Έξι ιδέες για παιδικές κατασκευές με χάρτινα ρολά

Έξι ιδέες για παιδικές κατασκευές με χάρτινα ρολά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Είναι καταπληκτικό με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορούν να μεταμορφωθούν στα παιδικά χεράκια τα χάρτινα ρολά που όλοι πετάμε. Αυτοκίνητα, μολυβοθήκες, τερατάκια, ακόμη και χριστουγεννιάτικα στολίδια μπορείτε να δημιουργήσετε με μοναδική προϋπόθεση την παιδική φαντασία και το μεράκι.

 

 

Τερατάκια

Πάρτε ρολά κάθε μεγέθους, από το χαρτί της κουζίνας ή το χαρτί της τουαλέτας και ντύστε τα με χαρτί σε διάφορα χρώματα. Με πινέλα, νερομπογιές και μαρκαδόρους ζωγραφίστε τερατάκια, αφήστε τα να στεγνώσουν καλά, κολλήστε πομ-πομ και άλλα υλικά χειροτεχνίας κατά βούληση και επιδοθείτε σε ξέφρενο παιχνίδι.

 

 

 

 

 

 

 

Μολυβοθήκες

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι αρκετά ρολάκια και ένα κουτί από παπούτσια. Ντύνετε και ζωγραφίζετε τα ρολά και το κουτί όπως επιθυμείτε, χωρίς κανένα περιορισμό στη φαντασία σας. Το κουτί είναι χρήσιμο γιατί δίνει την απαραίτητη σταθερότητα που δεν διαθέτουν τα ρολά.

 

 

 

 

 

 

Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Αυτά τα Χριστούγεννα μην ξοδευτείτε για στολίδια. Αντιθέτως, αδράξτε την ευκαιρία για δημιουργικές παιδικές χειροτεχνίες και κατασκευές. Μετατρέψτε χάρτινα ρολά σε στολίδια και Άγιους Βασίληδες. Ντύστε τα με κόκκινο χαρτί και χρησιμοποιήστε λευκή τσόχα για να κάνετε τη γενειάδα. Με μαρκαδόρο ζωγραφίστε τις λεπτομέρειες.

 

 

 

 

 

 

 

Πύραυλοι

Ποιο αγόρι δεν θα ενθουσιαστεί κατασκευάζοντας το δικό του πύραυλο και μάλιστα από το πιο ταπεινό υλικό: το ρολό από το χαρτί της κουζίνας. Θα χρειαστείτε επιπλέον χαρτόνι για να σχηματίσετε τα πτερύγια και τις εξοχές, μαύρη μπογιά και ασημόχαρτο για τη μύτη του πυραύλου.

 

 

 

 

 

 

 

Olaf

Ο πιο χαριτωμένος χιονάνθρωπος που κέρδισε τις καρδιές όλων στην ταινία Frozen. Το μόνο που θα χρειαστείτε για να τον κατασκευάσετε είναι ένα ρολό, λευκό χαρτόνι, μαύρα και πορτοκαλί πομ πομ, δύο ματάκια από υλικά χειροτεχνίας, μαύρο μαρκαδόρο, μικρά κλαδάκια και βεβαίως κόλλα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτοκινητάκια

Βάψτε τα ρολά με ακρυλικά χρώματα. Σχεδιάστε κύκλους από χαρτόνι για τους τροχούς και μικρότερους κύκλους για το τιμόνι των αυτοκινήτων. Τους κόβετε με ψαλίδι και τους βάφετε. Με ένα κοπίδι κάνετε ένα άνοιγμα από πάνω και διπλώνετε το χαρτί προς τα πίσω για να δημιουργήσετε την πλάτη του μπροστινού καθίσματος. Μπορείτε να το χρωματίσετε και να το κολλήσετε στη θέση του με κόλλα. Κολλάτε το τιμόνι στην αντίθετη πλευρά του ανοίγματος. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στερεώσετε τους τροχούς χρησιμοποιώντας καρφάκια. Τέλος, στολίζουμε τα αυτοκίνητα με αυτοκόλλητα, χαρτί για διακόσμηση και κάνουμε το καθένα μοναδικό.