delta-newlogo

Βραδιά του Ερευνητή 2018 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Βραδιά του Ερευνητή 2018 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ημ. Έναρξης: 28-09-2018

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει για πέμπτη συνεχή χρονιά μικρούς και μεγάλους στο Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων για την καθιερωμένη πλέον Βραδιά του Ερευνητή.

Θα γνωρίσουμε από κοντά την έρευνα και τη σημασία της, θα συνομιλήσουμε με τους ερευνητές του Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων της Αθήνας, θα παρακολουθήσουμε τα πειράματά τους, θα αγγίξουμε τον επιστημονικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν και θα κατανοήσουμε τη λειτουργία και της χρησιμότητά του, θα πειραματιστούμε οι ίδιοι.

Το ενδιαφέρον των μαθητών θα προσελκύσουν διαδραστικά πειράματα με νανοϋλικά, εφαρμογές laser, μετρήσεις ραδιενέργειας, επιδείξεις ρομπότ, drones, μη καταστρεπτικών τεχνικών, τρισδιάστατων απεικονίσεων, γεωδαιτικών μετρήσεων, παρουσίαση πρωτότυπων αρχιτεκτονικών μελετών κ.ά. Tο κοινό θα υποδέχονται πρότυπα οχήματα κατασκευασμένα από ερευνητικές ομάδες του ΕΜΠ. Μαζί μας θα είναι Μουσεία και επιλεγμένες Ερευνητικές Ομάδες των Πανεπιστημίων της Αθήνας για μικρούς και μεγάλους.

Φέτος η Βραδιά υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει την ομορφιά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τη σπουδαιότητα της συντήρησης, προστασίας, ανάδειξης, προβολής και διατήρησής της, δίνοντας έμφαση στη διεπιστημονική συμβολή των ερευνητών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων της Αθήνας στην επίτευξη των παραπάνω.

Η Βραδιά περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις σχεδιασμένες για τους μαθητές όλων των ηλικιών, κυνήγι θησαυρού “Στα χνάρια της πολιτιστικής κληρονομιάς” με εκπλήξεις και δώρα, διαγωνισμούς κειμένου, ζωγραφικής, και φωτογραφίας, ζωντανή μουσική, αλλά και θεατρικά δρώμενα για τη μύηση των μαθητών στην καινοτομία.

Αφού ακόμα και ο Καραγκιόζης εμπλέκεται σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και ντύνεται … παλαιοπώλης, όλα μπορούν να συμβούν …

Η Επιστήμη μας προ(σ)καλεί να γνωρίσουμε από κοντά τους ερευνητές και να χαρούμε τη μαγεία της έρευνας, συμμετέχοντας στα δρώμενα της Βραδιάς του Ερευνητή.
Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση :Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Συγκρότημα Πατησίων ,Εξάρχεια – Νεάπολη,, Τηλέφωνο:

28-09-2018, Έναρξη:17:00:00, Λήξη:00:05:00

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ