Φτιάξε με τα παιδιά σου το πιο όμορφο οικογενειακό κολάζ με στιγμές του 2020

Φτιάξε με τα παιδιά σου το πιο όμορφο οικογενειακό κολάζ με στιγμές του 2020

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Το Σάββατο και η Κυριακή είναι οι δύο μέρες της εβδομάδας που όλες εμείς οι μαμάδες περιμένουμε με αγωνία να έρθουν. Κι αυτό, γιατί μόνο τότε βρίσκουμε λίγο χρόνο να ξεκουραστούμε και να ηρεμήσουμε από τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητάς μας. Να κοιμηθούμε ίσως λίγο περισσότερο, να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας, αλλά και να απολαύσουμε αρκετό ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας. Κυρίως αυτό το τελευταίο.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως εν καιρώ πανδημίας και καραντίνας, είναι κάπως δύσκολο να αναζητούμε και να βρίσκουμε διαρκώς νέες ασχολίες για τα παιδιά. Τα έχουμε εξαντλήσει όλα πια! Και πόσες φορές να κάνουμε τα ίδια και τα ίδια; Κάποια στιγμή και τα παιδιά θα βαρεθούν. Γιατί και βόλτες στα πάρκα της γειτονιάς κάναμε, και χειροτεχνίες και ζωγραφική στο σπίτι δοκιμάσαμε και διαδικτυακές περιηγήσεις σε μουσεία παρακολουθήσαμε…  Άραγε, υπάρχει κάποια άλλη οικογενειακή δραστηριότητα; Η απάντηση είναι ναι!

Υπάρχει κάτι ακόμη που σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει να κάνεις με τα παιδιά σου. Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη και δημιουργική ασχολία και είναι το… κολάζ. Όχι, βέβαια, όποιο και όποιο κολάζ! Η πρότασή μας για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι να δημιουργήσεις μαζί με τα παιδιά σου ένα όμορφο οικογενειακό κολάζ με φωτογραφίες από όλες τις στιγμές του 2020.

Ναι, μπορεί ο περισσότερος χρόνος να πέρασε στο σπίτι λόγω και της πρώτης καραντίνας, αλλά αποκλείεται να μην έχεις απαθανατίσει τις πιο χαρούμενες, αστείες και ευτυχισμένες στιγμές της οικογένειάς σου. Συγκέντρωσέ τις, λοιπόν, και ακολούθησε τα παρακάτω πέντε βήματα για να φτιάξεις με την οικογένειά σου το πιο ωραίο κολάζ!

  • Κάθισε μαζί με τα παιδιά μπροστά στον υπολογιστή και κάντε την επιλογή των φωτογραφιών του κολάζ. Επιλέξτε φωτογραφίες από σημαντικές μέρες, όπως τα γενέθλια και οι ονομαστικές γιορτές όλων σας, από γιορτές του σχολείου και σημαντικά οικογενειακά γεγονότα της χρονιάς που έφυγε.
  • Εκτύπωσε τις φωτογραφίες. Αν θέλεις, μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο διάφορες εφαρμογές για κολάζ ή διάφορα σχήματα μέσα στα οποία θα τοποθετήσεις τις φωτογραφίες για ακόμη πιο όμορφο αποτέλεσμα.
  • Πάρε ένα μεγάλο χαρτόνι και έναν μαρκαδόρο για να γράψεις τον τίτλο στο κολάζ. Μια ωραία ιδέα είναι να γράψεις «Αναμνήσεις 2020», «Στιγμές 2020» ή ό,τι άλλο θέλεις εσύ και τα παιδιά σου. Μην ξεχάσεις να αγοράσεις και κόλλα.
  • Στήστε όλοι μαζί σε μια μεγάλη επιφάνεια το χαρτόνι, βάλτε κόλλα στην πίσω πλευρά των φωτογραφιών και ξεκινήστε να τις κολλάτε ανάκατα. Καλό είναι να μην τις τοποθετήσετε πολύ κοντά τη μία με την άλλη, ώστε να υπάρχει χώρος κάτω από κάθε φωτογραφία και να γράψετε την ακριβή της ημερομηνία και τοποθεσία.
  • Αφού ολοκληρώσεις το κολάζ μαζί με τα παιδιά σου, μπορείς να το τοποθετήσεις στον τοίχο κάποιου δωματίου!