλιμακώνεται παράλληλα με την εξέλιξη του τοκετού -ξεκινώντας από κομμάτια με ήρεμο beat τα οποία θα διαδέχονται άλλα με όλο και πιο έντονο ρυθμό.

Στη δική του λίστα υπάρχουν τραγούδια που οι τίτλοι τους παραπέμπουν ευθέως σε όσα βιώνει μια γυναίκα που φέρνει στον κόσμο το παιδί της, όπως τα «Fruits of My Labor» και «Under pressure». Η play list ολοκληρώνεται με ένα κομμάτι κλασικής μουσικής, το οποίο ο ειδικός θεωρεί πως αποτελεί το καλύτερο soundtrack για τη στιγμή που η νέα μητέρα παίρνει για πρώτη φορά στην αγκαλιά της το παιδί της. Να μερικά ακόμα από τα κομμάτια που περιλαμβάνει:

 1. Just Breath, Pearl Jam
 2. Let it go, James Bay
 3. Don’t Leave me (Ne Me Quitte pas), Regina Spektor
 4. Sunrise, Norah Jones
 5. Fruits of my Labor, Lucinda Williams
 6. Beautiful Boy (Darling Boy), John Lennon
 7. Really Love, D’Angelo
 8. Don’t panic, Coldplay
 9. Try, Pink
 10. Starlight, Muse
 11. Under Pressure, Queen
 12. Nightswimming, R.E.M.
 13. Blue, Beyonce
 14. Ασυνόδευτη σουίτα για τσέλο Νο #1, Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ