Χειροτεχνίες στο πνεύμα των γιορτών – 8 απίθανες DIY ιδέες για χριστουγεννιάτικα στολίδια

Χειροτεχνίες στο πνεύμα των γιορτών – 8 απίθανες DIY ιδέες για χριστουγεννιάτικα στολίδια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Ετοιμάζεστε να στολίσετε;

 

Προτού βγείτε στα μαγαζιά για χριστουγεννιάτικα στολίδια δείτε τι μπορείτε να κατασκευάσετε μαζί με τα παιδιά.

 

Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η οικονομία, αλλά επίσης η γιορτινή ενασχόληση όλης της οικογένειας και – γιατί όχι – η αρχή μίας νέας οικογενειακής συνήθειας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Από γύψο

Οι κατασκευές από γύψο είναι σχετικά εύκολες και από τις αγαπημένες των παιδιών. Στο εμπόριο θα βρείτε ειδικό γύψο για παιδιά που λειτουργεί σαν πλαστελίνη. Τον πλάθετε στα χέρια σας μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια του δίνετε το σχήμα που θέλετε. Μία ιδέα είναι το αποτύπωμα της παιδικής παλάμης, όπου μπορείτε να ζωγραφίσετε μετά κάθε δάκτυλο αναλόγως. Μπορείτε όμως, επίσης, να χρησιμοποιήσετε όποιο κουπ-πάτ έχετε για να κατασκευάσετε χριστουγεννιάτικα στολίδια. Τα ψήνετε στο φούρνο και μετά –αφού κρυώσουν– τα χρωματίζετε κατά βούληση.

 

 

Δεντράκια από ξυλάκια

Μερικά ξυλάκια από τα προϊόντα χειροτεχνίας, λίγη κόλλα, νερομπογιές και μπόλικα αστεράκια. Η κατασκευή είναι σχετικά εύκολη και το αποτέλεσμα αρκετά εντυπωσιακό. Με μία κορδέλα μπορούν κάλλιστα να κοσμήσουν το χριστουγεννιάτικό σας δέντρ

 

 

Δέντρο με print

Με τη βοήθεια ενός φελλού ή ακόμη και της παιδικής παλάμης μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε χριστουγεννιάτικα κάδρα με print, τα οποία είτε θα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε το σπίτι σας είτε θα δωρίσετε σε φίλους και συγγενείς.

 

 

Κάτω από το δέντρο

Ένα παλιό ύφασμα ή ακόμη και ένα χοντρό χαρτόνι, χριστουγεννιάτικα στένσιλ και νερομπογιές και έχετε το καλύτερο υλικό για να διακοσμήσετε τη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

 

 

Ξωτικά

Η συγκεκριμένη κατασκευή μπορεί να μοιάζει δύσκολη, αλλά δεν είναι. Θα χρειαστείτε χάντρες όλων των μεγεθών και σύρμα καθαριστικό πίπας (θα το βρείτε στα υλικά χειροτεχνίας). Περνάτε τις χάντρες από το σύρμα για να σχηματίσετε χέρια και πόδια. Φυλάτε τις πιο χοντρές χάντρες για το σώμα και το κεφάλι. Με τη βοήθεια μαρκαδόρου σχηματίζετε μάτια και στόμα. Για το καπέλο θα χρειαστείτε χρωματιστή τσόχα που θα κόψετε και θα κολλήσετε ανάλογα. Με τσόχα μπορείτε να κατασκευάσετε και το κασκόλ.

 

 

Στολίδια όλο γλύκα

Η συγκεκριμένη ιδέα είναι ευφυής για την απλότητα και το εντυπωσιακό της αποτέλεσμα. Περνάτε ζαχαρωτές καραμέλες σε οδοντογλυφίδες και σχηματίζετε αστέρια. Τόσο απλό, τόσο έξυπνο.

 

 

Στολίστε με lego

Εάν το σπίτι σας είναι γεμάτο από τα αγαπημένα τουβλάκια των παιδιών εκμεταλλευτείτε το. Αναθέστε στα παιδιά να σχηματίσουν ισομεγέθεις χρωματιστούς κύβους, τους οποίους στη συνέχεια θα τυλίξετε με κορδέλα σαν δώρα. Με την ίδια κορδέλα κρεμάτε τα legoστολίδια σας από τα κλαδιά του δέντρου.

 

 

Χιονονιφάδες από κουμπιά

Κολλήστε μικρά ξυλάκια σε σχήμα αστεριού. Διακοσμήστε τα με κουμπιά κάθε μεγέθους και χρώματος. Από την τρύπα του ενός κουμπιού περάστε την κλωστή-πετονιά με την οποία θα κρεμάσετε το χρωματιστό σας αστέρι στο δέντρο.