Ένα Advent Calendar για τις γιορτές

Ένα Advent Calendar για τις γιορτές

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Tης Πέπης Νικολοπούλου

 

 

Μόδα ή όχι το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης έχει μπει για καλά στη ζωή μας. Κυρίως στα σπίτια με παιδιά – αν και ουδέποτε ήμουν εξοικειωμένη με αυτή την ιδέα αφού όταν ήμουν μικρή δεν θυμάμαι κάποιο παρόμοιο ημερολόγιο, ωστόσο από τότε που έγινα μητέρα ο Νοέμβριος είναι μήνας αναζήτησης ιδέας για την προετοιμασία του.

 

Και η ιδέα που τους έχω παρουσιάσει είναι ότι τα ξωτικά προετοιμάζουν τον ερχομό του Αγιοβασίλη σε συνεργασία πάντα με τη μαμά. Κάποιες  λοιπόν φορές τους περιμένει ένα μικρό δωράκι από τα ξωτικά και άλλες τις περιμένει η πρόσκληση για μια δράση. Αυτό που τις κερδίζει πάντα είναι η προσμονή, ο ενθουσιασμός για την ανακάλυψη του νέου κρυμμένου μικρού θησαυρού.

 

Φέτος προετοιμάστηκα έγκαιρα, αφού φυσικά είχα σκεφτεί πώς θέλω να είναι το φετινό μας Advent Calendar και πολύ εύκολα μπορείτε να το δημιουργήσετε και εσείς αν έγκαιρα συγκεντρώσετε 1 πολύτιμο υλικό: κυλινδρικό χαρτόνι που τυλίγουμε το χαρτί τουαλέτας. Δηλαδή πανεύκολο! Εμένα πάντα μου βρίσκονται μερικές δεκάδες τέτοια χαρτόνια αφού τα φυλάω για δημιουργικές απογευματινές δράσεις.

 

Η ιδέα είναι πολύ απλή. Κάθε κυλινδρικό χαρτόνι θα χρωματιστεί και θα μετατραπεί σε ένα κουτί που μέσα θα εσωκλείει ένα μικρό δώρο ή ένα μικρό μήνυμα. Οτιδήποτε εσείς φανταστείτε. Και φυσικά κάθε κουτί θα αναγράφει τον αριθμό της εκάστοτε ημέρας. Έτσι θα χρειαστούμε 25 χαρτόνια κυλινδρικά.

 

ΥΛΙΚΑ

 

Τα υπόλοιπα υλικά που θα χρειαστείτε είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πάντα στο σπίτι:

 

 

  • Πινέλο
  • Νερομπογιές
  • Κορδέλα ή σχοινί (αν θέλετε να το διακοσμήσετε)

 

 

Τα δωράκια που έχω ήδη αγοράσει είναι μικρής αξίας, όπως γόμες, τσιμπιδάκια, κουδουνάκια, χαρτάκια. Αν το δώρο είναι μεγαλύτερο και δε χωράει στα κουτιά, τότε τα κουτιά θα έχουν την οδηγία για να το εντοπίσουν.

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Χρωματίζετε κάθε έναν από τους κυλίνδρους με το χρώμα που σας αρέσει και τον αφήνετε να στεγνώσει (δε χρειάζεται περισσότερο από μερικά λεπτά) και στη συνέχεια ζωγραφίζετε έναν αριθμό (σε κάθε κύλινδρο). Αφού στεγνώσει και ο αριθμός, τσακίζετε ελαφρώς τις άκρες του κυλίνδρου ώστε να κλείσει από τη μία και την άλλη πλευρά. Δε χρειάζεται κόλλα.

 

 

 

 

Ορίστε λοιπόν το κουτάκι σας έτοιμο.

 

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε το δώρο και να τοποθετήσετε όλα τα κουτιά σας σε σημείο που επιθυμείτε. Μπορείτε να τα βάλετε σε ένα κουτί όλα μαζί ώστε κάθε ημέρα να αναζητούν και τον αριθμό που αντιστοιχεί στην εκάστοτε ημερομηνία, μπορείτε να τα βάλετε στη σειρά σε ένα ράφι, ή μπορείτε και να τα κρεμάσετε με σκοινί. Οι επιλογές πολλές.   

 

 

 

Την προετοιμασία του advent calendar μπορείτε να την κάνετε μαζί με τα παιδιά. Δώστε έμφαση στην επιλογή των δώρων και των προσκλήσεων για δράση που θα καλείτε τα παιδιά – αυτό θα κάνει τη διαφορά.

 

Καλή διασκέδαση!