Γιορτή του Πατέρα (20/6) – Φτιάξτε τις πιο όμορφες ευχετήριες κάρτες για τον μπαμπά τους

Γιορτή του Πατέρα (20/6) – Φτιάξτε τις πιο όμορφες ευχετήριες κάρτες για τον μπαμπά τους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Μπορεί η γιορτή της μητέρας να είναι η πλέον γνωστή σε όλο τον κόσμο, μπορεί όλοι μας να τιμάμε τη μαμά μας καθημερινά και ακόμα περισσότερο εκείνη την ημέρα, αλλά… δεν υπάρχει μόνον εκείνη στη ζωή μας. Συμφωνείς; Υπάρχει και ο ήρωάς μας, ο άνθρωπος που είναι εκεί πάντα για να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει. Ο μπαμπάς μας!

Και ο μπαμπάς των παιδιών σου, ο δικός σου μπαμπάς και ο κάθε μπαμπάς γιορτάζει. Το ήξερες αυτό; Η τρίτη Κυριακή του Ιουνίου είναι μέρα αφιερωμένη στους μπαμπάδες, είναι η γιορτή του Πατέρα και είναι η καλύτερη ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε στους μπαμπάδες μας πόσο πολύ τους αγαπάμε και πόση ανάγκη τους έχουμε στη ζωή μας.

Το ίδιο μπορούν να κάνουν και τα δικά σου παιδιά! Να μάθουν ότι στις 20 Ιουνίου είναι η γιορτή του Πατέρα και να φροντίσουν να χαρίσουν όλη την αγάπη τους στον δικό τους μπαμπά. Να του πουν πολλά «σ’ αγαπώ», να παίξουν μαζί του και να τον χορτάσουν, αλλά… και να του κάνουν ένα υπέροχο δώρο.

Τι δώρο; Μία από τις τρεις χειροποίητες ευχετήριες κάρτες που προτείνουμε παρακάτω. Πίστεψέ μας! Μπορείς να τις φτιάξεις με τα παιδιά σου σε χρόνο dt, να τα απασχολήσεις δημιουργικά και να κάνετε, βέβαια, τον μπαμπά σας πολύ, πολύ χαρούμενο!

1. Ευχετήρια κάρτα-πουκάμισο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο πρωτότυπο από μια ευχετήρια κάρτα σε σχήμα… πουκάμισου! Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις μαζί με τα παιδιά σου αυτή την κάρτα είναι τα εξής: λευκό και χρωματιστό χαρτόνι, κόλλα, μολύβι και ψαλίδι. Δίπλωσε ένα κομμάτι λευκό χαρτόνι στα μισά. Κάνε τομές και λύγισε τις γωνίες για να φτιάξεις ένα κολάρο. Πάρε τώρα το έγχρωμο χαρτόνι, σχεδίασε μία γραβάτα και κόψε τη με το ψαλίδι. Κόλλησέ τη προσεκτικά στη μέση του πουκάμισου και πάνω στον γιακά. Έτοιμη η ευχετήρια κάρτα για τον μπαμπά των παιδιών σου! Στο πίσω μέρος μπορείς να αφήσεις τα παιδιά σου να γράψουν τις πιο όμορφες ευχές για τον ήρωα της ζωής τους: τον μπαμπά τους.

2. Κάρτα-οικογενειακό κολάζ

Αν έχεις πολύ μικρό παιδάκι, αυτή είναι η πιο εύκολη χειροτεχνία που μπορείς να κάνεις μαζί του για να τη δωρίσει στον μπαμπά του. Θα χρειαστείς ένα χρωματιστό χαρτόνι Α4, ψαλίδι, κόλλα και μερικές οικογενειακές φωτογραφίες. Δίπλωσε στη μέση το χαρτόνι και δημιούργησε έτσι μια κάρτα. Στο εξώφυλλο κόλλησε μία φωτογραφία της οικογένειάς σου. Εσωτερικά, στη μία πλευρά γράψε ευχές στον μπαμπά του μικρού σου και στην άλλη πλευρά πρόσθεσε και άλλες φωτογραφίες από τις πιο χαρούμενες και αστείες οικογενειακές σας στιγμές. Η χαρά που θα πάρει ο μπαμπάς σας θα είναι απερίγραπτη!

3. Κάρτα αστέρι

Καλές οι κλασικές κάρτες, που ανοίγεις για να δεις τι γράφουν, αλλά αυτή η κάρτα-αστέρι θα κάνει τη διαφορά και θα εντυπωσιάσει τον μπαμπά του παιδιού σου. Τι θα χρειαστείς; Ελάχιστα υλικά. Μία κόλλα, ένα μολύβι, ένα ψαλίδι, έναν μαρκαδόρο, λευκό και κίτρινο χαρτόνι. Σχημάτισε ένα μεγάλο αστέρι στο κίτρινο χαρτόνι και κόψε το με το ψαλίδι. Έπειτα, σχεδίασε ένα πιο μικρό αστέρι στο λευκό χαρτόνι και κόψε το. Τοποθέτησε το λευκό αστέρι πάνω στο κίτρινο και κόλλησέ το με κόλλα. Η κάρτα είναι έτοιμη και το παιδί σου μπορεί να γράψει μέσα στο λευκό αστέρι ό,τι θέλει: «Ο μπαμπάς μου είναι ο ήρωάς μου», «Μπαμπά μου σ’ αγαπώ», «Χρόνια πολλά μπαμπά!». Οι επιλογές είναι πολλές! Επίσης, μπορείς να κάνεις και μία μικρή τρύπα σε ένα σημείο του κίτρινου αστεριού, να περάσεις κορδέλα και έτσι ο μπαμπάς του μικρού σου να μπορεί να κρεμάσει στο υπνοδωμάτιο ή στο γραφείο του αυτό το υπέροχο δώρο.